Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - 29

• 52 597
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Какви са необхомите изследвания за преди цветната снимка?
Микробиология?
Покриват ли те преди интервенцията с някакво лекарство, а след това?

# 646
  • Плевен - Велико Търново - Милано, Италия
герда1, по принцип твоят лекуващ лекар ти прави снимката. Можеш да си избереш с упойка или със свещичка. Аз лично си я правих с упойка и нищо не усетих. Успех!!!

# 647
Снимката ми я прави доктор Персенска. Обадих се първите дни на цикъла, казах кога е дошъл и колко продължава и съответно те сами прецениха за кога да ме запишат. Дадоха ми и указания за поставяне на свещички профенид. Изследвания не съм пускала.
Аз лично исках с упойка, но ми отказаха.

# 648
  • Плевен - Велико Търново - Милано, Италия
Какви са необхомите изследвания за преди цветната снимка?

мен ме накараха преди снимката да си направя пълна кръвна картина. На регистратура казваш, че си за снимка и те си знаят какво да ти пуснат като изследване.

# 649
Снимката ми я прави доктор Персенска. Обадих се първите дни на цикъла, казах кога е дошъл и колко продължава и съответно те сами прецениха за кога да ме запишат. Дадоха ми и указания за поставяне на свещички профенид. Изследвания не съм пускала.

Много странно, явно са променили нещо в политиката си..... На мен преди 4 месеца ми препоръчаха да е с упойка..Така и я направихме.

# 650
  • В сърцето на любимия човек
Мен също ме попитаха как искам, аз избрах без упойка, защото имам правена хидротубация преди това (правена без никаква упойка) и знаех какво да очаквам.
Боля ме много, но за няколко минути. Едната тръба не пропусна контраста.

Преди това мисля, че ми пуснаха само ПКК, имах направена микробиология в месеца преди това.

# 651
  • Пловдив

Аз моята цветна снимка (преди година горе долу) я правих със свещички. Неприятно е, но се изтрайва и мисля, че няма смисъл от упойка. Преди мен имаше едно момиче, което явно беше с упойка, така че би трябвало да ти дадат, ако така искаш.

# 652
  • София
Герда, аз правих преди една година цветна снимка в клиниката, много се молех на док. да боднем една  упойчица, но той ме убеди, че няма нужда и ми предписа само свещички. Цветната снимка ми я прави  д-р Стаменов. За всеки случай и за малко разкош си пуснах и една микробиология, самата цветна снимка беше на 10-ти ден от МЦ.

Последна редакция: вт, 11 ное 2014, 18:10 от Мaksy

# 653
  • София
На 39год съм, с Хашимото, вече на лечение, ТСХ последно преди да започна лечение беше 5.2,
ФСХ-40....

Аз не съм лекар, и не искам да те хвърлям в джаза, но с ФСХ 40 не е лошо да се информираш за донорска програма.
Ако ти предлагат стимулация, аз те съветвам да потърсиш и второ мнение, преди да хвърлиш едни пари на вятъра.

# 654
Пънче, много боляло когато имаш непроходима тръба при цветна снимка, милата, как ли си издържала.
След това аспирираха ли ти контраста от непроходимата тръба,провериха ли те да не е останал там контраст,който после създава проблеми?Сигурна съм, че всичко е направено както трябва, защото медицинският персонал в клиниката е с високо ниво на професионализъм.
След интервенцията за колко време може да станеш и да тръгнеш да се прибираш да пътуваш?
Някой имал ли е усложнение след цветната снимка, като температура, болки (изключвам нормалното прокървяване евентуално)?
Ако някой е с тромбофилия трябва ли да пие аспирин преди това, някой обръща ли внимание на това?
Извинявам се за толкова многото въпроси, но мен доста ме е страх от тази цветна снимка. newsm78

# 655
  • София
Gerda, какво общо има тромбофилията с ЦС newsm78
След ЦС, ставаш и си тръгваш веднага. Контраста си изтича от само себе си.
Аз след ЦС си самоназначих антибиотик.

# 656
  • В сърцето на любимия човек
Изобщо не знам дали са аспирирали нещо, защото в този момент буквално виждах звездички посред бял ден, въпреки няколкото свещички Профенид  Tired И на хидротубацията беше така, но тогава ми казаха, че тръбата пропуска, но под високо налягане и се надявах на снимката да не ме боли толкова.
Оставиха ме да полежа няколко минути и едва тогава ми казаха бавно да се изправя. Реално ме боля само докато траеше снимката, което е минута-две. После се усеща само напрежение като при цикъл. 
Имах много леко зацапване след това, не съм вдигала температура. Не съм шофьор, но ако бях нямаше да тръгна веднага, след около час вече бях ОК.
Още докато лежах на масата, за да се освестя, рентгенолога ми показа снимките на един голям екран и ми каза, че тръбата ми е запушена, а матката - с изменение във формата.

# 657
Болката е индивидуално нещо. Преживява се, но е добре да е с упойка и по друга причина - аз имах фалшиво запушени тръби заради спазъм. Добре е, да не кажа задължително, да се пусне микробиология, ако няма скорошна такава, контрастът изтича сам, не са необходими промивки или последващи процедури, всичко приключва за 5 минути, като включвам и обличането, още докато си на масата знаеш положението.

# 658
Тромбофилията е повишен риск от тромбози, мен в нормално състояние тромбоцитите са ми доста височки.
На изследването ми  генетичното пише, че трябва да съобщавам на лекаря задължително, ако ми предстои хирургична интервенция, вкл. стоматологична и да показвам резултата от лабораторията.
Всичко се случва при инвазивна манипулацията, но аз не съм лице с медицинско образование и не мога да преценя риска. Ако матката има променена топика, и нещо заседне някой водач, има жени прокървяват, след това получават кръвоизливи... И пък нали съм си миличка и все гледам да се презастраховам.
Може би прекалявам, но все пак, всеки пациент има право да знае какво точно ще му правят и какъв е риска от продцедурата. Добре, че сте вие тук момичета.Какво бих правила без вас!
Но това със самоназначаването на микробиология, и антибиотици малко ме притесни. Верно манипулацията е рутинна, ама.... Треперя си за тръбичките, миличките.
Embarassed

# 659
Герда, успокой се, мисля, че бъркаш двата щата. Повишен риск от тромбоза е обратното на кръвоизлив. Манипулацията не е хирургична интервенция, така че риск за теб няма, реално е вкарване на течност под налягане, ако си си правила цитонамазка, същото е - защипва се цервикалният канал, за да се осигури достъп и с катетър, който няма къде да заседне, се пуска контраст. Рискът от процедурата е единствено от вкарване на инфекция при активна такава във влагалище и шийка, затова се прави микробиология, не е самоназначаване, а рутинно подсигуряване. Не им трепери толкова на миличките тръбички, ще оцелеят.

Общи условия

Активация на акаунт