ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО - Тема №18

• 81 375
  • 830
  •   1
Отговори
# 75
Да и аз преживявам всичко много емоционално. Не подминавам нищо ей така и затова явно съм на това дередже. За голямо съжаление Тодор Първанов не ми отговори втори път, като го молих за консултация.
Мими, ти ходи ли при Духленски пак?

# 76
evak, къде ще правиш ЯМР? В София ли?

# 77
Не, в Плевен. Утре в 13ч. Малко съм разочарована, отидохме на място да питаме, какво да направим за да го издържа в това състояние и те ми викат, ама то е толкова приятно и безболезнено. Няма упойки не може, вие си вземете успокоително, а о телефона на докторката казаха да идем на място дя ни обяснят за упойка-100лв. или успокоително,което ще ми дадът. Както и от психиатъра, така ме отряза по телфона, като му споделих за ада вчера, нормално, нормално и да да и край.

# 78
Колко лева е това удоволствие?

# 79
евак, аз единия път бях в много тежко състояние на ЯМР, почти неадекватна, не мога да кажа, че бях съвсем в съзнание, не ми сложиха нищо. Ти можеш ли вече да ходиш сама?

# 80
Не не мога да ходя сама почти. Имам малки проблясъци понякога, но малки. Много ми се люлее всичко и аз включително. Сега ми е адски нервно. Не искам да намалям ксанакса и не знам, какво да правя. Невроложката каза днес, че според нея са ми силни тези АД.
Утре трябва да платим само контрастното вещество,което е май 180лв, другото минава по здравна каса, иначе още 270в.

# 81
Как ходите на работа в тези състояния?? А как се грижите за домакинството?

# 82
Аз вече писах, че на практика от 5 год вече не работя, много искам но състоянието не ми го позволява. За домакинството, мъжа ми нае жена, която веднъж седмично чисти основно, когато съм добре през другото време чистя аз лека полека, вземаме предимно готова храна, макар че обожавам да готвя, за детето писах, че и един ден не съм го гледала. Абе жалка картинка.

# 83
Ако не съм аз - у нас ...не знам. А и аз не съм зле, работя нон стоп, в обедната почивка 1 час стоим на слънце в 1 градинка с колежките и ядем и пушим. Уикенда се съсипвам да чистя и готвя, 3-4 перални и така. Учим с детето и по кафе/бира/ракия с приятелките по градинките. Като не съм заета и се побърквам. На психо съм на 24,10

# 84
Да ви питам тия които сте със замайване и световъртеж. От светло като излезете навън като е тъмно по-зле ли ви е?
Ох, излязох за малко, ама много замаяно ми е в главата и виждам размазано, все едно комоцио имам.
Кристално, при теб от какво беше главоболието? Мигрена ли?

Не е ясно, цял живот с него живеем. Но сега намаля значително.  Grinning И съм убедена, че е от това. Лекарствата помагат само на момента...

# 85
Аз съм така реално от два месеца, с нервите от месец някъде. Стоя си в нас последния месец и нещо, направо е кошмарно. Но моето е някакво смесено, моля се да свърши по-скоро. Готвя, оправям полека лека, мъжът ми води детето. Взимат го от училище сега родители на друго детенце от класа. Ад е просто, направо живея в някакъв кошмар.

# 86
Не не мога да ходя сама почти. Имам малки проблясъци понякога, но малки. Много ми се люлее всичко и аз включително. Сега ми е адски нервно. Не искам да намалям ксанакса и не знам, какво да правя. Невроложката каза днес, че според нея са ми силни тези АД.
Утре трябва да платим само контрастното вещество,което е май 180лв, другото минава по здравна каса, иначе още 270в.

evak, стискаме палци!!! да ти разкажа нещо, което може пък да ти вдъхне увереност  Heart Eyes. Дъщеря ми направи тежко бъбречно възпаление преди време. Трябваше да се направи скенер на бъбреци с контраст. Горкото дете. Беше в шок и плачеше как ще се справи в тая кутия, с паник разстройство и такъв цистит, че не може да излезе от тоалетната.
Говорихме надълго, така че да й стане ясно, че всичко е за да излекуваме бъбреците и за да се упражнява в самоконтрол при такива силно стресови ситуации като да остане затворена в скенера 20 минути.
Преди да влезе някъде 20 мин. й дадох 1/2 ксанакс от 0,50 мг. Казах й да слуша музиката (в някои скенери пускат музика) и да се опита да запомни и разбере думите на песните. След това й казах в момента, в който се притесни от цистита или паниката, веднага да обърне мисленето - да рецитира нещо, което е учила за училище. И ако това не помогне да се замисли дали наистина й се ходи до тоалетна и дали наистина ще умре от симптомите на паниката. И кое е най-лошото, което може да стане. Детето издържа. Излезе изпотено и пребледняло , обаче с чувството на победител!
Дръж се, стискаме палци, всичко ще е наред!   bouquet

# 87
Ако не съм аз - у нас ...не знам. А и аз не съм зле, работя нон стоп, в обедната почивка 1 час стоим на слънце в 1 градинка с колежките и ядем и пушим. Уикенда се съсипвам да чистя и готвя, 3-4 перални и така. Учим с детето и по кафе/бира/ракия с приятелките по градинките. Като не съм заета и се побърквам. На психо съм на 24,10

Абе нефертари, аз ако мога така ще подскачам от радост и няма да се сетя ни за доктор ни за нищо, какво ме направи ти, аз си мислех, че всички с проблеми в тая тема имат поне някакви ограничения в живота, а ти си живееш като съвсем здрав човек, дай Боже всички така да се докараме.

# 88

Ходила съм на такъв курс от офиса. Поне в бизнес практиките беше много полезно. Не съм го чувала този, но с тези неща шега не бива, може би първо трябва добре да се провери...

# 89
Кристално, много ти благодаря за разказаното. Аз си повтарям непрекъснато, че е много важно да го издържа, за да се успокоя че няма нищо страшно в главата. На този ЯМР май има слушалки, но няма музика. Трябва да се справя, но ми е адски напрегнато и нервно и цялото им тяло се тресе ,все едно ми е адски студено днес. Все едно подлудявам направо, така се чувствам. Тези лекарства не ми влияят особено добре. Обещавам да се справя, знам че отстрани изглежда много глупаво, лигленски работи не можела да се справи, но....

Общи условия

Активация на акаунт