Професия ИТ специалист

• 204 948
  • 1 612
  •   1
Отговори
# 1 605
Bboiko, четенето с разбиране се усвоява доста преди университета. Хем не можеш да се съсредоточиш да разбереш какво пиша, хем обърка потребителите…. Мъка!

Приветствам работата от офис, особено в началото. Ок съм дори на неплатен стаж, зависи къде и какво ще науча!
Портфолио вече искат във всяка по-голяма фирма още преди техническо интервю, за да се запознаят с какво си се занимавал. В повечето случаи техническото интервю включва и въпроси по твои проекти.

Академии за софтуерно инженерство има в целия свят и съвсем не са патент на българския корпоративен дух!

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 10:34 от Princess Sissy

# 1 606
  • София
Принцеса Сиси,

Никой от нас не иска нито да плюе по академиите, нито пък да ви отказва да учите и да се преквалифицирате.

Портфолио вече искат във всяка по-голяма фирма още преди техническо интервю, за да се запознаят с какво си се занимавал. В повечето случаи техническото интервю включва и въпроси по твои проекти.

Аз лично ти желая да не се сблъскваш с проблеми, но пазарът стагнира и фирмите налагат изисквания. Ако мениджърът се е запънал за университет - може да си по-добра от младеж с университет, ама няма да има как да го покажеш, това е проблема. Защото може да не стигнеш до техническо интервю. Университетът дава предимство при подбора и дава основа. Толкова.
А защо евентуално няма да стигнеш - защото преди теб са св явили хора с академии, той си е загубил времто и не ще да чуе повече за академия. Фигуративен пример си, нямам нищо против теб, просто давам един друг аспект на мислене. Разбира се, в България има много фирми, все някъде ще стане. Но по пътя ще има много негативни емоции.

Академии за софтуерно инженерство има в целия свят и съвсем не са патент на българския корпоративен дух!
А това, виж, никой не го отрича. В нашата фирма бяхме наели немска академия не за преквалификация, а за надграждащ трейнинг на един екип за много специфична технология. Останахме доволни.

# 1 607
Вече и без това доколкото знам проверката на св тата става автоматично и по ключови думи . Т.е. ако са заложили филтъра , можеш да се скъсаш да спориш с машината ако искаш.
А допусне ли те веднъж вече можеш да си носиш каквото си щеш фолио и да го наричаш както си искаш . Ще те попитат каквото ги интересува.
За джуниър доколкото знам се взимат от унито.  Останалите уж не са джуниър . Обаче ако изкл. основата, която се състои от образование и придобит общ опит, в тази тази професия в която всичко се развива толкова динамично и се обновява непр. и се променя от година на година , не само технически, ами и фокуса и изискванията ... В крайна сметка освен базови умения, личностно развитие и пр ... човек все е джуниър излезне ли от областта в която е работил с години.

# 1 608
Дано не сте прави!

А ако сте, дано скоро се промени пазарът и успея да се вмъкна на готино място и сред готини хора! Кой знае, може пък да имам късмет и усилията ми да бъдат възнаградени!

# 1 609
Не го мисли да се вмъкнеш. А да си тежиш на мястото. Иначе ще се страхуваш от всяка промяна.

# 1 610
Едно хубаво портфолио винаги е плюс и прави впечатление. Неведнъж са ми казвали по време на интервю, че рядко кандидати за моята позиция имат такова и са останали приятно изненадани. Също и аз като правя интервюта, винаги са ми най-интересни кандидатите с портфолио.

# 1 611
Моля някой да пусне нова тема. Утре ще заключа текущата.

Заключвам.

# 1 612

Общи условия

Активация на акаунт