Смяна на име на бебе

• 21 875
  • 131
  •   2
Отговори
# 60
Авторката, много злоба си насъбрала към мъжа си и неговите роднини ("дъртите"). Ще се изядеш сама. Не си ли го заченала и родила с някаква любов това дете? Та името ли е най-важното? Вместо да си доволна, че имаш здраво дете, седнала си да се тюхкаш, че дядото и бащата не заслужавали да е кръстено на тях? Ми толкоЗ ли нямаш друг роднина или съсед с това име? Все едно на него си го кръстила и готово. А пък това детето ми да е Драган, а аз да му казвам Силвестър си е голяма простотия. Sick

П.П. Аз пък сега се замислих, че не харесвам името на мъжа си, много е шантаво. Дали да не им сменя презимето на моите? Rolling Eyes

# 61
Авторката, много злоба си насъбрала към мъжа си и неговите роднини ("дъртите"). Ще се изядеш сама. Не си ли го заченала и родила с някаква любов това дете? Та името ли е най-важното? Вместо да си доволна, че имаш здраво дете, седнала си да се тюхкаш, че дядото и бащата не заслужавали да е кръстено на тях? Ми толкоЗ ли нямаш друг роднина или съсед с това име? Все едно на него си го кръстила и готово. А пък това детето ми да е Драган, а аз да му казвам Силвестър си е голяма простотия. Sick

П.П. Аз пък сега се замислих, че не харесвам името на мъжа си, много е шантаво. Дали да не им сменя презимето на моите? Rolling Eyes
Ааа,що на децата,я да кажеш на свекърва си веднага да ходи да сменя името на синът си щото на тебе не ти харесва:-).А,авторката нещо се изгуби.

# 62

Исках да го кръстя Владимир, Влади, това ми е първата истинска любов от училище и още оттогава се бях зарекла, че ако имам син ще го кръстя така.

ooooh! hahaha

Едно скарване не трябва да бъде причината за смяна на име. Ако се разведете какво ще направиш? Какво ще смениш?

Да не си спала, като сте кръщавали детето.

# 63
  • София
Хрумна ми, че може да му казваш Иво. Хем не е баш Иван, хем е със същите букви, но звучи различно.

П.С. Получих критики относно името на детето ми, че било странно и т.н., но тези дни си го каза сама и така сладко прозвуча, че направо сърцето ми се разтопи и всичките ми съмнения се изпариха Simple Smile

# 64
  • София
Боже, боже, и такива хора деца правят.  ooooh!

# 65
  • Mediterraneo

Правят ами! Като има кой да им ги прави...

# 66
То пък правенето е най-лесно.

# 67
То пък правенето е най-лесно.

Правенето -да, но не ти е било лесно като си ги кръщавала твоите (Кума Лиса, Мечо Пух, Ферди Мравката...), баси роднините имаш.  Joy Joy Joy

# 68
  • София

Правят ами! Като има кой да им ги прави...
Под строг контрол от свекърите, не забравяйте.
Авторката, ти си женски мухльо!
Горкото отроче!

# 69
..а и подозирах, че ще наричат детето ми "чушката" след време....както си е кръстен - Ангел.

Докато не са заключили този шедьовър да попитам..

Защо, Зандали, чушка?!  Crazy

# 70
..а и подозирах, че ще наричат детето ми "чушката" след време....както си е кръстен - Ангел.

Докато не са заключили този шедьовър да попитам..

Защо, Зандали, чушка?!  Crazy

Joy
Ами  Баща ми имаше приятел, който си мислех ,че се казва чушката, по-късно разбрах, че всъщност името му е Ангел. Някакъв мутро-бос, също беше с този прякор. Свекър ми обясни, че и на него така са му казвали като малък - идвало от Ангел-Бангел чушката...после нещо беше с пушката ама не помня Laughing Та реших, че и моето отроче ще  си е поимено зеленчуко- обречено Laughing

# 71
това никой не го знае в днешно време, не се притеснявай, щом аз не го знам, дето всичко знам  Laughing

# 72
  • София
Името на голямото го харесвам, въпреки че е компромис.
Иван не е лошо име, но не беше редно да ме изнудват и двете деца да са кръстени на тях, а не както аз пожелая /поне едното/. И не е в това въпроса, а че е от твърде скоро, още даже не съм свикнала да му казвам така, на три месеца бебе, за мен е още "бебчо", а не "иване".... но името ми предизвика диария, непоносимост, не се чувствам добре от това.... вече разбрах, че не мога да го сменя юридически, освен със съдебно дело и то когато навърши пълнолетие. ще обмисля варианта да го наричам както на мен ми харесва, въпреки акта му за раждане.
    Чета,чета и се зачудих, как може изобщо да те изнуди някой, да кръстиш на него, щом ти не искаш.Все още ли съществува това? И все още ли младите хора се поддават на такова изнудване?Нищо не може да ме накара да кръстя детето си с име,което не ми харесва, дори и всички да се откажат от детето и мен.

А щом ти харесва Влади, наричай си го Влади.

# 73
Трябвало е още в началото да се изберат заедно(!) имената на децата. А не някой да изнудва и налага мнение Peace Сега звучи несериозно да се променя името на детето, щото видиш ли родителите са се скарали Wink

ПП Това за Ангел-Бангел и аз съм го ползвала като дете Joy

# 74
Добре де, на нея не й харесва името, ясно. Но как ще се чувства детето след 15 или 25 години, когато всички го наричат Влади, а то всъщност е Иван. Тя ще му вика Влади, а бащата и неговите роднини Иван.  ooooh! Адски, адски тъпо. Поне за мен.

Общи условия

Активация на акаунт