"ДВИЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ" тема 2

• 43 885
  • 1 086
  •   1
Отговори
# 1 020
  • sofia
Статията, както писах снощи, е съвсем прясна-от тази неделя 16.04,дори пише за карантината в Гомотарци.Ще постна статията в темата за този дом,сега си копирах и последната част от превода в предишния пост,че бях позабравила за нея в бързане  преди едно гости-изпращане за Германия на  приятели.

да,да Embarassedкъсно го видях.

# 1 021
  • sofia
Потресена съм от статията ! Прилоша ми, докато четях, а си мислех, че най-страшното съм видяла преди години в документалния филм "Дом № 8 " . Да помислим с какво можем да помогнем . Аз също искам да стана кръсница на някое от децата, но май първо трябва да отида с вас до някой от домовете. За съжаление , все нещо се случва и не успявам. Посетих само веднъж дома "Света Параскева" за 1 март.

В Медвен за сега много не можем да правим,далече е да ходим често Sad,а майките от Сливен не се включват.Тежки са тези домове и хората не влизат. Sad
Не,че ние ще влезем лесно Cryно поне знаем предварително положението и съзнаваме защо отиваме.Ще бъде изключително трудно завсички,но отиваме.

За кръщенето ще има и мъници и големи деца.Не че ще се избират,но всеки си преценява  Hug

# 1 022
ОК, Роси!
Аз в петък с кой ще ходя към Перник?!
newsm78

# 1 023
Роси давай с мама Стела да превеждаме каквото можем  и е останало за превод от сайта  и за брошурите ,обясни ми на лични,ако можеш Simple Smile

# 1 024
  • sofia
ОК, Роси!
Аз в петък с кой ще ходя към Перник?!
newsm78

ами,ако ходя ще дойдеш с мен..........На мен ще ми и трудно след 12.00 ,а Вики може тогава.Нека си проверя бабите и възможностите PraynigХоди ми се,ама не винаги зависи от мен Sad

# 1 025
OK...както стане, аз ще мога когато кажете...само от предната вечер да ме предупредите, за да си правя другите планове! Peace

# 1 026
Потресена съм от статията ! Прилоша ми, докато четях, а си мислех, че най-страшното съм видяла преди години в документалния филм "Дом № 8 " .

Ефи, и аз така си мислех преди години, когато на живо срещнах едно дете, което е било в дома в Добромирци, изоставено с диагноза мозъчно увреждане, без да има такова....... И не само изоставено, но и обречено.... Докато едно южноафриканско семейство не посещава дома и това момиченце не спечелва сърцата им. Няма да ви казвам какви снимки съм виждала на това детенце. Все едно е било в Аушвиц. Изоставането в ръста и развитието му беше с около 10 години...... Но сега вече е щастливо, охранено, весело, отговаря на 3 езика и какво ли още не..... Да, развитието му е забавено, и се движи според възрастта, когато е осиновено, но се развива като нормално дете...... А е било ОБРЕЧЕНО да умре - от негрижа, от глад, от приковаване на легло.... Не са му давали дори шанс да ходи, сега ТИЧА........
Няма да ви разказвам повече, сърцето ми се разбива всеки път, когато говоря за онези деца. Но съм щастлива, че едно от тях, милата Лора, е избягала от онзи АД и сега е в едно любящо семейство, посветило се изцяло на нея, след като  вече е отгледало собствените си деца.

Ето какво бях постнала в една друга тема:

Цитат
Момичета, пускам ви линкове към един случай от преди няколко години с едно детенце от дома за увредени деца в Добромирци, за което се е говорело, че има увреждане на мозъка, а в последствие се оказало че няма такова, но детето е било оставено да се мъчи. Познавам семейството (пред което се прекланям) от Южна Африка, както и малката Лора, която те осиновиха.
Това е една история, която може да ви разтърси.

http://www.carteblanche.mnet.co.za/Display/Display.asp?id=2219
http://www.carteblanche.mnet.co.za/Display/Display.asp?id=1771

Пускам го, защото смятам, че това може да ни даде много кураж да се борим с бюрокрацията, тъпоумието, жестокостта и лудостта на системата понякога.

# 1 027
Момичета, няма никакъв проблем с броя деца за Кръщенето!
Ако, не се уредим за манистира от миналия път, ще сме в Дружба.
С кандидатите за кръстници ще направим 1 - 2 срещи предварително, ако има някакви въпроси и притеснения, насреща сме!
Роси, поздрави на Мишо! Ще чакам да кажеш повече и ще отидем да го видим и ние другата седмица.

# 1 028
Мамо Стела  bouquetще те посъветвам тогава да почнеш със сайта ни Praynig

До някъде инфото е преведено  и после не е .Лесно ще разбереш от къде да започнеш WinkВнимателно прочети линковете,даже новото на бълг. не е превеждано изобщо.Тези файлове и преводи можем да ползваме и за печатни материали Hug

Razgledah saita. Mislia che v razdelite Proekti, Darenia i Novini sa neprevedenite neshta.
Mislia da zapochna s Novini  newsm78 Ili niakoi drug razdel e po-speshen? Dobre li e ako pisha prevoda v word fail?

# 1 029
здравейте момичета ,

Марч ни пусна  превода на Сънди таймс ,   bouquet

за съжаление това е горчивата действителност ,незная какво да кажа , аз от самото начало от както се събрахме доброволки  за дома в Гомотарци поддържам връзка с диреторката , преди 3 дни я видях и тя ми каза ,че карантината ще се вдигне на 12 май , това е и причината седмици наред  да не сме нааправили и първото си посещение и да зенесем нещата ,които сме събрали ,а те не са малко
Незная какво да кажа
Ще звънна на директорката ,да й кажа за статията

# 1 030
  • sofia
Мамо Стела  bouquetще те посъветвам тогава да почнеш със сайта ни Praynig

До някъде инфото е преведено  и после не е .Лесно ще разбереш от къде да започнеш WinkВнимателно прочети линковете,даже новото на бълг. не е превеждано изобщо.Тези файлове и преводи можем да ползваме и за печатни материали Hug

Razgledah saita. Mislia che v razdelite Proekti, Darenia i Novini sa neprevedenite neshta.
Mislia da zapochna s Novini  newsm78 Ili niakoi drug razdel e po-speshen? Dobre li e ako pisha prevoda v word fail?

Stela,DA,s novinite pochni  bouquet

Zari,kadeto -tam ,vajnoto e da stane hubav praznik za detzata Simple Smile

# 1 031
Yvette, само мога да кажа, че скоро не бях плакала така нито на нещо преживяно, нито на нещо видяно, камо ли на нещо просто прочетено. Момичета това е трудно за асимилиране ...............в днешно време такава престъпна нечовечност. Добре че са чужденците, българско семейство никога не би направило нещо така невероятно, а и нашите възможности са силно ограничени..............макар че това не ни извинява като нация как се грижим за децата си  Cry Не знам ...........просто се чуствам разбита  Cry

# 1 032
  • sofia

Сега, ето малко новини

Ева е ходила при Мишо,според нея е добре,видимо поне.Лекари не е имало,говорила е с детето само.Утре ще отида сигурно с Гери и ще се опитаме и лекари да хванем.Мишо има Рожден ден в четвъртък Simple Smile и пак ще отидем.Стига да е там ,защото се надявал да го изпишат  PraynigКръстницата му не знам дали знае ,но мисля,че Ева й и казала.

Виждахме се днес с директорката на Медвен да им дадем разни неща и тя остана безкрайно учудена от въпродният доклад.В дома БХС не са стъпвали от 3 год.,а и никой не ги е посещавал Sad за да има основание да пише подобни доклади.В домът всички деца си имали личен лекар и денонощно мед.обслужване.13 човека нов персонал от 01.01.06г. както и психотерапевт,физиотерапевт ,трудотерапевт и изобщо персонала бил много добър PraynigДецата им са разделени по групи в зависимост от уврежданията и даже са участвали в концерт в Бургас скоро.Това са нейни думи и ние само можем да го проверим на място.

Имаме офиц.покана за 1.06 за Медвен Wink

За кръщенето нещата са в процес на съгласуване.
Нета ми е кофти и трудно влизам от няколко дни Close

# 1 033
Yvette, само мога да кажа, че скоро не бях плакала така нито на нещо преживяно, нито на нещо видяно, камо ли на нещо просто прочетено. Момичета това е трудно за асимилиране ...............в днешно време такава престъпна нечовечност. Добре че са чужденците, българско семейство никога не би направило нещо така невероятно, а и нашите възможности са силно ограничени..............макар че това не ни извинява като нация как се грижим за децата си  Cry Не знам ...........просто се чуствам разбита  Cry

Sunnily, не се съкрушавай. Лека полека ще се разбере за всичко това. Никой няма да остави повече тези хора така да малтретират човешки същества. Господ всичко вижда, за всичко ще държи отговорни хората - за всяко сторено зло. Нека да използваме тази информация, за да се активизираме постепенно и да съдействаме за промени.
Години наред не знаех какво да правя с информацията, която имах. Наистина, можех само да се измъчвам и измъчвам, мислейки за тези дечица, оковани като малки кученца. Сега виждам надежда - заедно, с нашите майчински сърца, може би ще успеем да направим нещо значително. Нали?

Не бива да оставяме повече насилници да съкрушават децата на България.

Нека всяка една от нас да допринесе да спрем това насилие - защото става въпрос точно за това!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Нека обмислим всичко бавно и постепенно, да се опитаме да използваме всяка една възможност, за да съдействаме за промяна. Нали? С мен ли сте?   Hug

И насилието не е само в тези домове за увредени или изоставащи дечица - то е навсякъде!!!!!!!!!! Знаете ли колко малко са домовете, където се държат истински нормално и човешки към изоставените дечица???? Знаете ли колко много болка има в тези деца? Сблъсквам се постоянно с последствията в техните характери от това отвратително насилие - и физическо, и психическо.......

Знаете ли, в домовете имат нужда не просто от материална подкрепа. ДЕЦАТА ИМАТ НУЖДА ОТ ПОМОЩ. Наблюдавам напоследък и много много размишлявам по въпроса за насилието. Трябва нещо да се направи.  Sad

# 1 034
И на мен ми се ходи при Мишо...в четвъртък ще мога, ако не ми мине котка път, само кажете по кое време?! Peace

Роси, днес ти писах смс, ама не получих отговор...което май е нетипично за теб! Thinking
Дани, мойта дружка от мъжки пол (който вече повечето мами познават Blush) иска в петък да дойде с нас, в Перник...дали ще има място?! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт