За прекаленото окосмяване при някои жени!

• 410 618
  • 1 578
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Косъмчетата по ушенцата наистина изчезват сами, няма нищо тревожно. И при нас беше така, бебка се роди като едно космато маймунче и доста вече от косъмчетата ги няма.
Ако все пак се наложи консултация за такъв проблем трябва да се отиде на ендокринолог (детски).

# 136
Момичета, темата е за "Прекаленото окосмяване при някои жени".
Разбирам ви, че е доста притеснително мъничките ви ангелчета да имат натрапчив мъх на някои места, но си отворете темичка.  bouquet
Щеше ми се тук да срещна мнения, за това как жените с подобни проблеми се справят.
Какви средства и начини използват за обезкосмяване.
Както и да споделят новости на които са попадали.
  bouquet

# 137
И аз искам да се включа по темата. Аз също имам проблем с космите, но той е козметичен. От миналата година ходя на лазерна и фото-епилация при Д-р Мая Тачева и от 3 процедури космите по брадичката почти изчезнаха. Излиза по 60-100 лв. на процедура. Първия месец се ходи по-често, а след това зависи от космите, аз вече ходя на 2-3 месеца. Може да отидете, консултацията е безплатна. късмет...

# 138
Вчера бях на гинеколог-ендоринолог.Чу истприята ми,прегледа ме и ме изпрати на изследвания на DHEА-S дехидроепиандростерон .Ще кажа какво е мнението и лечението началото на май.

# 139
Здравейте! За първи път пиша във форума. Напоследък намирам доста ценни съвети именно тук, затова реших да споделя нещо - може да помогна на някого Simple Smile
Аз също имам проблем с окосмяването.Не,че е много, но съм тъмнокоса и естествено навсякъде косъмчетата са ми тъмни. По ръцете,краката,подмишниците и доста голяма част от триъгълника се епилирам  - издържам  на болка явно  Laughing
Така,че единственото място, по което имам повечко косъмчета е корема. Отначало, когато бях ученичка (не много отдавна) пробва с кислородна вода - нямаше голям ефект при мен. След това започнах да ги епилирам - много е неприятно и когато започнат да прорастват е гадничко. Затова реших да ги изрусявам с боя за коса-не много често.Не съм имала никакви проблеми.Реших обаче да потърся какви други продукти има за обезцветяване на косъмчетата и така попаднах във форума.
Днес ходих до аптека Ремедиум на ул. Шишман 17 и трябваше да реша между Lycia и J`epill(което пак е за обезветяване). Четох във форума добри отзиви за Lycia, но реших да пробвам другото кремче. И преди около 40 мин направих процедурата.Трябва да ви кажа, че съм страшно доволна  Simple Smile Направо е върха! Не мирише гадно като боята. Мисля даже,че излиза и по-евтино.Комплекта J`epill съдържа 100гр крем + 30 гр активираща пудра,съдче за разбъркване и шпатулка.Цената е 9,19лв.Използва се много лесно - за 10 мин и всичко е готово. Количеството е достатъчно за 10-15 процедури - зависи от областта на третиране, разбира се Laughing
Сега си имам секси коремче и няма да се срамувам да го показвам. Надявам се да съм била полезна Simple Smile
Много ми харесва форума - всеки споделя опита си и така се улесняваме една друга!

# 140
  • София
Има ли нещо вярно в твърдението, че като се изрусяват косъмчетата след това стават по-дебели и  груби?

Echolalia, благодаря за споделеното  Simple Smile, на колко време трябва да се повтаря тази процедура с изрусяването/обезцветяването?

# 141
Има ли нещо вярно в твърдението, че като се изрусяват косъмчетата след това стават по-дебели и  груби?

Echolalia, благодаря за споделеното  Simple Smile, на колко време трябва да се повтаря тази процедура с изрусяването/обезцветяването?
Според мен-не.

# 142
Здравейте намесвам се и аз, с молба за съвет.Проблема с окосмяването (при мен не е свързано със заболяване,а просто пове4е от нормалното) съм го решила както пове4ето от вас-кола маска,епилатор,по лицето-пинсета и т.н.При мен по-големият проблем идва след епилацията-предимно около триъгълника и горната 4аст от бедрата,Появяват се едни огромни гнойни пъпки-дали е косъм с обърнат разтеж или просто пъпки не знам,но картинката е траги4на.Не само 4е болят,но и като преминат остава един тъмен белег,който не избледнява.Опитвала съм какви ли не средства за след епилация- лосиони за след епилация,обикновени тоалетни млека,детски кремове със смрадлика и други противовъзпалителни средства,но ефектът е никакъв.За това място използвам студена кола маска-лепенки или от те4ната.С бръснене не мога,защото космите са много и стигат 4ак до средата на бедрата.какво да използвам за да предотвратя тези пъпки,които по-скоро прили4ат на циреи? Praynig Praynig Praynig Praynig

# 143
Здравейте намесвам се и аз, с молба за съвет.Проблема с окосмяването (при мен не е свързано със заболяване,а просто пове4е от нормалното) съм го решила както пове4ето от вас-кола маска,епилатор,по лицето-пинсета и т.н.При мен по-големият проблем идва след епилацията-предимно около триъгълника и горната 4аст от бедрата,Появяват се едни огромни гнойни пъпки-дали е косъм с обърнат разтеж или просто пъпки не знам,но картинката е траги4на.Не само 4е болят,но и като преминат остава един тъмен белег,който не избледнява.Опитвала съм какви ли не средства за след епилация- лосиони за след епилация,обикновени тоалетни млека,детски кремове със смрадлика и други противовъзпалителни средства,но ефектът е никакъв.За това място използвам студена кола маска-лепенки или от те4ната.С бръснене не мога,защото космите са много и стигат 4ак до средата на бедрата.какво да използвам за да предотвратя тези пъпки,които по-скоро прили4ат на циреи? Praynig Praynig Praynig Praynig
И при мен го има този проблем,по-скоро космите се забиват и растат навътре,остават белези и тн.Мислех си да опитам с фотоепилация,една позната с подобен проблем сподели,че има резултат.

# 144
Според мен проблема с пъпките след епилация трябва да се консултира с кожен лекар.
И на мен ми врастват, ама чак пък пъпки като циреи  newsm78 може би вкарваш някаква инфекция  Rolling Eyes

# 145
До sue2003
Според мен зависи от типа косъмчета. Аз не съм повтаряла процедурата от 15 юни.Което значи,че 2-3 седмици е продължителността на обезцветяването. Мисля,че е много добре като резултат Simple Smile

# 146
  • София
Echolalia, има резон в твоето обяснение, че зависи от косъмчетата. Определено ме заинтригува и ще взема да пробвам  Grinning

# 147
записвам се за темата

# 148
  • София
Да ви кажа какви ги сътворих аз.

Вчера си купих обезцветяващ крем на Lycia, друг не можах да намеря (не съм и търсила кой нае колко).

Резултата е относителен. По-нежните косъмчета наистина изсветляха, ама за другите...не се наблюдава особена промяна. При все, че мазах места, където косъмчетата не са пипани.
Явно трябва да се прави по-дебел, плътен слой от крема върху косъмчетата и да се повтори процедурата след няколко дена за по-добро изсветляване...то за втора процедура е записано и на крема.

За съжаление аз съм от онези, по-окосмените  Cry  Embarassed ... и толкова леко няма да мина. Но не се отказвам от тези обезцветяващи кремове Simple Smile (поне за сега)

# 149
Аз не се харесах обезцветена...
тооо седи хубаво ама да е на тези дето имат къси финни косъмчета, които си изсветляват сами от слънцето.
На мен кожата на изсветляваните места ми беше доста пожълтяла, а и след 3-4 дни започваха да се пигментират  Sad получаваше се доста грозна картинка..затова, боли не боли, реших се и всичкото косъм ДОЛУ!

Общи условия

Активация на акаунт