За прекаленото окосмяване при някои жени!

• 410 658
  • 1 578
  •   1
Отговори
# 285
Po-dobre iz4akai 1-2 meseca i povtori izsledvaneto.

# 286
Моля ви прочетете тази статия и си кажете мнението. http://www.bulgariasega.com/news/277.html

# 287
Моля ви прочетете тази статия и си кажете мнението. http://www.bulgariasega.com/news/277.html

"Но така или иначе  всички приложили тази терапия  постигат много добри резултати, намаляват излишното си тегло и за период от 5 до 6 месеца изчистват окосмяването по тялото. "   

Това звучи доста наивно, невъзможно, дори и смешно, става въпрос частта за окосмяването.
Съвсем възможно е чрез някаква терапия човек да намали килограмите си, да изчисти кистите си , но "да изчисти окосмяването по тялото е невъзможно".
Може някаква терапия да позабави разтежа, да отслаби и поразреди космите, но това само по време на терапията, без значение дали терапията е традиционна или алтернативна.
Спре ли се терапията космите ще се върнат към природнозаложената за организма картина на окосмяване.

Пациентката от статията доколкото разбирам няма окосмяване по принцип, просто е пила хормонален препарат който е имал страничен ефект окосмяване.

Последна редакция: пн, 19 ное 2007, 18:48 от ВАНИНАА

# 288
Здравейте! И аз съм от горилките!.
При мен проблемът се появи с настъпването на пубертета - 12-14 г (да ви кажа не помня вече кога ми се появи първия мъх newsm78). Отначало имах мъхчета по ореолите(за който не знае това са кафявите кръгове около зърната). Сега като погледна назад изобщо не са изглеждали страшно, даже ми се иска да си ги бях оставила така, а не да ги третирам по хиляди начини, ама пуста комплексарщина...  ooooh!
Първо пробвах да ги изруся по някаква народна рецепта с амоняк и перхидрол (там, където  прочетох за това пишеше, че щели да станат по-фини и да изпадат), е -да, ама не - изобщо не ми помогна, даже стана по-зле, вместо мъх, станаха гадни дебели, дълги като за плитка и черни космарлаци Sick, че даже и се сгъстиха. От там започнаха да ми излизат мъхчета и между гърдите и аз пак с тоя бъркоч ги мазах, нали надеждата умира последна, пък и малка и глупава бях... Sad.  По-късно започнах с кола и пинцета да ги махам. Само забелязах, че от колата ми стават по-тънички, а с пинцетата по-дебели ... уж все е скубане... newsm78.
На 17 г. отидох самичка на гинеколог да си поискам изследване  на хормоните, прегледаха ме с ехограф през коремната стена, обаче не откриха кисти, но все пак ми пуснаха изследване на няколко хормона - оказа се, че тестостерона е височък. Лечението беше с Диане 35 за около 1 г. През това време не са ми никнали нови косми, даже имах мъх на корема, който не бях махала и се разреди. Но след това нямах възможност да си взимам Диане-то и го спрях за около 2-3 години. През това време си намерих приятел - той не знаеше за моите проблеми с космите, т.к. аз си ги махах с кола и пинцета. Не знам дали би имал различно отношение, ако знаеше...
После ходих на гинеколог за профилактичен преглед -  пак ме огледа с ехограф само през коремната стена и ми направи снимка на матката(а не на яйчниците!!!). Каза ми, че нямам кисти, въпреки, че му казах за окосмяването и  за тестостерона. Изписа ми Жанин. Пих ги около 1г, но просто не се усещах добре с тях, а и ми се стори, че се увеличи окосмяването и започна да ми пада косата. Спрях тези хапчета за няколко месеца и реших, че ще се ходи на частен лекар. От няколко месеца ходя при него и за сега съм доволна, понеже и други проблеми ми намери човека и ги лекуваме. Като отидох за първи път при него, той много се учуди, че съм ходила толкова пъти на гинеколог, а само през коремната стена са ме гледали и нито цитонамазки, нито вътрешни прегледи са ми правили.. Като ме прегледа се оказа, че имам двустранна микро- поликистоза и раничка. Та за кистозата, направих си изследване на хормоните. Ето нивата:
Хормон / Резултат
LH / 8.07
FSH / 5.31
Estradiol / 137.6
Testosteron / 3.01
DHEA-S / 0.272
4 андростендион / 15.622
17alfa OH progesteron / 1.580

Така сегашният ми гинеколог ми предписа за взимам поне година и половина Диане - 35 плюс Androkur/50 mg  през първите 10 дни с Диането всеки месец. Все още не мога да кажа нищо за ефективността на лечението, защото го прилагам едва от 2 месеца. Надявам се да има поне малък ефект.
За Andokur четох в някакви френски форуми и до колкото разбирам имаше жени, които казваха, че са им се махнали космите и акнето по време на лечението. За съжаление, обаче във форумите имаше мнения за други комбинации с Диане и при тях след спирането на лечението пак се завръщат симптомите. За Androcur не намрех мнения на жени, които са го спрели. Обаче във форумите ми направи впечатление, че някои жени пият подобни хомроналани коктейли с десетилетия...малко тъжно е, че избавлението идва бавно... Sad. Иначе Андрокур си е хормон в чист вид и служи за блокиране на мъжките хормони. Обнадеждаващо ми звучи факта, че този препарат се приема от транссексуални мъже за феминизация Mr. Green

За момичетата, който се притесняват, че няма да могат да си намерят приятел... какво да кажа.. мисля си, че ако човека, който харесвате ви отхвърли само заради някакви космарлаци, значи изобщо не си е струало да се хабите в мисли за него. Аз бях доста срамежлива и затворена заради космите, махах ги с пинцета, с кола..все още си ги имам. Първият ми приятел не знаеше за космите, но сега съм с друго момче и да ви кажа съм си ги оставила да ми топлят през зимата  Joy, нищо лошо не ми е казал. Някак по-различно си е приятелят ти да знае за този порблем - хем е ок, че те възприема такава каквато си, хем...не знам... зависи от нас дали ще продължим да се чувстваме женствени след като му кажем и след като ни види.. Wink. Аз си признавам, че понякога мисълта, че той ме е виждал с тая козина ми пречи, но се опитвам да не мисля за това и се надявам, че един ден ще свикна и няма да ми пука.

Извинете, че стана толкова голям пост. Blush

# 289

Така сегашният ми гинеколог ми предписа за взимам поне година и половина Диане - 35 плюс Androkur/50 mg  през първите 10 дни с Диането всеки месец. Все още не мога да кажа нищо за ефективността на лечението, защото го прилагам едва от 2 месеца. Надявам се да има поне малък ефект.

Хм, според мен правиш грешка. Не мисля че сегашния ти гинеколог е намерил решение на проблема с Андрокур. Напротив може дори да е сбъркал.
Андрокур по принцип се взима само в тежки случаи  на окосмяване. А по описанието ти не се съди твоя да е такъв - доколкото разбрах имаш окосмяване само по гърдите. Не говориш за лице, гръб, кръст, пръсти на ръце и крака и други.
Андрокур е многократно по силен антиандрогенен препарат от Диане, Ясмин, Жанин и други такива. Тъй че пиковия момент на повишаване на андрогените който ще се получи след спиране на андрокура ще е много голям. Не искам и да мисля какво може да се получи. Дано всичко да е наред.
И още веднъж, ти дори нямаш окосмяване по лицето според това което описваш, незнам защо ти е този Андрокур.

Последна редакция: вт, 20 ное 2007, 14:49 от ВАНИНАА

# 290
"питка изсмуква гнойта"-ебаси майката.
А как да ми зараснат раните на краката за 12 часа от врастнали косми?Пак със питката ли? Joy
4470Зайко, скъпа,иска ми се да ти помогна по някакъв начин...Тъмнокестенява съм и години наред се опитвам да премахна окосмението на лицето. Пробвала съм какво ли не, но най-безопасно и ефективно е ежеседмичното почистване с топла кола маска. По-твърдите ги почиствам всеки ден с увеличително огледало и пинсета за 5-10мин. С течение на времето оредяват. При наличие на гнойно подкожно образувание или цирей се настъргва на ситното ренде малко сапун за пране и се сипва една малка лъжичка суров белтък.Меси се докато стане като бял пластелин и се слага върху циреите.Ефектът е моментален - спират болките и ако се налага,след 24 часа се сменя. За белези съм използвала патентовоното Маданско чудо или "Витаскин",в аптеките имат листовка с приложението му.

# 291
здравейте и аз имама подобен проблем.но като малка съм боледувала от псевдокруп и са ми били доста силни лекарства като урбазон и кортизон и майка ми казва че е от това.къде е истината незнам,но къси блузки не нося,за това пък ми е топло на корема и кръста като си нося длъжките блузки Grinningпроблема е най -вече по самочувствието ,но се свиква.

# 292
Здравейте. И аз имам проблем с окосмяването. Преди няколко години, когато бях по-малка и те първа навлизах в пубертета, направих грешката да премахна със самобръсначка окосмяването по дупето ми и сега то се е засилило. Много се притеснявам от това и не знам, ако почна да ползвам кола маска дали няма да стане по-лошо. Засега на самочувствието ми не е повлияло, но се чудя като почна да имам полови контакти как би се отразило това...

# 293

Аз бих пробвала, но тук в България има ли ги всички суплементи, а пише и за консултация.

# 294
Добър ден,може ли някои които е запознат да ми каже какво са поликистозни яйчници и каква е връзката им с прекаленото окосмяване?
на 15 години ми беше поставена тази диагноза пих Диане 35 и аз 6месеца майка ми не даде повече , освен че на 15 год.заприличах на слон нито едно косъмче не ми се махна,истъня,или разреди.
ще ви бъда благодарна ако някоя ми отговори Hug

# 295
Добър ден,може ли някои които е запознат да ми каже какво са поликистозни яйчници и каква е връзката им с прекаленото окосмяване?
на 15 години ми беше поставена тази диагноза пих Диане 35 и аз 6месеца майка ми не даде повече , освен че на 15 год.заприличах на слон нито едно косъмче не ми се махна,истъня,или разреди.
ще ви бъда благодарна ако някоя ми отговори Hug

Статия:

http://old.zachatie.org/modules.php?name=News&file=article&sid=56

# 296
mackiiiiiiiiii! q se stegnete kakvo kato imame kosmi ! 4udo golqmo !smeq da tvurdq 4e sum 100 puti po gotina ot mnogo bez kosmi! plius tova sled kato gi imame ne e vreme da se vaikame!!! stqgame se i po4vame zdrava epilaciq ! za sebe si precenih 4e lazarna epilaciq 6te polzvam samo za vrata i na mesta po liceto taka  nqma da mi izlezne prez nosa tozi "boji dar" kosmatosta  Laughing a za drugite mesta vseki boji den bez izkliu4enie si otdelqm po 1 4as za grija za kojata ! izmorena, umrqla se ednooooooo toiz 1 4as e sve6ten nqma kak da go propusna kudeto i da sum ! i mnogo e vajno da majete kojata si s kremove ! az li4no polzvam bebe6eko olio i kojata mi e meki4ka 4ista i bez kosmi  a povqrvaite mi mnogo sum nadarena s tezi''tvari '' Laughing no pri men go ima momenta 4e az nqmam nikavi zdravoslovni problemi prosto kosmite sa mi nasledstvo po ba6tina liniq !hahahahaah! i taka stqgaite se da 4uq kak vkliu4vate epilatorite i zvuka ot otlepq6te se kola maska! hahahahahahahaha i da ne 4uvam izkazvaniq ot sorta naaaaaa: nqmam gaje poneje imam kosmi !!! ama 4e tupotiqqqqq vinagi sum imala kosmi i ot 16 godi6na si gi maham navsqkude puk gajeta kakvi li ne sum imala ! i su6to da ne 4uvam nikoi sebeuvajava6t se muj nqma da trugne s jena s kosmi !!!!!!! cucucucucucucucucucu e hodila sum kakvi li ne barovci i izvestni sportisti i ne sum imala takiva problemiiiiiiiiii!qqqqqqqqq da ne pravim taluv problem ot malkite gadinki! lo6oto e samo ako imate zdravosloven problem togava ne znam kakvo da vi posuvetvam! moga samo da vi pojelaq uspeh i gore glavata kakvo kato nqkoi sa goli ohliovi! te puk si imat drugi problemi  Hug

# 297
Ти нещо си на градус,,,или греша???Или до такава степен ти е промит мозъка,че се Възбуждаш от звука на епилатора ти?????
Каквото и да говориш,космите по лицето са си гадна работа.Няма как да се скрият.

# 298
spored men puk e napulno prava.. tova sve pak sa samo edni kosmi i pove4eto ot nas dosta prekalqvat .. vzemeto si epilator4eto/kola maskata ili kakvoto iskate i po4vaite... vqrrno 4e e gadno ama nqma kvo da se pravi ... Wink)

# 299
Абеееее, май не сте виждали жена с мъжка брада. Едно е да си богато окосмена по тялото, друго е да ти боцка брадичката. Говоря от личен опит. Не съм трагичен случаи но едно 20-тина косъмчета се налага да изкубвам. Ясно е че не се давам и съм постоянно с пинсетата, а преди да се роди малката и на електроепилация ходех, но си гадно да мислиш само за това и да се притесняваш, сега дали тоя пич като ме видя от близо, е видял и черните точици по брадичката. А да не говорим че постоянно се вглеждам в другите жени и все това гледам,  дали някоя не е като мен. ПОжелавам на всички да намерят начин да се справят с проблема. ще следя темата защото съм съпричастна с всички вас които имате такъв проблем.

Общи условия

Активация на акаунт