Истанбул есен-зима 2014 [тема 34]

• 66 599
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
На нас нощния преход не ни пречи, бяхме април с Караджъ турс и целия ден бяхме свежи като репички, адреналина те държи в Истанбул буден  Wink

# 106
  • София
Г-жа Нервакова Определено си права за адреналина . Ние в неделя през нощта се върнахме и пътувахме със Запрянов Травел - определено съм доволна , цена от 115 лв. за транспорт и настаняване в приличен хотел в центъра си е без пари .
Пътя е много , схващаш се , изнервяш се , спиране на 2 часа ( в което няма лошо стига да не беше през нощта ) , помен от сън няма , ноооооо на сутринта едно кафенце с фреш в някое кокетно заведение в центъра и си готов за подвизи . Града те зарежда с позитивна енергия и до вечерта си във вихъра си . Нямам търпение да се върна пак , дано да е скоро .   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet Hug Hug Hug

# 107
  • у нас
Нервакова, влез в сайта на Ривиера тур - агенцията е пловдивска и вече съм пътувала с нея до Истанбул. Имат в момента ваучери в Грабо за 3-днивна екскурзия до там за 65 лева като доплащането е само за застраховката, а останалите организирани мероприятия са по ж

Пише, че хотелът се намира на 45 км преди Истанбул  Shocked

# 108
  • Варна
Не съм Туиг, но ще се включа. Хотелът наистина е доста преди Истанбул. Забелязвала съм го неведнъж, тъй като нашите групи спират на комплекса преди него за почивка - единствената след границата. Далече е, още при Селимпаша, преди Буюкчекмедже. На близо час път от града (според трафика) и недостъпен самостоятелно. Неприятното в случая е, че това те "връзва" с групата и трябва с нея да се прибереш вечерта в хотела. Губи се ценно време така. Вечерта си заточен в хотела.
Офертата им с две нощувки обаче върви с хотел В Истанбул. Цената ѝ е много прилична.

# 109
  • о`майна лунна нощ е
Наисгина е на това разстояние, но ние така или иначе си бяхме вързани с групата. След цяд ден по улиците на мегаполиса не съм била в по-тих автобус при връщането към хотела. Всички бяхме тотално омаломощени и единственото, което искахме, беше да се хоризонтираме по леглата. За това и не сме усетили ограничението, че около нас няма нищо. Разстоянието си има и добра страна - след нощувката се тръгва направо за Одрин. Ето един спестен час, с който се увеличава престоят  в този град. А иначе хотелът е хубав. Мога да пратя снимки на стаята - широка, чиста.

# 110
Здравейте и от мен!И аз се завърнах от Истанбул.Страхотен град!Не можеш да му се наситиш.На където и да се обърнеш има какво да се види.Доволна съм и от хотела-част от групата бяхме настанени в Ейфел.Само заключването на стаята отвътре ме притесняваше,но го реших набързо този проблем и си спах спокойно Simple Smile Първата сутрин,веднага след пешеходната разходка поех по моя си маршрут.Взех си симит и се отправих към Йерабатан.Имаше опашка,но още не бях си изяла симита и дойде ред да влизам.След това посетих Св.София.И там имаше такава опашка,че се чудех дали да се нареждам,но за 10-тина минути влязох.След това влязох и в първия двор на Топ Капъ,покрай Св.Ирина,поразходих се и излязох през изхода покрай Археологическия музей.Залутах се да намеря Суок чешме,хем знаех,че е зад Св.София,но се наложи да обиколя.Накрая се заискачвах по една стръмна калдъръмена уличка с интересни къщи и много зеленина.Не видях никъде табела,но съм сигурна че е същата.Вече беше станало обяд,Синята джамия беше затворена до 14,30 и бях капнала от жегата и обикаляне.Хванах трамвая и се прибрах в хотела да се освежа.Истанбул карт пробвах да си взема от една барачка до джамията Беязид още по време на пешеходната разходка.Както си му е реда си го питах човека на турски колко е депозита-беше 6 лири.Давам аз 26 ,той обаче ми заприказва нещо сочейки картата,аз му отговорих на английски,че не го разбирам.Върна ми парите и си прибра картата.После питах адмитистратора в хотела,и той каза да пробвам на друго място.Но реших да си карам с жетончета и не съм правила втори опит да купя карта.Искам да спомена за телефонните разговори,понеже бях ви питала за роуминга.На влизане в Турция получих смс с цени -3,59лв/мин. изходящи и 1,59/входящи.Моят телефон обаче се развали точно,когато пристигнахме в Истанбул и звънях от рецепцията.Цената е 2 лири на минута.Администраторът пък беше много любезен,въпреки че го карах 5 пъти да звъни на грешен номер,докато се усетя,че съм сбъркала.За всичките ми въпроси беше много отзивчив,като ме видеше че се прибирам,още преди да съм казала номера на стаята и вече ми подаваше ключа Simple Smile Препоръча ми и откъде да си взема баклава,която е хубава като на Коска и Гюлуолу.Съвсем наблизо до хотела,но като отидох тавите бяха празни,а един младеж купи последната баклава точно пред мен.Не успях да я опитам,но ако някой се интересува ще обясня къде се намира.
След душ е почивка хванах метрото от Везнеджилер за да отида до Сапфир.Много лесно се намира метростанцията.Слязох на 4.Левент и се озовах пред два изхода с ескалатори.Този В ЛЯВО е за Сапфир.Просто се качваш по ескалаторите и се озоваваш в мола.За билет и асансьор не съм чакала.Също за 4Д прожекцията.Вътре бяхме само аз и една двойка.Много съм впечатлена от 4Д прожекцията,страхотно изживяване!Гледката от терасата също е спираща дъха.
Слязох пак в метрото ,този път към площад Таксим и Истиклял.Много магазини,много заведения,много нещо, направо разноглед да станеш Simple Smile Подкрепих се с кумпир,купих си ябълков чай ,позяпах доста и неусетно стигнах до уличката с музикалните инструменти.И тъкмо почнах да се чудя къде е тази кула,свих зад един ъгъл и тя се появи Simple Smile Починах си на площадчето,не ми се чакаше на опашката,бях изморена и поех по стръмните улички надолу,минах по моста Галата,пресякох улицата и падна голямо търсене на трамвайната спирка.Голяма лудница е на това пристанище!Накрая мярнах идващия откъм моста трамвай и я намерих.От мястото на което бях не се виждаха даже жиците,че да се ориентирам по тях.Затова за лесен ориентир ще дам ,като сте с лице към пристанището,в ляво зад вас е Йени джамията,от дясната страна е една голяма сграда с ресторант.Името му беше Saray..нещо си,не го запомних.И така ,пак на трамвая/голяма тъпканица беше,това към 18ч/,почивка,хапване и стана време за нощната обиколка.Толкова бях уморена,че задрямвах по пътя.А и беседата на екскурдоводката едва я изтърпях.За слизане от автобуса пък изобщо не ми се мислеше.Първата спирка беше на Долмабахче,пауза за беседа, за снимки и пак на автобуса.Втора спирка-паркът Улуз.Много красива гледка към Босфора,мостовете,с всички тези светлини,но след толкова часове без сън и цял ден обикаляне исках само да си легна.Като цяло и местната екскурзоводка не ми допадна много.Половината неща ,които ни разказа вече бях прочела в Интернет,/а и водачката ни ги каза на път за Истанбул/,другата част бяха безинтересни факти.По повече от 10 минути стоене пред джамията Беязид/която се и реставрира в момента/ и колоната Чемберлиташ си беше досадно.Но това си лично мое мнение.Нощната разходка приключи след 23,30 и последва хубаво наспиване.Утре ще дораскажа.И ще гледам скоро да кача и малко снимки.

# 111
  • Варна
Туигъл, това, все пак, е екскурзия до Истанбул. В този смисъл, да се спестяват часове от мегаполиса за сметка на такива в Одрин, не е преимущество. Мненията на повечето пишещи тук са били в полза на фирмите, които в неделя остават до следобеда в Истанбул, и то след цели петък и събота, прекарани там.
Тази програма дори не предлага пълен ден в Истанбул. В 16:30 вече сте във Форум и Тюркоазо, а те са на изхода (образно казано) на града към магистралата. Това означава, че имате едни часове от 8, примерно, до 16, в които или да сте с фирмата, или да се разхождате самосиндикално. Нищо от Истанбул не може да се види за тези часове. За първо ходене може да е вариант, но за следващо не е.
Пожелавам ти някой ден да имаш възможността да прекараш 2-3 цели дни в града, да видиш вечерния му разкош и да си свободна да се прибереш сама в хотела си, когато пожелаеш. Тогава ще разбереш какво имам предвид и защо Sinara е така впечатлена от отстоянието на хотела от града.

# 112
Здравейте и от мен!И аз се завърнах от Истанбул.
Скрит текст:
Страхотен град!Не можеш да му се наситиш.На където и да се обърнеш има какво да се види.Доволна съм и от хотела-част от групата бяхме настанени в Ейфел.Само заключването на стаята отвътре ме притесняваше,но го реших набързо този проблем и си спах спокойно Simple Smile Първата сутрин,веднага след пешеходната разходка поех по моя си маршрут.Взех си симит и се отправих към Йерабатан.Имаше опашка,но още не бях си изяла симита и дойде ред да влизам.След това посетих Св.София.И там имаше такава опашка,че се чудех дали да се нареждам,но за 10-тина минути влязох.След това влязох и в първия двор на Топ Капъ,покрай Св.Ирина,поразходих се и излязох през изхода покрай Археологическия музей.Залутах се да намеря Суок чешме,хем знаех,че е зад Св.София,но се наложи да обиколя.Накрая се заискачвах по една стръмна калдъръмена уличка с интересни къщи и много зеленина.Не видях никъде табела,но съм сигурна че е същата.Вече беше станало обяд,Синята джамия беше затворена до 14,30 и бях капнала от жегата и обикаляне.Хванах трамвая и се прибрах в хотела да се освежа.Истанбул карт пробвах да си взема от една барачка до джамията Беязид още по време на пешеходната разходка.Както си му е реда си го питах човека на турски колко е депозита-беше 6 лири.Давам аз 26 ,той обаче ми заприказва нещо сочейки картата,аз му отговорих на английски,че не го разбирам.Върна ми парите и си прибра картата.После питах адмитистратора в хотела,и той каза да пробвам на друго място.Но реших да си карам с жетончета и не съм правила втори опит да купя карта.Искам да спомена за телефонните разговори,понеже бях ви питала за роуминга.На влизане в Турция получих смс с цени -3,59лв/мин. изходящи и 1,59/входящи.Моят телефон обаче се развали точно,когато пристигнахме в Истанбул и звънях от рецепцията.Цената е 2 лири на минута.Администраторът пък беше много любезен,въпреки че го карах 5 пъти да звъни на грешен номер,докато се усетя,че съм сбъркала.За всичките ми въпроси беше много отзивчив,като ме видеше че се прибирам,още преди да съм казала номера на стаята и вече ми подаваше ключа Simple Smile Препоръча ми и откъде да си взема баклава,която е хубава като на Коска и Гюлуолу.Съвсем наблизо до хотела,но като отидох тавите бяха празни,а един младеж купи последната баклава точно пред мен.Не успях да я опитам,но ако някой се интересува ще обясня къде се намира.
След душ е почивка хванах метрото от Везнеджилер за да отида до Сапфир.Много лесно се намира метростанцията.Слязох на 4.Левент и се озовах пред два изхода с ескалатори.Този В ЛЯВО е за Сапфир.Просто се качваш по ескалаторите и се озоваваш в мола.За билет и асансьор не съм чакала.Също за 4Д прожекцията.Вътре бяхме само аз и една двойка.Много съм впечатлена от 4Д прожекцията,страхотно изживяване!Гледката от терасата също е спираща дъха.
Слязох пак в метрото ,този път към площад Таксим и Истиклял.Много магазини,много заведения,много нещо, направо разноглед да станеш Simple Smile Подкрепих се с кумпир,купих си ябълков чай ,позяпах доста и неусетно стигнах до уличката с музикалните инструменти.И тъкмо почнах да се чудя къде е тази кула,свих зад един ъгъл и тя се появи Simple Smile Починах си на площадчето,не ми се чакаше на опашката,бях изморена и поех по стръмните улички надолу,минах по моста Галата,пресякох улицата и падна голямо търсене на трамвайната спирка.Голяма лудница е на това пристанище!Накрая мярнах идващия откъм моста трамвай и я намерих.От мястото на което бях не се виждаха даже жиците,че да се ориентирам по тях.Затова за лесен ориентир ще дам ,като сте с лице към пристанището,в ляво зад вас е Йени джамията,от дясната страна е една голяма сграда с ресторант.Името му беше Saray..нещо си,не го запомних.И така ,пак на трамвая/голяма тъпканица беше,това към 18ч/,почивка,хапване и стана време за нощната обиколка.Толкова бях уморена,че задрямвах по пътя.А и беседата на екскурдоводката едва я изтърпях.За слизане от автобуса пък изобщо не ми се мислеше.Първата спирка беше на Долмабахче,пауза за беседа, за снимки и пак на автобуса.Втора спирка-паркът Улуз.Много красива гледка към Босфора,мостовете,с всички тези светлини,но след толкова часове без сън и цял ден обикаляне исках само да си легна.Като цяло и местната екскурзоводка не ми допадна много.Половината неща ,които ни разказа вече бях прочела в Интернет,/а и водачката ни ги каза на път за Истанбул/,другата част бяха безинтересни факти.По повече от 10 минути стоене пред джамията Беязид/която се и реставрира в момента/ и колоната Чемберлиташ си беше досадно.Но това си лично мое мнение.Нощната разходка приключи след 23,30 и последва хубаво наспиване.Утре ще дораскажа.И ще гледам скоро да кача и малко снимки.

Теди  Hug, благодаря за разказа! Очаквам продължението и снимки.

# 113
  • Стара Загора
Teda, мъжът да не беше около 50 годишен с посивяла коса /слаб, средновисок/?
С Караджъ ли пътува?

# 114
Пролетта, заради лалетата  Hug

# 115
С Караджъ ли пътува?

Да,Ивченце,същият е.Аз се сетих ,че го беше споменала в твоя разказ.Много любезен човек.На тръгване ме почерпи с турско кафенце Simple Smile За сметка на това другият администратор/нощната смяна/ беше сравнително намръщен Simple Smile

# 116
  • Стара Загора
С Караджъ ли пътува?

Да,Ивченце,същият е.Аз се сетих ,че го беше споменала в твоя разказ.Много любезен човек.На тръгване ме почерпи с турско кафенце Simple Smile За сметка на това другият администратор/нощната смяна/ беше сравнително намръщен Simple Smile

Да не е един висок, на около 30-35 год. с корем и черна коса?

# 117
Привет на групичката Simple Smile
Момичета,извинявайте че влизам направо със въпрос.но ще ви бъда благодарна ако ми помогнете.
п.п Не знам дали въпроса ми е за тук но не намерих друга подходяща тема,и ако съм ви притеснила ,моля за извинение.
Ако някоя от вас е от Бургас,би ли могла да ме насочи от къде мога да закупя билети за Истанбул.Няма значение какви са,/самолетни или автобусни/стига да не са на много висока цена.Също така ми трябва надежден превозвач,защото ще пътуваме с цел операция до Истанбул и се притеснявам да не се получи някои гаф.Благодаря ви предварително

# 118
Мили дами, след като прочетох написаното от Госпожата за посрещане на Н Г-2015 на яхта на Босфора и ние се записахме. Аз пътувам от 10 г. с Булкомтур /Б К Т/ и тази година бях м. април-фестивал на лалето, м.май подробна Тоскана, м. септември-Бодрум и за Н Г на яхта Ердем тур на Босфора. Госпожата така хубаво беше описала миналогодиш. си посрещане че се изкуших и се записахме с една приятелка.Яхтата е нова/ 2011 г/ с много добри характеристики и специализирана за такъв вид мероприятия.Дано времето е меко и всичко ще бъде ОК.Пожелавам и на вас.

Аферим ! Машаллах ! Много се радвам ! Ще ти драсна едно ЛС, че да видим дали не мож изпием по едно чайче на Босфора !  Wink

# 119
Ние пътуваме на 30 12 2014 ч. с 2 нощувки. Разбира се че бихме изпили по един чай на Босфора.

Общи условия

Активация на акаунт