СЕДМИ КЛАС - тема 57

• 61 213
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Така, е, много са проблемите Simple Smile Ясно е, че тренировките биха помогнали, но ето че и без зубрене не става в сегашният вариант на НВО.

# 106
  • Варна
Така, е, много са проблемите Simple Smile Ясно е, че тренировките биха помогнали, но ето че и без зубрене не става в сегашният вариант на НВО.
Много ме е яд за това!
Особено в случай, в който децата иначе имат дар слово, но трябва да се ограничи ентусиазма.

# 107
Виждам, че темата е напреднала дотам, че да отговоря на въпроса в предишната към мен -защо детето ми ходи на училище, като му преподавам у дома в доста голям обем. Сами сте стигнали до него- защото никой нищо не обяснява, никой никого не стимулира да мисли, а се поощрява механичното зазубряне на общо взето неосмислени неща, т.е те се превръщат в пълни безсмислици за децата. Обяснявам до пълно разбиране, правя анализи, примери, допълвам и чакам да видя мислене отсреща. Почва да се случва. Задавал в училище адекватни въпроси, не че винаги получава отговор, но това е друга тема.
За тази година не се каня да задълбаваме със съчинението-разсъждение. Едно време ми беше голям мор. Никога не съм прочела нито ред литературна  критика в живота си и нямам загуби от това. Винаги съм опитвала да разсъждавам самостоятелно, което общо взето води до константен резултат- 4, 4, 4 и пак 4. Особено на класически автори. По мое време имаше задължителна матура по литература, отново отговор на литературен въпрос. Без четене на критиката си развих тезата изцяло сама и то в момента, на самия изпит. Изкарах шестица. Хитрината беше само в избора на темата- даваха автор по избор от по-новите и винаги имаше тема от тях. Учеха се 3 поети и 2 прозаици. Подготвих наум анализи на "железният светилник" и Пеньо Пенев и стана. Малко да имаш, ама навреме да ти светне. Laughing
Сега за преразказа. И в училище, и на курса казаха едно и също- че пише безобразно нечетливо и ако е така и на изпита, няма да му четат работата изобщо. В училище пак сме константно на 4. Сега ми е писал съобщение от курса, че има 5,70 /14 от 15точки/по литература /тест върху "На прощаване"/.. Това ме ощастливява много. Значи има светлина в тунела. От матурата няма как да се избяга, от оценката по БЕЛ от годината обаче има. Ще кандидатства там, където тя не се взима като балообразуваща, така че колкото и да му пише учителката в училище, все тая, стига да не е 2.
От родителската среща ни обръснаха с х20лв. История, химия, география, физика се учат х3 часа, единият срок х2, другият х1, биологията 4- 2х2. За тези с 3-те часа ще има годишна оценка, а в срока с х1 час срочна нямало да има. По математика бързо кратко контролно, 6 задачи, при нерешена 1 с една единица надолу и т.н. Изкарал е 5- 1 грешка. По химия правили кратко контролно със задачи- за означения и валентности, още няма резултат, било лесно. Още миналата година съм преподала този материал, няма как да не е било лесно.
Сдобил се е с наказателна двойка по музика. Закъснял за часа, нали е с урологичен проблем, допикало му се в края на междучасието и отишъл, като се върнал, часът бил започнал. И се подхванало- къде си бил- до тоалетна- не, лъжеш и т.н минути и минути. Спорът е довел до съответният резултат, че на всичкото отгоре и адашът му се е сдобил с една двойка- да не се обърка госпожата нещо и да пропусне Mr. Green. Никой от двамата не бил изпитван.
Установихме непостоянен митрален пролапс, другата седмица сме на контролен преглед.

Последна редакция: сб, 18 окт 2014, 16:15 от ra2

# 108
Днес девойката беше на математическия турнир Димо Малешков. Снощи се прибра уморена, но  и дадох вариант от миналата година и време и засичах , безгрешна , зарадвах се много.Днес се изложила, бясна съм.Първи модул безгрешен , втори модул май само с две точки ще е Sad
Много е притеснителна  и не знам как ще го преодолеем това.
Довечера с учителката ще ги решат.

# 109
  • Пловдив
diamondlady, има отговори на сайта на ОМГ
не съм проверила още какво е направила моята днес, пък и е трудно да преценя, особено на втори модул. На 21 ще се разбере.
В понеделник ще кача темата в пощата заедно с отговорите, че вкъщи нямам скенер.
Т.е. откриваме сезона на пробните изпити.  Mr. Green

# 110
  • No Line On The Horizon
Diamondlady, е ти много висока летва си поставила. Моята, ако беше решила втори модул без грешка, направо щях да я спра от уроци Simple Smile Решила е първи модул и малко от втори. Каза че са били трудни задачите от 2 модул, но то се очакваше.

# 111
  • Пловдив
 fros, честно казано не ми се видяха чак толкова трудни. Те, като видят едно по-завъртяно условие, вдигат ръце. Моята нищо не е писала по последната задача, а е трябвало да състави едно уравнение. Такива задачи решаваха безброй много миналата година. Но, като за първи опит по модела на НВО, се е справила прилично според мен. Но това не ми пречи малко да помрънкам, че е можела и по-добре да се представи.  Laughing

# 112
Ами знам ,че може  повече и се ядосвам. Например 23 задача Б пример , намерила вярно Х и  А , а  за L дала - 5/16 , то е  5/16 , от къде го е измислила този минус не знам,  и ето и от там точки се взимат.
Но нека, да мисли , другия  път да внимава повече.
Каза ми че миналата година втория модул  били по - лесни задачите , тези я затруднили.

Последна редакция: сб, 18 окт 2014, 16:17 от diamondlady

# 113
  • нейде там, където ....
Кои от състезанията са с формата на НВО?

# 114
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте, бях се позагубила за за доста време, но започвам да си давам сметка, че не знам какво ме чака тази година и ви издирих на бързо. Дъщеря ми не е от най-големите калпазанки, но е много на моменти. Сега е в "добрата" си фаза и се е амбицирала. До тук оценките вървят добре, дано и така да продължат (е, има 3 по физика, ама...) Ходи на уроци по БЕЛ и математика в Междучасие и по рисуване към Приложното. Дано на финала резултатът да е, както го иска (Френската или Приложното).

# 115
Имам чувството, че само в нашето училище няма още родителска среща... То не че много я посещават учителите, но все пак!
И ние чакаме родителска, ама до юни има време...
 AnMary, мисля, че при всички случаи трябва да го обмислите хубаво...
а дали просто детето не е казало

# 116
  • Ланкър, планините Овнерог
То пък ние, като имахме, та голямата полза. През май ли кога беше, ще има и тогава ще ни разясняват за матурите нещо си. При нас в ел. дневник пишат винаги кога ще има род. срещи, та няма вариант за измъкване. Не, че много ми се ходи на тези мероприятия.
Има ли някакъв справочник за кандидатстване след 7кл? Защото има сума у-ща, които не ги знам, а може да са интересни, както се казва. Най-вече за свързаните с рисуване.

# 117
  • София
Има справочници от миналите години. Когато записвах моят в школата ми показаха един, който току що беше излязъл. За текущата година, значи, излизат в края на пролетта.

# 118
  • у дома

Коледното математическо състезание и олимпиадата по математика със сигурност  Peace

# 119
  • нейде там, където ....

Коледното математическо състезание и олимпиадата по математика със сигурност  Peace

Благодаря! За олимпиадата знаех, а сега предполагам, че и Великденското може да е в същия формат  newsm78
Значи от пробните изпити ще са ни с приоритет тези по БЕЛ.

Общи условия

Активация на акаунт