С първите есенни лъчи МАЙ-ското коремче започва да личи! - Тема 4

• 23 693
  • 714
  •   2
Отговори
# 585
Момичета, не успях да ви изчета, но след час съм на ФМ, приготвям се, и понеже ми казаха, че докторът не говорил много, гледал, записвал показатели и говорил накрая като приключи, също и отговарял на въпроси тогава. И се сетих, че аз май въпроси към него нямам. Сещате ли се, нещо което ще е хубаво и полезно да го попитам. newsm78

# 586
И аз не знам какви толкова може да са различните начини на изчисление, казвам си това, което ми показва приложението, а на заглавна страница пише именно: 88дни бременна, 12 седмица и 4 дни, и вдясно пише 13 седмица. Мисля, че не съм се объркала кой знае колко, а хартиените кръгчета не са ми винаги под ръка, които се въртят, а и са на 28 дневен цикъл.

# 587
Благодаря момичета, поне не съм сама. Една колежка каза " Ами нормално, там вече ти е слабо място и като се напънеш - получаваш като спазми.

# 588
Благодаря момичета, поне не съм сама. Една колежка каза " Ами нормално, там вече ти е слабо място и като се напънеш - получаваш като спазми.

Абсолютно същото изпитвам и аз. чак понякога ми иде да изпищя. В първите седмици беше по силно и остро усещането.

# 589
  • Варна
Алия, хайде, чакаме резултатите от ФМ!! Simple Smile Специално се сетих и викам да вляза да погледна, сигурно ще си писала Simple Smile

# 590
Катрина, и на мен ми се случва понякога, а с първата бременност всеки път като кихнех или кашлях и ме пронизваше долу.
Алия, хубави резултати от ФМ ти пожелавам и пиши Simple Smile

# 591
  • София
Опъвания на връзките
През втория триместър, мускулите и връзките, които поддържат матката се разтеглят. Това би могло да причини тъпа болка напречно в корема или остра болка концентрирана в едната страна. Много жени чувстват тази болка най-силно, когато стават от легло, стол, когато излизат от ваната или при кашлица.

Какво може да направите, за да облекчите състоянието си?

Когато почувствате коремни болки, седнете, повдигнете краката си и почивайте. Спокойната почивка ще успокои симптомите ви.
Не сменяйте бързо позите, специално избягвайте рязко завъртане в талията.
Когато почувствате болка, присвийте се /коленете към гърдите - колкото можете без да притискате силно/, за да облекчите болката.

# 592
Момичета, мина ФМ, всичко е супер. Благодаря за всички стиснати палчета. В колата съм и пиша от телефона,до 20-ина минути ще се прибера и ще дам подробен отчет. Hug

# 593
  • София
Алия  Hug Hug Hug Hug

# 594
  • Варна
Хайде, чакаме, пълен доклад, пол, подробности - всичко!

# 595
Хайде, чакаме Hug

# 596
Тук съм момичета. Hug

За първи път много се притеснявах преди преглед. Беше и първия път, в който бяхме заедно с ММ. Всичко с бебето е наред, малкото спинкаше с ръка до личицето, много ясно се видя и ръчичка с 5 пръста. Мозъка функционира нормално, сърчицето също, пулса беше 167. Стомахчето е оформено и добре, ръце, крака, главичка. Според ММ има неговото носле. Joy
Нухалната гънка е 0,7мм. Перфектно каза лекарят. Има си и носна кост. В случая БХС-то общо взето е напълно излишно, ама ще го пусна утре сутрин все пак. И аз се чудя на себе си защо. ooooh!

Околоплодните води са ми в нормални стойности, плацента както трябва, премери ми и шийката на матка, пак колкото трябва, но забравих, то много информация, аз много вълнение, в документите пише всичко. Гледах и реакцията на ММ като гледаше екрана, очите му така светеха...беше най-милата гледка. Heart Eyes

Бяха ме предупредили, че няма да ми каже пол, казвал, че било много рано. Аз обаче го попитах, каза имам мнение по въпроса, разбира се, рано е, не ми казвай какво е казал колегата, след малко и аз ще ти кажа. Замери си всичко, гледа и каза - за мен 70% момиченце. stork-girl Heart Eyes Другият лекар обаче ми беше казал момченце  stork-boy. Казах на Балев, че са ми казали момченце в 10-та г.с., той отговори, че тогава има един момент в който е много ясно, но това което вижда сега и ни показа на една снимка според него си е чисто момиченце. Така, че сме 1:1 и ще чакаме следващ преглед, да видим кой е познал. Joy Joy Joy Така, че още не знаем какви гащи ще носим, но аз нямам претенции. ММ има леко предпочитание да е момченце, но да е живо и здраво каквото такова. Heart Eyes

Каза ми, че овулацията ми е била с 4-дни по-рано, и да не си гледам седмиците по калкулатор, дори и в документите го написа, и ми даде термин 30-ти април. Като ми поясни, че това не е по-развитие на бебето, а по зачеване. По развитие ще се мени.
Общо взето това е момичета, много се вълнувах, новините са добри. Сега сте вие наред, а аз да стискам палци на всички за хубави новини. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 597
  • Варна
Честито, прекрасни новини!

# 598
Алия Hug Hug Hug от мен! Радвам се за прекрасните резултати, но най- много  за това, че и ти ще си ми "другарче" по термин!   bouquet Пък за гащите, важното е собственика да е жив и здрав! Хихи, но пък ако все пак са розови никак няма да е зле, нали? Wink Ние така и не успяхме да видим нашите какви ще са, обаче доктора ми е обещал следващия път(макар, че аз му казах, че си знам какво ще е а той ми отвърна, че щом е така, значи няма да има нужда да го гледаме  Mr. Green)
KATRINA и аз ги имам тези болки, най- вече когато рязко ставам от стола. Мислех, че са яйчниците защото идва малко отстрани... Vitaminka, благодаря много за поясненията и че винаги си насреща Hug Вярвам, че сега всички сме малко по- спокойни!

# 599
Blinding добре дошла и моя термин е на 7 и аз съм от София но по малка след 2 месеца права 26 .Дами наближава 22 най-края просволутия преглед  дано всичко е ок и ще говорим за болнични че,общо взето се окажа че ме чакат мене да изляза болнични за да не изгонят една колежка която е по заместване че се връща  от майчество и сега да замества мен  малко гадно някой да завиши от теб

Общи условия

Активация на акаунт