Смяна на име на бебе

• 21 854
  • 131
  •   1
Отговори
# 90
Как ще му вика Влади, пък той ще се казва Иван, това са пълни глупости. Горкото дете.
Като не ти харесва толкова пък Иван, казвай му нещо на галено - Ванко, Ивчо..

# 91
Жената е много ядосана, ще ѝ мине. И Иван най-вероятно ще си остане Иван. При евентуално трето дете просто да не прави компромиси и да си го кръсти както иска. Цялата работа с кръщаване на децата с нежелани свекърски и свекървенски имена е крайно време да приключи.

# 92
Зандали,

мой съученик си смени фамилията с тази на майка си.
Пред съда казаха, че нямат никаква връзка с бащата, не поддържат отношения и т.нат.
Уважиха молбата. Това в Русе.

# 93
  • София
Абе в български съд убийци оправдават....та една фамилия не може да се смени. ...хайде сега.
На същото мнение съм.

Фамилията може да се смени и аз съм доказателство за това.
Бях още ученичка, не си харесвах фамилията, защото предизвикваше смях в съучениците ми, и баба ми, която беше доста напориста, заведе дело от мое име за смяна на фамилията. Да уточня, че родителите ми са разведени и никой не е търсил баща ми за мнение, нито пък майка ми. На делото се явихме аз, адвокатката ми и двама свидетели (баба ми и моя приятелка). Тъпото  в ситуацията е, че адвокатката ми не беше ми изяснила, че мога да си избера каквато фамилия пожелая и като съвестен гражданин бях избрала презимето на баща ми, тоест собственото име на неговия баща и мой дядо, който никога не съм обичала. И досега ме е яд, че не си "направих" фамилията от името на моя си дядо - таткото на майка ми.
Не знам как е законът в момента, но преди 20 години така стояха нещата.  Wink

# 94
  • ЯМБОЛ
                             Дори Жан може да му казва,ако толкова не харесва буквата "И".

# 95
Абе тя след два месеца като се събере с бащата, как мило ще му вика: Ванкааа, Ванкааа..., та чак мед ще й капе от устата.  Mr. Green

# 96
Били я изнудили... Госпожо, ти си продала името на детето си, "за да не бъдеш лишена", така че сърди се на себе си. Иван е чудесно име, можеш лесно да избягаш от него с един хубав сроден прякор както са ти предложили по-горе. За кръщаването на син на стара любов вече не ми се коментира, бахси хората...

Иначе, не знам какви са законите, но имам няколко познати, които са си сменяли имена - и първи и фамилии, не съм чула да е било твърде сложно. Татко ми кръстил една от сестрите ми с чудовищно именце (в края на соца, тогава още имаше списъци с позволени имена и понеже двойното име, което искал го нямало - записал го цялото като едно, няма да ви шепна как изглежда тази прелест) още в родилното, без изобщо да се съгласува с никого - има начини да се оправят тия работи.

Иначе аз моето момче исках да носи фамилията на моя род, че сме само жени и името реално "умира", но после реших, че не ми се разправя, та си е на мъжа ми с фамилията. Може би все пак трябваше да го направя, но щеше да му е гадно и се отказах.

# 97

Какво пък е това толкова чудовищно име?

# 98
Благодаря ви, момичета.   Hug  Някак по-добре ми стана от това, че е възможно, а и че не се налага да издирвам бащата. Сега остава да питам и  малкия дали ще е съгласен, (като стане на по-осъзната възраст , разбира се). Благодаря ви още веднъж   bouquet

# 99
Толумбичке, няма как да го напиша, наистина е уникално и единствено на света.
Но си представи близък пример - да речем искал тя да бъде Мария-Екатерина, не му дали, обаче той я записал като Марияекатерина, което по някакви си олигофренски причини било възможно Shocked

Сега тя освен ново, правилно отделено име, има и бележка, на която пише че това, това и това лице (защото поради безумието на името във всяка идиотска служба го записват по различен начин) са един и същи човек  Tired

# 100
  • Mediterraneo
Имам двама приятели със сменени имена. Момичето си смени собственото име, а момчето- фамилията. Не са били нито осмиващи, нито грозни имена, имаха си своите причини и го направиха. Изобщо не е толкова трудно според мен.

# 101
Толумбичке, няма как да го напиша, наистина е уникално и единствено на света.

Разбирам. Да, щом е така уникално, по-добре да си остане анонимно  Peace

# 102
За това е добре човек да помисли хубаво преди да си кръсти детето.Да подбере звучно и красиво име и да си именува детето с него.Моето първо дете не е кръстено на никой . А второто-второто е на баща ми.Човека е злато човек,кротък,работлив и с много хубаво мъжко име,едно от любимите ми мъжки имена-Никола.
На мен Иван не ми харесва като име,нито като звучене.Нека не се обижда никой с това име,просто на мен не ми допада.Посъветвай се с адвокат,какви действия да предприемеш и сподели после.Може да помогнеш и на други хора.Успех  Hug

# 103
Родителите ми казват, че в "одобрения списък с имена" са фигурирали имена като: 'Телефонка' и 'Гардеробка'  Crazy

# 104
Родителите ми казват, че в "одобрения списък с имена" са фигурирали имена като: 'Телефонка' и 'Гардеробка'  Crazy
     Знам, че е имало Калутка. Приятелка на майка ми води доста битки докато запише детето с името Клара. Предлагали ѝ Калутка, защото фигурирало в именника.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт