СЕДМИ КЛАС - тема 57

• 61 211
  • 752
  •   3
Отговори
# 690
На 6 и 7 декември има към УЦ Вектор.

# 691
Здравейте, в миналогодишната седмо-класна тема пишеше, че в пощата има  сборник със задачи с формат ПИЗА.  Може ли някой да ми го прати? Ще съм страшно благодарна!  bouquet

# 692
  • Sofia
Снощи на родителската среща (чак сега имахме такава... ooooh!) математичката препоръча този сборник: http://www.book.store.bg/p110858/probni-izpiti-po-matematika-za- … anka-ivanova.html

Пробните изпити в него били 14 на брой, като са групирани по месеци т.е. според взетия материал в училище.

# 693
  • Пловдив
У нас имам аналога му по БЕЛ. Не допираме до него обаче.
Аз мога да издам поне 3 такива сборника с натрупаните по месеци ПИ от разните му школи.  Mr. Green Само да има кой да ги решава.

по МАТ се ограничавам към момента със зеления на Коала, а за ъглите хубави задачи има в книгата за ученика на Архимед. И решава ПИ от школите, които пак са съобразени с взетия материал.

Утре имат класна по МАТ...

# 694
На Педагог 6 са хубави нещата, сигурно и този сборник. Аз миналата година купувах списанията им, вътре има пробни изпити по всякакви предмети, но тази година просто нямаме време за тях. http://a48.pedagog6.com

# 695
  • София
Нашето класно по математика го оставиха за след коледната ваканция. По БЕЛ ще бъде на 9 декември.

Бях на родителска среща в понеделник.Всички учители се оплакваха - половината клас изобщо не им дреме за кандидатстване и бъдеща реализация - наредили по две-три двойки по всеки предмет. При миналогодишните отличници по предметите различни от математика и БЕЛ се наблюдавало отлив - от 6-ци са минали на 5-ци и 4-ки.
Всички преподаватели заявиха, че каквото си изкарат децата на НВО, това ще им впишат като годишна оценка. Учителката по музика се опитваше да ни убеждава колко е важен предмета и и как от оценката по него зависело кандидатстването на децата.

# 696
  • нейде там, където ....
В нас се учи по всички предмети, не само БЕЛ и математика. Най-после се чуха имената на няколко училища от списъка "искам", досега имах само списък "в никакъв случай"  Party . За прием в някои тях се вземат годишните оценки по физика, химия, рисуване, та дори и информационни технологии. Няма отпускане по нищо. Освен това имаме нови деца с доста високо ниво по всичко и има конкуренция по всички предмети.

# 697
  • София
При нас положението е същото Shocked Коренна разлика от миналата година. Два пъти вече имахме родителска среща, заради успеха  и дисциплината. Въобще не ги интересува, че ще имат матури ooooh! Учителите при нас също им казаха, че каквито оценки изкарат на ВО, такива ще им пишат за годината Mr. Green
По бълг. език и лит. класната работа ще бъде на 13.12, а по математика след Нова година

# 698
  • София
Росен също учи стриктно по всички предмети, даже прекалено стриктно на моменти(снощи, като се прибра, рисува въздушна перспектива  #Crazy ) и не му остава почти никакво време за допълнителни занимания(задачи,тестове сборници и т.н ). Хем се ядосвам, хем знам, че не е редно да го карам да неглижира останалите неща, а и той е прекалено изпълнителен( в тази област,не по принцип Mr. Green ) и ще влезе в конфликт със себе си Crazy
В крайна сметка, колкото -толкова  Crossing Arms
Класните ми каза кога ще са, но аз забравих Embarassed Карам го да се запише на Коледното,поне там нещо като изпит да мине,но не му остава време да реши ни един тест от предишни години Rolling Eyes

# 699
liani

Нали тази година Коледното е в друг формат - три задачи- нито е като предходните години, нито е като НВО, така че моят няма да се записва, за да не си губи времето. Всеки си решава всъщност.

# 700
  • София
КМС е с формат на НВО. Олимпиадата по математика е 3 задачи за разписване.

# 701
  • София

Не е вярно. Общинският кръг на олимпиадата по математика за 7 клас е с формата на НВО.

Тази година и Коледното за 7 клас е с формата на НВО.

# 702
  • Sumen, Shumen, Bulgaria

Не е вярно. Общинският кръг на олимпиадата по математика за 7 клас е с формата на НВО.

Тази година и Коледното за 7 клас е с формата на НВО.
Вярно е променен е отново формата и са върнати трите задачи на общинския кръг, както е било преди няколко години, коментираше се в други сайтове
"Националната Олимпиада по Математика за 7-ми клас нарушаваше традициите в последните години и беше във формата на националното външно оценяване по математика след 7-ми клас - 16 задачи с избираем отговор, 6 задачи с отворен отговор и две задачи, изискващи детайлно описание.
Тази година, форматът се връща към стандартния, добре познат ни както от другите класове, така и от областния и национален кръг - 3 задачи за подробно описване с време за решение - 4 часа.
Задача 1 и 2 са от учебното съдържание на задължителната подготовка, а задача 3 - от свободноизбираемата подготовка"

# 703
Вие сигурни ли сте за КМС, защото за промяната на формата тази година -въвеждане на три задачи- е обявен на някаква среща на математиците в града /не знам как се води наименованието/ и дали в различните градове може да има различен формат.

# 704
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
Вие сигурни ли сте за КМС, защото за промяната на формата тази година -въвеждане на три задачи- е обявен на някаква среща на математиците в града /не знам как се води наименованието/ и дали в различните градове може да има различен формат.
Не става въпрос за КМС , а за общинския кръг на олимпиадата по математика, няколко години се е провеждал по формат НВО, но тази година отново ще са три задачи, а КМС си остава по формата за ВО.

Общи условия

Активация на акаунт