С първите есенни лъчи МАЙ-ското коремче започва да личи! - Тема 4

• 23 695
  • 714
  •   1
Отговори
# 345
четох те но се обърквам от другите явно ще е комбинирано за тея пари .Някой пие ли чай за бремени ама не хип или веледа .др.

# 346
Sabrina_разбира се ,че идва от докторите и цените,и различните техни си наименования на изследванията и става пълна каша,но пък и затова сме тук и си помагаме.Виж с теб колко бързо стигнахме до консенсус,ако не се бъркам за БХС,но имахме обратна връзка   bouquet

# 347
renji, vitaminka, напълно ви подкрепям за повтарянето.  Hug
Това за утрогестана и аз не го знаех.. слагах го като си легна и после час преди да стана - 7-8 часа между тях. Гледах да се абсорбира докато стана, че доки каза, че цапало доста. Ще започна да слагам едното по-рано вечер.
Между другото стихотворението е страхотно, направо се просълзих. Само дето моята принцеса не иска да надебелявам, че било гадно. То и аз не искам, ма няма как  Laughing

# 348
Да, между другото, това за "общата култура" беше адресирано до мен във връзка с формата на корема ми. Тогава предпочетох да не отговарям, за да не създавам излишни спорове и да ставам досадна. Недейте да съдите другите, само защото нещо не им е било ясно и са попитали тук, било то  за значението на съкращенията или за подробният списък с манипулации. За мен това не е признак за ниска култура, все пак БХС не ни правят всеки ден. Нали сме тук за това- да си помагаме, който е минал през тези неща винаги може да бъде полезен на другите. Напълно съгласна съм, че много от темите вече са разисквани неведнъж, затова трябва да се внимава, особено ако касаят нещо важно. Не ме разбирайте погрешно, не искам да се заяждам, само изразявам моето мнение.

# 349
утрогестана се спира по схема защото на мен нищо че по едно ми изписа док. вчера каза в никакви обстоятелства да него спирам  без негово знание той щял да ми каже кога а и неможело просто така да се спира което ме замисли та аз само по едно взимам хаха на половин ли ще ми го намали   Joy Joy  но четох че от него се пълнее  а имам и позната която много напълня от него дано да е до организъм не че искам да ви плаша то пак ще си го пием нали бебо е най-важен.  Съгласна съм със Sabrina  и според мен форума е за това и не всеки може да изчете всичко преди да пита нормално е въпросите да се повтарят по много пъти според мен

# 350
От друго е напълняла според мен. Специално четох по въпроса теми, а и имам близка която го пиеше 4 месеца, пояснявам, че го е пила, не го е слагала вагинално, и до момента в 7-ми месец е качила 6кг, и то е само на коремче. Иначе за схемата знам от нея, че е била десетдневна тази който тя е правила за спирането.

# 351
Мирише ми на заформяне на скандал... Naughty

Който иска да отговаря на подобни въпроси, който не, просто да ги отминава!
Темата мисля че е за това, да си помагаме една на друга. Hug

# 352
  • София
Витаминка, много ти благодаря за това уточнение. Аз в последните дни не си спазвах часовете, слагам до на 8 часа, уж направени за да ми е удобно с работата, но напоследък все нямах възможност с едното хапче да е точно. Сега обаче ще оправя часовете веднага. Peace И да попитам до коя седмица ще ги слагаш, и по схема ли се прави спирането?

Амиии, аз мислех, че ще го слагаме до 12та седмица и след това при нужда ще го сменим с магнезиев препарат, например. Да, ама вчера пак на прегледа коментирахме отлепянето, което си стои и док ми каза да не се надявам да го спирам скоро... ще продължим с намалена поддържаща доза до по-голяма седмица. Което ме обърка, защото знам, че няма смисъл да се слага след 12гс, един друг доктор ми беше обяснявал, че били различни рецепторите, по които се усвоява след 3тия месец и т.н... но не спорих. Ще го обсъждаме тепърва.
Сега в листовката видях, че наистина е спомената поддържаща доза след третия месец, така че слушам и изпълнявам Simple Smile
Цитат
Предотвратяване  на аборт и на преждевременно раждане:  3-4 капсули Утрогестан на всеки 6 до 8 часа, в зависимост от клиничните резултати, получени при острата фаза, последвани от прием на поддържаща доза до 36-та гестационна седмица.

Иначе се спира постепенно по схема, това са хормони, не бива изведнъж.

# 353
Sabrina, май все пак ти ще разказваш за БХС-то. На мен от Щерев ми се обадиха току-що, за да презапиша часа си за понеделник 20.10.2014. Иначе и на мен на първите 2 прегледа не ми обясняваха много. Пък и аз не знаех още какво да питам  Embarassed.

Иначе за БХС и аз разбрах, от всички вас, и от гугъл разбира се, че е кръвен тест. Но явно в частните клиники си върви комплект цената с УЗП преди това, защото така или иначе без този преглед и снимката не може Simple Smile. Поне аз така ги разбирам нещата  newsm78.

За това, че се повтарят някои въпроси - аз съм по-либерална и не се дразня. Когото го дразни - да не отговаря отново. Някой друг, който също е изпуснал нишката ще го направи - и така всички доволни  Laughing. Все пак като не влизаш във форума 2-3 дни и после не всеки може да отдели няколко часа, за да прочете всички постове  #Crazy  Naughty. Аз за сега успявам или по-точно работата ми в момента го позволява, но за в бъдеще... знам ли?  newsm78 А и все пак някои мами тепърва се присъединяват и са 2-3-4 г. с. след мен - сега мен ме вълнува БХС, ама тях не особено, защото сега им е толкова  Sick, че не им се мисли...  Wink. Така че нещата тепърва ще се повтарят и потретват.  Peace Пък и нали за това сме се събрали тука? Да се питаме, коментираме и така.
 Peace и   bouquet за всички.

# 354
Момичета,докато намеря време да пиша и то вече нова тема с 24стр Simple Smile))) 
Да ви се оплача-сутринта станах със зацапване и бегом в Щерев.Слава Богу бебчо е добре,4.5см е вече,риташе си и мърдаше с ръчички но докато го видя бях полужива.Вчера се ядосах много и цял ден бях с високо кръвно,отделно детето падна и трябваше да го вдигна и да го гушна та или от това съм пукнала някое капилярче или от кръвното...не знам но много се уплаших.Сега ще пия но-шпа 3х2 за 3 дни.На 22ри съм на БХС и да,в цената се включва и ехографски преглед,прочетох ,че някое майче питаше.
Относно утрогестана-с първата бременност го ползвах вагинално до 14г.с. но го спряхме от раз.Сега съм на Дуфастон.
Не знам за вас но мен ме хвана безсънието отново.В 5ч сутрин съм будна,а през деня точно като се наспи детето аз умирам вече за сън но... няма как.
Хубав следобед

# 355
Ех, Kristin_a , съжалявам, че ще трябва да чакаш още! Сигурна съм, че ще си заслужава Simple Smile  Hug,  И аз откога броя дните, сякаш са минали 3 месеца! Вълнувам се, защото всичко на всичко, зърнах бебчо за секунди, когато на екрана се беше застопорил образа на малкото свито човече. А сега срещата ще е официална Grinning Хайде като мине ще разказвам от първа ръка, макар, че ще е малко импровизирано, с взимане на кръв в кабинета, на място... Но предполагам, всичко ще направи както си трябва Simple Smile

# 356
  • София
Привет, момичета!
От сутринта се мъча и аз да изчета всичко Simple Smile

Витаминка - стихотворението е прекрасно, аз го бях намерила няколко дни след теста и точно ми пасва, че си имам момченце и се надявам на момиченце. Нямах търпение да го прочета на сина си, обаче на него му беше много скучно и не го изтърпя до края, а той много обича да му четем. Така че е мило за мамите само, не и за децата май Simple Smile

Има ли някой като мен, който ще си прави 1-ва ФМ без БХС. Аз от БХС се отказах, понеже е само статистика, а няколко лекари са ми казвали, че и само от ФМ може да се разбере, дали има риск от Даун и други подобни, понеже си има конретни маркери. И съм си записала час за 1-вата ФМ, тогава ще съм точно в 13гс 0 дни, гинеколожката каза, че не е късно. Мисля и 2-рата ФМ да направя и това е. БХС с моите години (34) сигурно само от това ще даде, че е по-висок риска.

Да ви се оплача - напоследък, освен че ми се гади нонстоп и нямам сили, от 2-3 седмици и не ми се говори изобщо. Все едно говоренето изисква огромни сили и енергия от мен. Ако има начин мога изобщо да не продумам. Кофти е, че работя в сферата на обслужването и работя с хора, няма как да не говоря. Затова като се прибера вкъщи съм като темерут, само лежа и гледам лошо. Мъжът ми все ме пита какво ми е, защо мълча, мисли, че на него се сърдя нещо. Има ли и други като мен или всеки го изживява по различен начин?

# 357
  • София
На мен понякога ми се догажда като говоря много, особено ако съм гладна  Joy

# 358
Аз понякога съм така  Hug, когато ми е лошо си мълча, че имам чувството, че ще си върна храната, ако проговоря... Понякога, като днес например съм мега кисела, може би заради панталоните които не закопчах...Мисля, че е нормално- не спим особено, подуваме се като балони, повръщаме, дрехите не ни стават...надявам се мъжете да разбират, че няма как винаги да сме супер весели  smile3511

Моят за сега го приема с хумор, ама ще видим до кога де Simple Smile

# 359
И на мен мъжът ми се сърди, че не говоря... бил почнал сам до си говори все едно, мен нищо не ме интересувало и т.н. Опитах да му обясня не ме разбра. Отгоре на всичко много бързо съм почнала да се изнервям, а съм страшно търпелив човек и имам чувството, че само викам по малката. Не, че не си е беляджийче, но винаги съм била против такъв начин на родителско държание, а сега... Дано мине по-скоро, че не мога да се понасям.
И на мен в къщи ми казват, че съм постоянно кисела.

Общи условия

Активация на акаунт