ПЪРВИ клас - 3 тема

• 54 644
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
  • Стара Загора
[И тук, в 5-та задача: http://math-bg.com/wp-content/uploads/2010/01/KMS06_U_R_1.pdf
Каква е тази 5-ца, която са лепнали при знака <  ?
Моят син първо се обърка, че са извадени числата, но ако е така, вторият пример става неверен, 6-4=2, а ако се напише 2>4, става грешно.

Според мен 5 показва с колко 3 е по-малко от 8. Във втория пример би трябвало числото да е 2 - с толкова 6 е повече от 4

# 181
dari stz, значи и ти мислиш, че числата се вадят. Тогава моят син правилно се е объркал.  Laughing

# 182
  • Варна
Жас, и аз мисля като сина ти, но и като теб! Задачата е адски подвеждаща! Защото втория пример наистина трябва да напишат 2>4 в един момент, което си е объркване отвсякъде! За правоъгълниците и квадратите, мисля че не напразно картинката е цветна и трябва да се броят цветните фигурки, т.е. червения и синия квадрат са си 2 квадрата, а не образуват и правоъгълник. Но, наистина това са си само догадки - ако съставителите са имали друго наум... става малко като играта "познай какво съм си намислил".
Донси, и мойта девойка е с някаква травма явно, но не я понася така мъжки Laughing Снощи след балета рева с глас милинката - някакви коремни мускули е разтегнала и предполагам болката е била силна. Ама така е - 100 пъти съм обяснила, че когато нещо я заболи дори малко, трябва да спре, защото е сигнал на тялото и т.н... Обаче нали чакаме похвали от треньорката - стои на точка и на мост с минути и се опитва да си сложи стъпалата на раменете. Има още 5-6 см и ще успее, но дано не е с цената на нови болки и ревове, че сериозно ме притесни снощи.
При нас всичко върви нормално - домашните са написани в занималнята, не мога да се похваля с кой знае колко красиво пишещо или старателно първолаче, но съм си доволна Heart Eyes Снощи говорих с класната - и тя е доволна. Стига ми Simple Smile
При нас въшки не са се чули още, дано се разминем, че изтръпвам от ужас - с таз коса до кръста не знам как ще се оправяме! Praynig

# 183
Задачата е адски подвеждаща! Защото втория пример наистина трябва да напишат 2>4 в един момент, което си е объркване отвсякъде! За правоъгълниците и квадратите, мисля че не напразно картинката е цветна и трябва да се броят цветните фигурки, т.е. червения и синия квадрат са си 2 квадрата, а не образуват и правоъгълник. Но, наистина това са си само догадки - ако съставителите са имали друго наум... става малко като играта "познай какво съм си намислил".

Нали, нали?  Joy

И моят син се възмути, как така 2 ще е по-голямо от 4, не било възможно!
А виж за цветните правоъгълници не беше ми хрумнало, права си! Значи обиколните не трябва да се броят.

Много неприятно това с разтеглените връзки! Почивка си трябва сега!
Синът ми така си изкълчи врата от леко падане, аз не му вярвах, че чак пък толкова го боли, но отидохме до Пирогов и му сложиха яка на врата, изместен прешлен. Така че не трябва да се пренебрегват подобни сигнали.

# 184
  • София
Добро утро!
Та вчера по математика имаше едно домашно с празни квадратчета, да се състави задачка и нарисувани едни патета, обаче мислих,мислих, нищо логично не видях и карахме на магия, като му казах, ако учителката не е съгласна, да й каже,че мама е казала,че нищо не е могла да измисли  hahaha
И аз доста се зачудих на тая задача с патетата, но отгоре имаше 3 примера и реших, че те трябва да се сложат на правилното място....едния беше с +, а другите 2 с минус....та днес ще разбера и аз далие правилно....

# 185
  • В офиса
dari stz, значи и ти мислиш, че числата се вадят. Тогава моят син правилно се е объркал.  Laughing

Виж, в първия пример квадратчето е отдясно, във втория отляво. Значи Оги е прав. Оставям настрана, че в третия никакво го няма. За жирафа си спомням скандали, че се брояха само отделните фигури, а не съставните. Мен обаче сърце не ми дава да обясня такова нещо. Ето за това съм твърдо против състезанията на този етап. За дете, което не се цели в някакво класиране - хубаво (макар че ако не гониш класиране, защо да си разваляш неделята, а не си останеш само с контролните в училище), но за дете като Оги, което гони медал, как да му кажеш да гледа отгоре-отгоре, като точно другото качество ще му е от полза занапред. От това, което съм видяла, само Данков направи хубави задачи за състезанието в Детската Академия, и на Руската олимпиада пак там бяха хубави задачите. Другото е ей такава боза.

# 186
  • sf
Добро утро!
Та вчера по математика имаше едно домашно с празни квадратчета, да се състави задачка и нарисувани едни патета, обаче мислих,мислих, нищо логично не видях и карахме на магия, като му казах, ако учителката не е съгласна, да й каже,че мама е казала,че нищо не е могла да измисли  hahaha
И аз доста се зачудих на тая задача с патетата, но отгоре имаше 3 примера и реших, че те трябва да се сложат на правилното място....едния беше с +, а другите 2 с минус....та днес ще разбера и аз далие правилно....

Е за тия примери не ми хрумна  hahaha
Ама много се издразних, толкова ли не могат по-ясни неща да правят  Joy

# 187
  • Перник
Калоян вчера е бил на вълна "черпене". Носи си за обяд пържени картофи. Колкото и да обяснявах, че няма да са вкусни като изстинат, държеше на тях. Не само, че той си ги ял, но черпил и децата. После похарчил 1,80 лв. в лафката. А му даваме по 1 лев на ден. Нашият обаче си спестявал рестото от предишни дни и вчера се развихрил. Купил си кроасан - заради чипа. Чипът е в раницата, кроасанът - забравен под чина. Там е останал и безплатната закуска, която даже не можа да каже каква е била  ooooh! И солети напазарувал, и с тях черпил децата. Кексчето Милка обаче си бил изял сам. Поне баща му разбра защо толкова го харесват всички деца  Laughing

# 188
  • София-Младост
SvetlaK
Навремето племеника ми така правеше, купуваше на едро Simple Smile))))
Нашите първолаци не ги пускат до лавката и съответно не давам джобни.

# 189
как да му кажеш да гледа отгоре-отгоре, като точно другото качество ще му е от полза занапред.

Ами хайде де, и аз на това се подразних. Той вчера метна листата и каза, че не иска повече такива тъпи задачи.

Иначе, вчера му пристигнаха очилата и костюма, с тези очила е стоял цяла вечер, каза, че иска да му сложим истински стъкла, да си ги носел постоянно.  Crazy  Само копира от сестра си, тя нали е с очила (или лещи), та и той. Тя пък сега като видя, че го записах на пиано и той свири с желание, си измъкна разни партитури да се доказва и всяка вечер му се пречка на пианото, само като го види да седне там.  

# 190
Здравейте!
Жасмин и моя син реагира така за задачите.  Rolling Eyes Да оставим и на страна факта, че е готов за 30 минути, които включват и написване на името и училището (10 минути).  Shocked
ако учителката не е съгласна, да й каже,че мама е казала,че нищо не е могла да измисли  hahaha
И аз така го изпращам някой път.  Peace
Вчера го записах на спортни танци (освен плуването) - голям мерак - цяла седмица за това говори. Започват от утре. Не знам как ще се оправяме с разпределяне на времето и с малката.  Thinking

# 191
  • София
Той вчера метна листата и каза, че не иска повече такива тъпи задачи.  
Напълно го разбирам, нормалните хора така реагират на човешката глупост.

Аз все още не давам пари за училище, но мисля няма нужда от тях. Все пак той е там само за една закуска, която си носи от къщи. Училищната за сега я събирам в къщи, после ще видя какво ще ги правя кроасаните и прочие.

Иначе с баскет бола ми скапаха дисциплината с преобличането. Направо ги взимат и играят на двора с дрехите. Дано като се скапе времето и почнат да играят в салона се преобличат, че от блузките не всичко се изпира, пък и не е добре да стои потен.

# 192
Жасмин и моя син реагира така за задачите.  Rolling Eyes Да оставим и на страна факта, че е готов за 30 минути, които включват и написване на името и училището (10 минути).  Shocked

17 минути, засичах му по часовник вчера без той да знае, че ми стана любопитно за колко може да реши едно КМС. Но не си е писал името на училището, виж това ще е проблем вече. Ще му отнеме поне още толкова време.  Laughing

# 193
  • Sofia
От това, което съм видяла, само Данков направи хубави задачи за състезанието в Детската Академия, и на Руската олимпиада пак там бяха хубави задачите. ...
Има ли ги някъде тези?

Ако някой знае книжарница в южните квартали и по-точно югозападните, в която да има избор на сборници, помагала и прочие, ще съм много благодарна.   Praynig
Гушкан отлепи, че беше запецнала нещо с математиката... Писах и вчера малко задачи в татрадката, показах и от състезанията, зариби се и сега ми вади душата да и' пиша задачки.  Whistling Та бих искала да видя онзи сборник на Е. Динева (нали я харесвам по принцип) и други да разгледам... да са разнообразни задачките.

# 194
От това, което съм видяла, само Данков направи хубави задачи за състезанието в Детската Академия, и на Руската олимпиада пак там бяха хубави задачите. ...
Има ли ги някъде тези?

Да, ето задачите за 1 клас от Втория математически турнир на Детската академия: http://www.childrens-academy-bg.com/appdata/files/sast.mat.1%20k … as-28.09.2014.pdf

Синът ми е решил всичките, без 5 задача, което му е отнело 2 точки и с бронзов медал. Тогава точно му бяха оперирали сливиците и нямаше как да се подготви. Сега ги решава тези пирамиди без да се замисли даже, но там не е знаел какво да прави, не беше решавал никога такава задача.

А задачите от миналата година (пак за 1 клас) ги пусках напред, ето ги пак: http://www.childrens-academy-bg.com/appdata/files/turnir_1_class-18.05.pdf

Общи условия

Активация на акаунт