Истанбул есен-зима 2014 [тема 34]

• 66 667
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Да, Т4 е.
Честита резервация и от мен. Има едно предупреждение, дано си го забелязала - за дребния шрифт. Не знам какво може да ти поискат, но го имай предвид. Както и по 10€ на ден, ако ще сте с колата.

# 646
Аз съм резервирала  Huxley Hotel Old City, за 15 евро на вечер. Почти до спирката на метрото на Таксим също имаше добра оферта, излизаше 13 евро на човек на вечер, но бяха апартаменти, без 24 часова рецепция, а ми се иска да ползвам стаята за багаж - надявам се там да си оставим багажа до времето за автобуса навръщане...Случайно го избрах хотела, но ако се окаже добър, ще кажа...

# 647
  • Bulgaria
Здравейте имам няколко въпроса.
1.Пътували ли сте с фирма Дорис или Глобус до Истанбул и в кой хотел сте отсядали?
2.Може ли да ми препоръчате каква храна сте си купували ,ако човек не иска да отиде в рибния ресторант който е в офертите на агенциите?
3.Гледам, че повечето сте били със собствен транспорт.Така не е ли по трудно предвижването , ако посещавате града за първи път ?
Поздравления за темата Peace

# 648
  • Варна
Привет, mimioza!
Отговарям от моята гледна точка:
1. За пръв път чувам (или не съм чувала често) тези фирми. По-добре заложи на познати и големи такива.
2. На първа страница са изброени нещата, които трябва да се хапнат в Истанбул. Там на всяка крачка има храна, така че ресторантите, в които водят от фирмите никак не са задължителни. Даже напротив.
Когато се уточниш с коя фирма ще пътуваш и как ще се движите, ще те упътим и за места, до които да стигнете лесно и които харесваме. Но наистина през 5 метра има къде да се яде.
3. Не пътуваме повечето така. Голяма част от нас са ходили по няколко пъти организирано, преди да тръгнат с кола. Много пътуват и с редовните автобусни линии. Според това в дадения момент кое е по-изгодно и удобно се избира и начина на пътуване. Но независимо от това откога, как и дали пътуваме с кола до там, на място не ползваме автомобила, а се придвижваме с градския транспорт или с кракомобила.

Добре дошла! След като прочетеш поне тази и предната тема и линковете в първи пост, със сигурност ще имаш въпроси. Питай!

# 649
  • София
Аз съм резервирала  Huxley Hotel Old City, за 15 евро на вечер. Почти до спирката на метрото на Таксим също имаше добра оферта, излизаше 13 евро на човек на вечер, но бяха апартаменти, без 24 часова рецепция, а ми се иска да ползвам стаята за багаж - надявам се там да си оставим багажа до времето за автобуса навръщане...Случайно го избрах хотела, но ако се окаже добър, ще кажа...

Честито и на теб!   bouquet  Това цена на човек в стая за двама ли е?

mimioza, ако разполагате с GPS, няма нищо страшно. Движението е доста по-натоварено от софийското, но ако виждаш предварително картинката на екрана и се престроиш навреме, няма проблеми. Другото са еднопосочните улици, които няма как да ги знаем, но машинката си знае от къде трябва да минем.  Wink Но както ти е казала Белята, колите ги използваме за пътуване до Истанбул, а не за обикаляне в града. Транспортът е достатъчно добре уреден и не си струва да се занимаваме със задръствания и проблеми с паркиране.

# 650
  Това цена на човек в стая за двама ли е?

В стая за трима...

# 651
  • Bulgaria
Човекът ,който ще пътува е от Сливен , а не от голям град.Затова са тези агенции.Иначе благодаря за изчерпателните  отговори

# 652
  • София
  Това цена на човек в стая за двама ли е?

В стая за трима...

Това обяснява ниската цена. Обикновено разликата в цената на двойна и тройна стая е само 5-10 лева. Ако е за четирима е още по-изгодно.  Wink Затова и Биалк така се радва на резервацията си.

# 653
  • На юг от тук
mimioza,
Глобус ес и Дорис са сливенски фирми.И двете са отдавна на пазара.Дорис са единствената,която прави посещение на Църквата от първия ден,когато на първо число са в Истанбул.Щом ще пътувате от Сливен,която и да изберете ще е добре.
Приятни дни в този магичен град.

# 654
  • Bulgaria
KKATINNA Пътували ли сте с тези агенции и в кои хотели сте отсядали ?

# 655
  • На юг от тук
И с двете,но на почивка в Турция.С Дорис доста отдавна до Истанбул,не знам сега с кой хотел работят.Питай в офиса ще ти кажат .Но както всички фирми и техните са в Лалели.Миналата година част от групата на Глобус беше с нас в Бекдаш.

# 656
  • София
Здравейте, момичета!
Следя темата от доста време и ми е безкрайно интересна и полезна.
Решихме да си организираме екскурзия до Истанбул със собствен транспорт и въпреки всичко прочетено, имам и въпроси, така че ви моля за помощ.  Praynig
Програмата е следната.
1-ви ден пътуване София - Истанбул. Все още не знам колко рано ще тръгнем и към колко часа ще пристигнем.
2-ри и 3-ти ден разглеждане на забележителности.
4-ти ден разглеждане на Тюкуазу аквариум и отпътуване към България.
Забележителностите, които искаме да посетим са:
- дворец Топкапъ
- Св. София
- Йеребатан
- Синята джамия
- Египетският обелиск
- Змиевидната колона
- Колоната на Константин
- Фонтанът на Вилхелм ІІ

- джамията Сюлеймание
- египетският пазар
- парк Гюлхане
- дворец Долмабахче
- площад Таксим
- улица Истиклял
- кула Галата
- моста Галата
- разходка по Босфора

- кула Сапфир

Моля за съвет как да ги комбинирам, за да се вместим в двата пълни дни за разглеждане? Чудя се Сапфир дали да не го посетим първия ден след като пристигнем?
Търсих хотел, който да е на спокойно място и да не се чува езана. Не знам до колко е възможно обаче. Хотелът!
Бих се радвала, ако може да препоръчате и други варианти.  Предварително ви благодаря. bouquet

# 657
  • о`майна лунна нощ е
Защо отново  е избухнала бомба Sad - http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4544255 .

# 658
  • Кукуландия
radi_san, виртуалната карта ми е от Пощенска банка (но имам спомен, че и други банки предлагаха преди години като си я извадих), защото там имам и друга сметка и мога да прехвърлям пари в нея. Като дебитна е, но не става за пазаруване в магазин или да тегля пари с нея от банкомат, служи само за пазаруване в Интернет.

Погледнах дребния шрифт в хотела, който резервирах и пише, че предлагат обиколка на града с намаление, не разбрах за какво предупреждение става дума, beljata? Колкото до паркинга - мислех да ви питам, ако знаете за обществен такъв наоколо да ме светнете Simple Smile Платения нямам много желание да го използвам, нали бяхте писали, че паркирате и на улицата при другите коли без проблем?

Наистина звучи много удобно само с един трамвай Simple Smile А той минава ли моста или трябва с автобус до Таксим?

# 659
  • София
Koгато може да се паркира на улицата, в Букинг си пише, че има безплатен обществен паркинг. Щом за този хотел не пише, означава, че няма как да се спре пред хотела. А да спрете някъде другаде в центъра е невъзможно. Местните окупират всичко. При предварителна заявка запазват места за клиентите си със собствените си коли, но в случая вие няма да сте такива. Затова при избора на хотел първо гледаме дали има възможност за паркиране и после всичко останало.  Wink

Трамваят не стига до Таксим. Минава по моста Галата и продължава покрай морето до Кабаташ. Или се слиза веднага след моста Галата и се тръгва пеша покрай кулата Галата, Истиклял и се стига Таксим (може да се използват  Тюнела и после носталгичния трамвай), или другият вариант е от Кабаташ за една спирка с фуникуляра (зъбчата железница). Може и от някъде да се хване метро към Таксим. Автобусите ми се виждат далече. Ако си чела за тях в темата, обикновено ги споменаваме заради хотелите в Лалели. Ние отсядаме винаги в Султанахмет, но почти не ползваме транспорт в околностите. Например до и от Еминьоню винаги ходим пеша. Ако не обичате много да ходите, определено по-комуникативното място е Лалели. Там се срещат трите линии на метрото, минават доста автобуси и трамвай. Но пък ако сте любители пешеходци - Султанахмет или районът на Сиркеджи могат да ви спестят доста трамвайни билетчета.

Общи условия

Активация на акаунт