За прекаленото окосмяване при някои жени!

• 410 602
  • 1 578
  •   1
Отговори
# 120
.
Говоря за брада, бакембард, бузи - като борбата с окосмяването там е ежедневна..............
Представяте ли си посяга един мъж да целува такава жена   и се окаже че има доста добро зрение и забележи че съществува окосмяване което явно се маха............. защото корените си личат от близо................ако съм на негово място ще се отвратя......................а явно този мъж и семейство би искал да създава...........................нада ли ще му се хареса идеята да има дъщеря с такъв проблем(няма начин да го няма)..........................
Тъй че проблема е не ...........сериозен ами много сериозен...................     

ВанинаЙ хайде сега си представи, че нещата в живота не са толкова козметично прости Stop

аз имам по- силно окосмяване на лицето - по брадичката, бакембарди.
щастливо омъжена съм и  пожелавам на всички жени да са целувани колкото мен. омъжена съм за нормален мъж. повярвай ми, намирането на гадже/съпруг НЕ зависи от това с какво окосмяване си!!! Има пинсцети, епилатори ( има на Браун един модел, който има специална приставка точно за тези косми), и поне 10 вида епилации от професионална техника.

Тоест, престани да създаваш комплекси на хората , защото това, което казваш е отвратително и изобщо не е вярно  Stop

мога да ти кажа и как реагира съпругът ми на частта за детето ни, което няма как да няма такъв проблем Shocked, но ще ти го спестя, защото ще получа бан.

Последна редакция: пт, 06 апр 2007, 00:06 от Lennie

# 121
Те са измислили, но България е малко далеч от това което е по света..........
В Израел с една две процедури лазер и фото ефекта е 80-90 %
До като тук в България няма качествени апарати..........и може да си ходиш и десетина и повече пъти и пак да няма значителен ефект..................
Убедена съм че има и други новости до които България не е ясно кога ше стигне...........и ще внедри...............
Тъй че който има възможност да потърси решение на проблема си извън страната.........................

Малко ще заприлича че сме те погнали... ама айде стига с тоя песимизъм  Peace За машините дето в чужбина са от прекрасни по-прекрасни - ГЛУПОСТИ!  Не живеем в едни отдавнашни времена дето всичко ново ни беше чуждо. Каквото при нас такова и по света! Нека загърбим поговорката "Чуждата кокошка - гъска!"

А за предшестващия ти постинг нямам просто думи! Ако наистина мислиш така - много жалко за теб, наистина не ти е лек живота.  Rolling Eyes

# 122
Те са измислили, но България е малко далеч от това което е по света..........
В Израел с една две процедури лазер и фото ефекта е 80-90 %
До като тук в България няма качествени апарати..........и може да си ходиш и десетина и повече пъти и пак да няма значителен ефект..................
Убедена съм че има и други новости до които България не е ясно кога ше стигне...........и ще внедри...............
Тъй че който има възможност да потърси решение на проблема си извън страната.........................

Малко ще заприлича че сме те погнали... ама айде стига с тоя песимизъм  Peace За машините дето в чужбина са от прекрасни по-прекрасни - ГЛУПОСТИ!  Не живеем в едни отдавнашни времена дето всичко ново ни беше чуждо. Каквото при нас такова и по света! Нека загърбим поговорката "Чуждата кокошка - гъска!"

А за предшестващия ти постинг нямам просто думи! Ако наистина мислиш така - много жалко за теб, наистина не ти е лек живота.  Rolling Eyes

Назад сме и още как. По света има начин за поддържане или решаване на проблема хиперандрогенемия окончателно със разни процедури със стволови клетки..............
А тук в България ........това че няма то е нормално..................но ненормалното е това че ако питаш някой лекар той изобщо няма да е чувал за това че съществува...........

А за лазерната епилация. Обаждам се в Пикасо Варна и ги питам колко процедури са нужни за някакъв по значителен ефект.............и ми казват около 10 процедури..........
Това е една година. Май не е много нормално да си пусна космите цяла година защото съм решила да прявя лазерна епилация............
Мисленето ми не е песимизъм а реализъм...................

Последна редакция: пн, 09 апр 2007, 00:45 от ВанинаЙ

# 123
.
......

ВанинаЙ хайде сега си представи, че нещата в живота не са толкова козметично прости Stop

аз имам по- силно окосмяване на лицето - по брадичката, бакембарди.
щастливо омъжена съм и  пожелавам на всички жени да са целувани колкото мен. омъжена съм за нормален мъж. повярвай ми, намирането на гадже/съпруг НЕ зависи от това с какво окосмяване си!!! Има пинсцети, епилатори ( има на Браун един модел, който има специална приставка точно за тези косми), и поне 10 вида епилации от професионална техника.

Тоест, престани да създаваш комплекси на хората , защото това, което казваш е отвратително и изобщо не е вярно  Stop

мога да ти кажа и как реагира съпругът ми на частта за детето ни, което няма как да няма такъв проблем Shocked, но ще ти го спестя, защото ще получа бан.

Хората могат да мислят каквото си искат, никой не ги кара да се съобразяват със моето мнение..........А моето мнение то си е съвсем обективно..................
Един човек се ражда за да се радва на живота, а не цял живот да се чувства като изруд..........

# 124
  • Mediterraneo
ИзрУУУУУди такива  smile3513 
ВанинаЙ, разбрахме, че си прекрасна и безкосмена. Наистина не е необходимо да насаждаш комплекси у хората  Naughty Всеки знае себе си...

# 125
Оо,я оставете момичето!!Радвам се ,че сте имали късмета да срещнете подходящият човек и  да се премирите с космите!Но не всели има този шанс!
Ванина,разби ме!Аз си мислех ,че съм преровила нета ,но ти определено си ме надминала.За лечението със стволови клетки говоря...

# 126
Оо,я оставете момичето!!Радвам се ,че сте имали късмета да срещнете подходящият човек и  да се премирите с космите!Но не всели има този шанс!
Ванина,разби ме!Аз си мислех ,че съм преровила нета ,но ти определено си ме надминала.За лечението със стволови клетки говоря...

Това не е от нета. А го научих от един човек от София  занимаващ се с малко по неизвестни за България терапии. Който има познати лекари-приятели  на по високо ниво,   та от тях. Но подроности не знам, щото тези лекари рядко са в България, обикалят по състезания с разни спортисти.......Та уж като се върне въпросния лекар се надявам да разбера повече....................
Незнам дали съм разбрала правилно но май в Канада и Щатите са най напред със прилагането на стволови клетки...............

# 127
  • София
Привет момичета

искам и аз да се включа тук, защото имам същия проблем...с окосмяването. Няма да ви кажа, че знам лек против това...защото не знам и аз се чудя какво да ги правя тези пусти косми. Ходих на няколко процедури лазерна епилация и мога да кажа, че съм много доволна. Проблемът там е, че се повлияват дебелите черни косми. Колкото е по-тънък и светъл косъма толкова е по-малка вероятността да се повлияе от лазера. При мен имаше много силно изразено (мъжко) окосмяване в долната част на корема и там приложих лазер 4 процедури и вече са значително по-разредени и растат много по-бавно. На други места не съм пробвала...а определено имам нужда...но все пак е въпрос на сериозни средства.

Колкото до това, дали един мъж би се впечатлил от това колко е окосмена и т.н .жената...да, има подобен момент, но не смятам, че това винаги е правило и е водещо. Може би говоря така, защото аз имам половинка до себе си и имам прекрасна дъщеря, въпреки мнението на много лекари, че аз няма да мога да забременея. Забременях даже 2 пъти без никакви проблеми.

Искам в контекста и на това за наследяването да кажа, че нещата са доста спорни. Ето цитат от една статия :
"Генетична теория - заболяването е свързано с генетичен дефект в Х хромозомата на бащата /предава се от баща на дъщеря/. Въпреки установяването на фамилност на заболяването, засега няма убедителни данни в подкрепа на генетичната теория. Както при захарния диабет, съществува генетична предиспозиция за развитието на СПЯ".
При мен, майка ми е доста слабо окосмена, няма нито косми по брадичката и други подобни, освен над горната устна, нито по корема, няма нищо общо с мен...и явно аз съм го наследила от баща си.

Ето и линк към цялата статия, която е много интересна и изчерпателна, събрано е много инфо на едно място по темата за поликистозните яйчници,  и окосмяването което е следствие от СПКЯ.
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=vi … 397&Itemid=17

В статията се коментират лечение, когато не се цели забременяване (защото би имало по-добър ефект, ако процедурите за намаляване на обезкосмяването се съчетават с някакви мерки за блокиране на мъжките хормони и др.); начини за обезкосмяване и техния ефект, влиянието на диетата и физическата активност, все неща, които може поне маааалко да подобрят положението (не казвам, че нежеланото окосмяване ще изчезне).

Това е от мен  Hug

Последна редакция: пт, 13 апр 2007, 15:10 от sue2003

# 128
Пълен абсурд. Един уважаващ себе си мъж няма да си позволи да  тръгне с жена с лицев хирзутизъм, ако ще и като черти на лицето тя да е най голямата красавица.   ...
Отивам да събудя мъжа ми с целувки, чашка ароматно кафе и баница и се чудя дали да не му разваля деня като му кажа, че е един неуважаващ себе си мъж  Joy

# 129
Пълен абсурд. Един уважаващ себе си мъж няма да си позволи да  тръгне с жена с лицев хирзутизъм, ако ще и като черти на лицето тя да е най голямата красавица.   ...
Отивам да събудя мъжа ми с целувки, чашка ароматно кафе и баница и се чудя дали да не му разваля деня като му кажа, че е един неуважаващ себе си мъж  Joy

Радвам се за теб че приемаш така спокойно нещата.  Явно нямаш тежък лицев хирзутизъм. И дано никога да нямаш...........
Ако ти се налагаше да седиш всеки ден по един час пред огледалото с пинсетата вероятно щеше да имаш друга нагласа..........но както и да е дано никога да не ти се случва.......

# 130

Радвам се за теб че приемаш така спокойно нещата.  Явно нямаш тежък лицев хирзутизъм. И дано никога да нямаш...........
Ако ти се налагаше да седиш всеки ден по един час пред огледалото с пинсетата вероятно щеше да имаш друга нагласа..........но както и да е дано никога да не ти се случва.......

Oфффф стига де  ooooh! Айде да не правим нещата по-черни отколкото са.  Peace

# 131
Вижте сега,за някои жени наистина е голям проблем,други го приемат по леко. Аз също не мога да се понасям направо,особено като си направя кола маска и след няма и 2 седмици тръгват пак,просто ми омръзна цял живот да се занимавам само с това

# 132
Здравей те и аз се присъденявам към вас ,защото и аз имам окосмяване по лицето и тялото,но мен ме притеснява друго.Имам две прекрасни дечица-момченце на 5г.и дъщеричка на 6м.от известно време забелязвам ,че и на дъщеричката ми започнаха да и се появяват косми над горната уста и мъх под брадата ,а когато се роди имаше косми и на ушичките,които по думите на педиатърката щели да изчезнат.Притеснявам се за нея ,на какво евентуално може да се дължи това и имали някой с моя проблем.Споменах за това на лекарката,а тя ми каза ,че щели да и се махнат.

# 133
Здравей те и аз се присъденявам към вас ,защото и аз имам окосмяване по лицето и тялото,но мен ме притеснява друго.Имам две прекрасни дечица-момченце на 5г.и дъщеричка на 6м.от известно време забелязвам ,че и на дъщеричката ми започнаха да и се появяват косми над горната уста и мъх под брадата ,а когато се роди имаше косми и на ушичките,които по думите на педиатърката щели да изчезнат.Притеснявам се за нея ,на какво евентуално може да се дължи това и имали някой с моя проблем.Споменах за това на лекарката,а тя ми каза ,че щели да и се махнат.

Да ще се махнат до годинката /поне за ушите и при нас бе така/. Когато питах нашата лекарка и се рових и четох разбрах, че е тревожно ако има тамни косамчета на пубиcа. Тогава бегом на лекар  Peace

Последна редакция: вт, 17 апр 2007, 14:33 от Sillveto

# 134
Много съм притеснена и се надявам найстина да изчезнат.Пак ще говоря с личната лекарка евентуално на какъв лекар,ще мога да я заведа за преглед и консултация.

Общи условия

Активация на акаунт