К.О.Т.К.И-те {10}

• 28 832
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Сосче, липсваше ми! Изтрепай ги грижите ..... с усмивка.

Мойто гардже иска суши. Къде да я водя утре без да ми отрежат главата, но да е вкусно? От три дни я лъжа, ама утре няма къде да бягам.

И похвал - с нова прическа съм - каре- така каза фризьорката. Харесва ми утре може едно селфи да си направя за фейса  Joy

Хайде да ходим на театър!

Личи си, че днеска съм изпушила, нали. Wink

# 106
Ми доста места за суши похвалват: Хепи, Суши бар, Суши експрес /или нещо такова/. Ма другите да кажат. Аз суши нема да вкуся и пари да ми дават!

Другата седмица, живот и здраве, ще те видим колко си хубава!  4470

Сосче, бързо да минават тревогите!  Hug

# 107
Ми те минават,ама други идват-ми да не скучая явно Joy
Суши,може,че и нови прически също Laughing
Дали да не взема да се изсветля newsm78

# 108
Преди 5 години, май, бях руса. Това около 3-4 години. Казаха, че ми отива, изглеждах по- млада, като че ли   Laughing Що пък да не пробваш.
 А, и ме боядисаха днес. Laughing Направо съм Убавица  Joy
 И ми се ходи в Рим. Още утре, ако може. Ох....

# 109
  • Казанлък of all places
Аз си мислех, че мантъ е десерт   ooooh! Laughing Видях снимки в гугъл, сега кажете на какво има вкус  newsm78 Ако наподобява домашна ювка ме отказахте още сега  Embarassed

Пелмени, равиоли, маулташен... такова е, тестена бохичка с месце за плънка. Залива се с препържено масълце с чесън и/или червен пипер. И с кисело млекце, като яйца на очи. Няма да съжаляваш!

# 110
Вижте, в немския Амазон колко книги на турски има  Shocked http://www.amazon.de/gp/node/index.html?ie=UTF8&merchant=&am … mp;qid=1413579317
Защооо?

# 111
  • София
Аз си мислех, че мантъ е десерт   ooooh! Laughing Видях снимки в гугъл, сега кажете на какво има вкус  newsm78 Ако наподобява домашна ювка ме отказахте още сега  Embarassed

Пелмени, равиоли, маулташен... такова е, тестена бохичка с месце за плънка. Залива се с препържено масълце с чесън и/или червен пипер. И с кисело млекце, като яйца на очи. Няма да съжаляваш!

Да, Анджи ме е изпреварила в разясненията.  Grinning Тази вечер купих пелмени от "Берьозка", но останаха за утре.  Wink Купих и зефири. Те не успяха да останат за утре.  Joy Joy Joy  Сладки, ама много сладки, чак байгън да ти стане. Обаче изядохме цялата опаковка.  hahaha  Мъжът ми се изкефи, че не бил ял подобно нещо сигурно от 40 години.  Laughing

Вижте, в немския Амазон колко книги на турски има  Shocked http://www.amazon.de/gp/node/index.html?ie=UTF8&merchant=&am … mp;qid=1413579317
Защооо?

Какво те учудва?  newsm78  Те са преобладаващо население.  Laughing Наскоро признаха мюсюлманството като официална (трета) религия в страната. На последните турски избори за президент избирателните им секции бяха на стадиони.  ooooh! Толкова много избиратели са били.  ooooh! Бях впечатлена и от резултата, но по-добре да не навлизам в политически теми. Впрочем моята дъщеря обича да казва - идвам от родината на дюнера. Това e по повод на невзрачните и сухи дюнери в Турция, които едва преглъщахме.  Laughing

Сетих се и за вицовете по този повод:
Скрит текст:
Германия.2039 година. Полицейски патрул спира самотно вървящ мъж, който е и бедно облечен. Карат го да се легетимира. Мъжът си подава документите. Единият полицай чете, а след малко казва на другия:
- Виж, Ахмед, какво смешно име - Мюлер!

2040 година. Двама германски полицаи спират за проверка шофьор:
– Ей, Ахмед, гледай какво смешно име - Ханс!
- Да бе, Хасан, и един такъв съмнителен - бял, рус и със сини очи.

Белята, да знаеш, че и от мен имаше стиснати палци. В лека информационна изолация съм, но от време на време успявам да чета, а понякога - дори и да пиша.  Laughing

# 112
Ей, пелмени отдавна не сме яли! В Берьозка не са им лоши пелмените, малко скъпи...

Хелънче, що няма да ядеш суши никога?! То не е кой знае какво. Далеч не е с екзотичен и/или гаден вкус. Най- вече ориз, някое рулце от рак, на нашенска кухня бие. Хеле пък в Хепи каквито са натруфени..., по японско не са такива. Там са по по- изчистените варианти.

Айде, огладнях от сутринта.

# 113
  • Варна
Благодаря отново, момичета! И аз пращам положителна енергия на всички. Сосче, и на теб.

Андж и Таня са обяснили за мантъ.
Скрит текст:
Аз досега не съм проявявала интерес, но при последното ходене реших да взема. Продаваше ги момичето, от което купуваме кадаиф. Пълнежът (доста символичен, но при тези размери на "бохчичката" няма как да е) беше от кайма. Пакетът беше 3 лири, за тегло не мога да кажа, но на вид са 400-500 грама. Стана една голяма купа за салата, пълна догоре.
Приготвих ги по някаква рецепта от нета. Сварих продукта. В купата разбърках 1 голяма кофичка сметана на Данон с няколко скилидки пресован чесън. Отцедих, но не изстудих (както пишеше) свареното мантъ. Добавих и него в купата. Поръсих с черен пипер. Отделно разтопих на котлона 100-150 грама масло и като се загря, сложих в него пълна лъжица червен пипер.  С тях залях сместа в курата и разбърках.
Стана наистина вкусно. Трябва да се яде топло. За калориите... изобщо не мога да броя дотолкова.

# 114
И в нас имахме някакъв подобен десерт с такава бяла пяна вътре. Е няма такава гадост. Обаче не беше такава формата, като целувка, и на кутията имаше жена май.

Танче, за мен това си с книгите е изненада. И не ме се вижда особено нормално. Но пък основно цената е по-малка от евро и става да си допълниш поръчката за безплатна доставка. А пък после какво ще правиш тази книга не знам. Аз гледах до към 10-та страница някъде, по - назад може да излизат и немски книги.  Simple Smile

Пине, аз не обичам риба и всичко, което живее във вода. Евентуално бих опитала суши от краставица и ориз, но то това суши ли е?!  Simple Smile

# 115
  • Варна
Такива десерти с бяла пяна вътре има в Лидъл. Водят ги "бонбони маршмелоу". У дома ги обичат. Аз не. Naughty

Момичета, да ме посъветвате
Скрит текст:
къде в Одрин продават кори. И изобщо нещата, които си купуваме. Гледам темата за Лозенград и Одрин, но отгоре-отгоре и сега нямам и време да я препрочитам. Ще бъдем там в събота, следобедът ни ще е свободен. В неделя сутринта сме в Музея на здравето, а следобед по програмата на фирмата имаме Марги, Кипа и складовете за препарати. Трябва ли да отидем до пазара за кори и маслини, примерно. Има ли смисъл в събота след 14 часа, примерно, да се ходи? Складовете изгодни ли са, продуктите същите ли са или да си купя (ако изобщо купувам) прах и омекотител от Кипа или друг магазин в града, където видя добра цена.
Проблемът е, че заради многото ми ходения в Истанбул ме считат за експерт, а за мен Одрин е непознат. Времето е и недостатъчно да се ориентирам. Ще искат и да ги водя да ядат...

Последна редакция: сб, 18 окт 2014, 09:18 от beljata

# 116
Прочетох една рецепта за мантъ, хич не изглежда сложно за приготвяне, от месенето до заливката с горещото пиперено олио.
Който го е правил цялото да каже дали е сложно. Да се има предвид, че умея да готвя много хубаво
Скрит текст:
пържени яйца и понякога ми се получават хубави пържените картофи  Mr. Green  Laughing
  Hug

# 117
Ама, Беличке, не беше маршмелоу, руски десерт си беше. Ще се поразровя да видя. Някаква благородническа женска титла беше, май  newsm78

# 118
  • Варна
Тъй де, Хелън, как си представяш братушките да нарекат нещо "маршмелоу". Никогиш!

Мантъ-то не прочете ли как съм го правила аз? Ама сама няма да меся и сама да правя бохчички. Цък, нье!

# 119
Четох, Беличке, ма аз викам някой който го е месил да се изкаже.

Ти ще ходиш до Одрин на пазар, така лиии? Хитра си! Ми вие с Добруджанка не ходите ли все до Одрин на пазар или аз пак не съм разбрала?

Кой от нас тук е ходил до Одрин спешъли на шопинг? Аз такива не занм.

Общи условия

Активация на акаунт