Въпроси и отговори за майчинството и новите промени - 18 та част

• 58 043
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
Да септември изтичат410 дни

# 691
  • Пловдив
Да септември изтичат410 дни

Не би трябвало тогава сега до получаваш по-малко пари.Отиди на място и виж,пиши и мейл

# 692
Здравейте и от мен Simple Smile Нова съм във форума и се надявам да съм добре дошла Simple Smile)) Моля за насока от ваша страна, за което ви благодаря предварително.

От скоро съм регистрирана в Бюрото по труда, получавам парично обезщетение за безработица от НОИ. Трудовият ми стаж е близо 9 години. Въпросът ми е дали имам право на парично обезщетение по майчинство, т.к. в момента не работя, но регистрацията се води за трудов стаж? Благодаря предварително за съдействието от ваша страна. bouquet bouquet bouquet

# 693
  • Пловдив
От скоро съм регистрирана в Бюрото по труда, получавам парично обезщетение за безработица от НОИ. Трудовият ми стаж е близо 9 години. Въпросът ми е дали имам право на парично обезщетение по майчинство, т.к. в момента не работя, но регистрацията се води за трудов стаж?

Не,нямаш право на майчинство като работеща 2 години,защото в момента си безработна
За да имаш право,трябва в момента на издаване на 45 дневния болничен преди термин да работиш.Намери фирма,която да те назначи

# 694
Ако намеря фирма, която да ме назначи на работа, ще загубя ли правото на обезщетение от НОИ, което получавам в момента?

# 695
  • Пловдив
Ако намеря фирма, която да ме назначи на работа, ще загубя ли правото на обезщетение от НОИ, което получавам в момента?

Да,разбира се,че няма да имаш право на обезщетение от борсата
Кога ти започва 45 дневния болничен?

# 696
В момента все още не е настъпила бременност. Искаме да имаме детенце, поради тази причина се запознаваме с особеностите касаещи обезщетението. Как ще бъде най-удачно и разумно да процедираме, какви варианти за действие имаме, за да не се лишаваме от допълнителни постъпления.

# 697
Здравейте,
Имам следното питане. 45 дневния болничен преди майчинство ми предстои от 21.06. Лекарката ми каза да отида на преглед на 1.07,когато ще ми го даде. Това може ли да бъде проблем,т.к.реално няма да съм представила болничен сега,а ще го дам със задна дата?
Благодаря Simple Smile

# 698
  • Пловдив
Здравейте,
Имам следното питане. 45 дневния болничен преди майчинство ми предстои от 21.06. Лекарката ми каза да отида на преглед на 1.07,когато ще ми го даде. Това може ли да бъде проблем,т.к.реално няма да съм представила болничен сега,а ще го дам със задна дата?
Благодаря Simple Smile

Не е проблем да ти го даде на 1 ви юли
На 21 ви юни се обади в работата и уведоми устно,че си в 45 дневен,който ще представиш на 1 ви юли

# 699
Здравейте,
Благодаря Simple Smile

Не е проблем да ти го даде на 1 ви юли
На 21 ви юни се обади в работата и уведоми устно,че си в 45 дневен,който ще представиш на 1 ви юли

Благодаря за бързия отговор Wink

# 700
Здравейте. От 30.06 трябва да изляза я 45 дневния болничен. Понеже все още не ми достига трудов стаж, ще трябва да взимам първо социално майчинство до януари другата година. Въпроса ми е какви документи ми трябват за социалните и до кога да ги подам? Благодаря предварително

# 701
Здравейте, мили дами...
Със съпругът ми мислим за бебе. Всъщност отдавна искахме, имаше период преди около 6 месеца, в които правихме упорити опити - уви не се получаваше. Всички изследвания показват, че няма причина да не стане, но не става и не става.
Тогава реших, че ще променя начина си на живот с по - здравословно хранене и спорт и успях - за този период свалих 20кг. и се чувствам страхотно.
Сега искаме да опитаме отново, но имам и няколко въпроса, които ме притесняват...
Студентка съм на 24 години, втора магистратура - редовна форма  на обучение - в този случай, полагат ли ми се каквито и да е стипендии или еднократни помощи? Знам, че се отпускат когато майката е студентка, учеща в редовна форма на обучение, но не зная подробности дали има значение бакалавър или магистър.
Другото, което ме интересува е в момента работя към една фирма, по програма "Младежка заетост" на трудов договор за 6 месеца, преди това бях на граждански договор.
По трудов договор, работодателите след изтичане на тези 6 месеца от програмата, трябва да продължат договора за още 6 месеца / засега сме доволни един от друг, надявам се че проблем с това няма да има/ но дали това, че е по програма ще ми даде възможност за получаване на майчинство  и ако работодателят разбере, че евентуално живот и здраве очаквам бебе, ще иска да ми продължи договора. Той, разходи ще има ли, заради мен в този случай?
Благодаря предварително и се извинявам, че зададох толкова много въпроси.
Хубав ден!

# 702
  • В полите на Пирин планина
Здравейте. От 30.06 трябва да изляза я 45 дневния болничен. Понеже все още не ми достига трудов стаж, ще трябва да взимам първо социално майчинство до януари другата година. Въпроса ми е какви документи ми трябват за социалните и до кога да ги подам? Благодаря предварително

След излизане в болничен 45 дни преди термин се подава декларация за помощ за бременност, в случай, че отговаряш на изискването за доход.

Здравейте, мили дами...
Със съпругът ми мислим за бебе. Всъщност отдавна искахме, имаше период преди около 6 месеца, в които правихме упорити опити - уви не се получаваше. Всички изследвания показват, че няма причина да не стане, но не става и не става.
Тогава реших, че ще променя начина си на живот с по - здравословно хранене и спорт и успях - за този период свалих 20кг. и се чувствам страхотно.
Сега искаме да опитаме отново, но имам и няколко въпроса, които ме притесняват...
Студентка съм на 24 години, втора магистратура - редовна форма  на обучение - в този случай, полагат ли ми се каквито и да е стипендии или еднократни помощи? Знам, че се отпускат когато майката е студентка, учеща в редовна форма на обучение, но не зная подробности дали има значение бакалавър или магистър. - това няма значение - важното е формата да е редовна
Другото, което ме интересува е в момента работя към една фирма, по програма "Младежка заетост" на трудов договор за 6 месеца, преди това бях на граждански договор. - това вече има значение - ако си на трудов договор няма да получиш помощта за майки-студентки
По трудов договор, работодателите след изтичане на тези 6 месеца от програмата, трябва да продължат договора за още 6 месеца / засега сме доволни един от друг, надявам се че проблем с това няма да има/ но дали това, че е по програма ще ми даде възможност за получаване на майчинство  и ако работодателят разбере, че евентуално живот и здраве очаквам бебе, ще иска да ми продължи договора. Той, разходи ще има ли, заради мен в този случай? - по време на отпускът за бременност, раждане и гледане на дете - здравна вноска
Благодаря предварително и се извинявам, че зададох толкова много въпроси.
Хубав ден!

# 703
Болничния ми за 45 дни преди термина е от 7.05.16-20.06.16.Първо искам да питам колко раб.дни са?И защо ми е  изплатено за 16 дни по 22.10лв на ден и 14дни по 19.09лв на ден. Защо има разлика и раб.дни не са ли повече?

# 704
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Като гледам работните дни и сумите са точни, защото получаваш минимално обезщетение 420лв на месец.Като броиш дните от понеделник до петък и махнеш празниците ще видиш, че и работните дни са точно 16 за май и 14 за юни по твоя болничен.

Общи условия

Активация на акаунт