Смяна на име на бебе

• 21 867
  • 131
  •   1
Отговори
# 75
Сложете едно тире и готово

Иван-Владимир, хубаво звучно име.

# 76
..а и подозирах, че ще наричат детето ми "чушката" след време....както си е кръстен - Ангел.

Докато не са заключили този шедьовър да попитам..

Защо, Зандали, чушка?!  Crazy
...идвало от Ангел-Бангел чушката...

шеумръ  Joy
Никога не съм го чувала. Ангел е много хубаво име.

# 77
Имам трима сина и тримата са кръстени на свекъра и свекървата
разведох се  с помощта на майка ми ги изгледахме
те бяха и са всичко за мен изобщо не съм се замисляла за имената беше ми мъчно но подчинение и любов
а любовта на сърцето ми се ожени и пак кръстиха децата на тях newsm78
минали работи

# 78
Преди години един познат разказа историята с името на неговото внуче. По-малкият му син се жени, ражда се момченце. Синът му настоява да бъде кръстено на баща му, но жена му го кръщава на нейния баща. Настава драма, разправии - жената отива да живее при нейните родители, започва процедура по развод. Когато го попитаха: "Сега как се казва детето?", той отговори: "Ние си го наричаме Гошко, а те /майката на бебето и нейните роднини/ си му викат Пешко".

# 79
    Като дете имах приятелка, която официално носеше името Силвия, но половината  роднини (май по майчина линия, не помня точно), я наричаха Фани. Познавахме се с години, преди да науча как всъщност се казва.

# 80
Авторката явно се е  успокоила, пък и може засрамила...Та да питам и аз по темата - бащата на синът ми няма връзка с него, нито някой от роднините му има такава. Причината само те си я знаят. Та въпросът ми е, дали мога да сменя фамилията  му на моята или той сам ще трябва да го направи, когато стане на подходяща възраст. Не става въпрос за реваншизъм, просто мъжете от моето семейство си отидоха вече и ми се искаше да съхраня името.(Фамилията е рядка и ...да кажем известна, заради произхода ни)

# 81
      Зандали, няма основание за смяна на фамилията, нито сега, нито като навърши пълнолетие детето. Тя по закон може да бъде само бащиното или фамилното име на бащата. Но синът ти може да приеме фамилията на съпругата си, ако сключи брак.
      Не пречи да опиташ, но почти нямаш шансове за успех. И имай предвид, че вероятно ще призоват бащата за мнение.

# 82
Може би ако бащата се откаже от сина си? Или не е възможно Thinking

# 83
Може би ако бащата се откаже от сина си? Или не е възможно Thinking
Не е възможно. Другият вариант е детето да бъде осиновено от втори съпруг на Зандали, преди да навърши пълнолетие. Условията са - Зандали да е в брак с мъжа и биологичния баща да даде съгласие.

# 84
Авторката явно се е  успокоила, пък и може засрамила...Та да питам и аз по темата - бащата на синът ми няма връзка с него, нито някой от роднините му има такава. Причината само те си я знаят. Та въпросът ми е, дали мога да сменя фамилията  му на моята или той сам ще трябва да го направи, когато стане на подходяща възраст. Не става въпрос за реваншизъм, просто мъжете от моето семейство си отидоха вече и ми се искаше да съхраня името.(Фамилията е рядка и ...да кажем известна, заради произхода ни)

Много е трудно, да не каже невъзможно.
Но може да пробвате, ако имате излишни пари за дела.
Щом един го прекръстиха на Манчестър Юнайтед, що пък вие да не сте вторите.
Искат се сериозни доводи защо е необходима промяна.

# 85
Хърмаяни, Mai Tai,благодаря ви. Не ми трябва фамилията на евентуалния нов човек...просто исках да запазя тази  на баща ми ...С бащата   трудно ще се свържа, сигурно и още по-трудно ще постигна съгласие, обаче ,ако се съгласи (евентуално) дали може да  стане? ...  До сега не съм го мислила толкова сериозно, но от както баща ми почина, все повечемисля за това...ако синът ми е съгласен, разбира се
.

# 86
Абе в български съд убийци оправдават....та една фамилия не може да се смени. ...хайде сега.

# 87
Dincho, и аз за Манчестър се бях сетила, ама ако ще е толкова сложно.... Не е толкова важно...Благодаря ви Hug

# 88
До сега не съм го мислила толкова сериозно, но от както баща ми почина, все повече мисля за това...ако синът ми е съгласен, разбира се
Намери добър адвокат от твоя град и пробвай. Ще изгубиш малко пари в най-лошия случай. Отсъствието на бащата е в твой плюс.
ПП Манчестър Юнайтед си носи българските бащино и фамилно име, освен посочените "футболни" имена.

# 89
  • Euskal Herria
Зандали, момичетата са прави - посъветвай се с адвокат.  Сестра ми си смени името - още като ученичка. Историята накратко: при раждането я записаха с едно име, последваха скандали от страна на родителите на баща ми. Накрая,след седмица кавги,  за да има мир, моите родители отидоха в съвета и промениха името. Но сестра ми се срамуваше от него, затова когато трябваше да учи в гимназия, подаде молба в съда и си смени името. Майка ми също присъстваше на делото, а баща ми, с когото бяха разделени и по това време беше в чужбина, беше дал нотариално заверено съгласие за промяната.
Не знам сега какви са условията, говоря за неща отпреди 25 години.

Общи условия

Активация на акаунт