Смяна на име на бебе

• 21 854
  • 131
  •   1
Отговори
# 105
# 106
Вярвате или не, аз имам двойка на изпит по физика в университет поради единстена причина, че професорът не могъл да си кръсти детето с моето име. Не било в списъка. Аз съм била гадна връзкарка...

# 107
Между 'Телефонка' и 'Гардеробка', бих избрала 'Телефонка'  Thinking После може да си сменя името на 'Джиесемка', а след това на "Айфонка", "Смартфонка", "Слимфонка" или "Айпадка"  Laughing

# 108
Вярвате или не, аз имам двойка на изпит по физика в университет поради единстена причина, че професорът не могъл да си кръсти детето с моето име. Не било в списъка. Аз съм била гадна връзкарка...

hahaha
Злобар!

# 109
8 страници се смях от сърце,честно...на трийсе и кусур станала,ама главата и дрънчи на кухо...психиатри от всички страни,обединявайте се!

# 110
Авторката е за бой! ДА я попитам чувала ли е колко деца се раждат болни? Само аз ли си мисля, че е най-важно здравето на детето, а не на кой е кръстено? Вместо да се радва, че има здраво бебе, тя се вайка, че било Иван.

Не знам кой и как те е накарал да си кръстиш детето по този начин, но ми се струва, че буквално си "продала" името му, щом са те "заплашили да те лишат от не знам си какво.." Да си мислила, когато си го кръщавала. Утре като се сдобриш с мъжа ти, какво пак ли ще сменяш името на детето?

Аз съм против кръщаването на децата на даден човек, само заради традицията. И аз така съм кръстена, дълго време не си харесвах името, но какво пък, не е обидно, не е и грозно. Дори е забавно как някой чужденец се опитва да го произнесе. Grinning

Не мисли толкова на кой е кръстено детето, защото няма смисъл. А и до колкото разбрах мъжа ти и баща му са Иван. Значи може да си мислиш, че си е кръстено на бащата. Какво лошо има? Някой ден сигурно и аз бих кръстила детето си, ако имам такова, на мъжа ми. Все пак той ще ме е дарил с това богатство.

Не мога да разбера какви са тия закостенели разбирания за имената на децата, които разбиват семейства. Какво ли не прочетох вече, разводи, заради имена, смяна на имена след раждането... ужас.

# 111
  • Варна
Има толкова много Ивановци, известни и успели хора. Представяй си, че детето е кръстено на някой от тях.

# 112
Много яка тема...Иван-Петкан-незнам кой си скоро ще изпревари по акъл майка си и името му ще е последна грижа:))))

# 113
  • Mediterraneo
...скоро ще изпревари по акъл майка си ...

Дано я изпревари, че иначе горко му на Иван, ако е на акъла на майка си  Whistling

# 114
  • В един копнеж!
Майката май отдавна абдикира от темата...поредният шемет. Laughing

# 115
Авторката явно се е  успокоила, пък и може засрамила...Та да питам и аз по темата - бащата на синът ми няма връзка с него, нито някой от роднините му има такава. Причината само те си я знаят. Та въпросът ми е, дали мога да сменя фамилията  му на моята или той сам ще трябва да го направи, когато стане на подходяща възраст. Не става въпрос за реваншизъм, просто мъжете от моето семейство си отидоха вече и ми се искаше да съхраня името.(Фамилията е рядка и ...да кажем известна, заради произхода ни)
Аз да кажа от опит.Смених фамилията на сина ми във втори клас (не защото аз настоявах а защото той си надписваше тетрадките с моята, представяше се така и изобщо изпитваше голямо желание да е с моята а не на баща му,който не го е търсил от три годишен).Стана много лесно.Наех адвокат , който заведе дело срещу общината, намерихме трима свидетели, от закрила на детето проведоха разговор с него без мен и решението на съда беше детето да вземе моята фамилия.Това беше преди време, предполагам закона не се е променил.

# 116
Законът не се е променил, разрешава промяна на името. Въпросът тук е причината, поради която авторката иска да го направи. Скарала се с бащата и се сетила за първата си любов. Crazy

# 117
Законът не се е променил, разрешава промяна на името. Въпросът тук е причината, поради която авторката иска да го направи. Скарала се с бащата и се сетила за първата си любов. Crazy
ааааааааа аз на Зандали отговорих за фамилното име а не на сърдитата жена.......а това с първата любов ме разсмя искрено

# 118
  • при късмета
Някъде из темите(че се поуплетоха), Хърмаяни беше пуснала извадка от закона за гр. регистрация. Там се казваше, че ако някой е известен с друго име-псевдоним и така го познават много хора, това име може да се запише като негово. Не съм сигурна, че го цитирам дословно.
mariqplam, във вашия случай може така да са го изтълкували.
ЗАНДАЛИ, според това което си описала (известното име) се консултирай с адвокат дали не може на това да стъпите. Ако детето иска де. Даже може да започнеш да го наричаш "малкия или едикой си ІІ, ІІІ" т.е . да му стане нещо, като псевдоним. Ще започнат и други така да го наричат и ето ти

# 119
  • Fort Worth, TX
Ще го сменя когато стане са 18 /ще го убедя/.
Я вземи се осъзнай.

Общи условия

Активация на акаунт