Прага

• 98 413
  • 725
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Здравейте, прекрасна тема с много полезна информация. Но аз имам един въпрос, който може й да е относителен отговор разбира се, заминаваме за Прага и ще бъдем 5 дена. За други дестинации ми е било по-лесно да преценя, може би защото всичко е било в евро и не е имало голямо значение, ако ни останат пари. Но ми е интересно дали някой може да помогне за 3 човека колко горе-долу крони ще ни бъдат необходими за храна, транспорт, забележителности и сувенири. Закуската е включена в цената и ще хапваме в хотела и остават обяда и вечерята. Наясно съм, че няма еднозначен отговор, но говорим за един минимум. Идеята е да не се купуват излишни крони, тъй като има голям марж. Благодаря предварително на отзовалите се.

има обменни бюра, в които до 14 дни след покупката можеш да върнеш обратно до 50% от закупената валута (без монети) по курса, по който си я купила, като представиш касовата бележка.
например, Фактор-Ин

# 586
  • София
Здравейте
Може ли по -запознатите да погледнат местоположението на този апартамент
http://www.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cHM6Ly93d3cuYm9va2luZy5jb2 … jbXNnMzUzODk1NjU=
Ок ли е ?

напълно ок е местоположението.

# 587
  • Пловдив / София
Много хора все питат за местоположението на хотела.
Вие наистина ли не може да се ориентирате къде е центърът на даден град, като отворите картата, даже и без да сте били в града. Rolling Eyes

Въпросът ми не е риторичен. Наистина се учудвам просто.

# 588
Вие наистина ли не може да се ориентирате къде е центърът на даден град, като отворите картата, даже и без да сте били в града. Rolling Eyes

Хората са различни Фам, и мен винаги това ме е учудвало защото се оправям без проблем и съм адски организиран човек - но това си е до човек. Ако съм искала мнение за нещо обикновено е било за качеството на услугите в даден хотел или апартамент - но и там винаги чета отзивите в Трипадвайзор, повечето хотели имат профили и доста добре се ориентира човек.
Но едно проучване е свързано с доста ровене в интернет, а не всеки има нерви и търпение, защото някой да ти го снесе на готово е много лесно. Макар че нещата в градовете се менят постоянно и ако нещо преди година е било едно след година вече е друго, така че понякога актуална информация е полезна от някой който прясно е посетил града.

Така примерно останах неприятно изненадана преди месец и половин когато на място разбрахме, че има промяна в маршрутите на няколко трамвая .. но няма грижи

Повярвай ми случвало ми се да съм с група на дадено място и човек да не може да се ориентира в ситуацията макар да има GPS на телефона си и това което търси да е от другата страна на улицата - така че не се учудвай - хората са различни Wink

А Прага е лабиринт - в който обаче винаги умишлено се оставям да се изгубя, защото откривам невероятни неща за снимане ...

# 589
  • There I was on a July morning

Аз се ориентирам отлично по карти, но въпросът с местоположението има и друг смисъл. Това, че е в центъра, не означава автоматично, че кварталът е хубав и безопасен. В София има улици в идеалния център, където те е страх да замръкнеш - например около Женския пазар, "Пиротска" и др. Така, че въпросът на потребителката е резонен, според мен.

# 590
  • Пловдив
Ами аз съм обиколила почти всички европейски столици и може да се каже ,че долу горе се ориентирам навсякъде. Само Прага ми остана малко неориентирана. Много ми хареса, но единствено от там не помня къде сме ходили, кое къде се намира и ако отида още веднъж няма да мога да отида на същите места.
Първо ходихме с автобус до центъра (не ме питайте кой център, не знам) и разглеждахме, после с метрото ходихе някъде и се качвахме някъде нагоре, и пак разглеждахме, там помня,  че имаше караул. На другия ден ходихме до Вишеград, замъка Троя, тук долу горе имам ориентировка. После третия ден - Карловия мост, някакъв друг център, на корабче се качвахме и накрая на часовника, И като заключение бих казала, че за мен центъра е часовника. Ама кой център къде е, как се ходи, на какво разстояние е едното до другото и кое изобщо беше първото - да ме убиете, не помня.
Е предполагам, че с карта бих се оправила, но така като си го припомням пак ми е каша в главата.

# 591
В Прага преди 2 ходенея около Витлеемската капела малко се заблудихме и около Хавелскя пазар, че там има много пасажи и тесни улици. Но този път хич. Даже нарочно се върнах на едно място от преди 3 години да се направя отново една моя любима снимка но от различен ъгъл заснета. Та си заплювам даже разни местенца да ходя извън туристическите маршрути.. а тази година беше весело пред часовника 10 вечерта.. беше зверско стълпотворение и инвазия на смартфони . За съжаление кулата на часовника е в ремонт със скеле е..

# 592
Благодаря, момичета за отговорите. Надявам се за последно да ви досаждам. Някой, който скоро е пътувал с кола до Прага.  Дали отсечката Бърно-Прага все още е в ремонт. В този случай не е ли по-добре да минем през Виена?!  По е дълъг маршрута, но може да не чакаме толкова в задръстванията. Винетката не ме притеснява, защото след това ще се върнем обратно във Виена.
Отсечката ще се прави още много време. Много се чака, ние попаднахме и на много нагли тираджии, които умишлено правеха тапа за колите Rage.
Здравейте! Радвам се, че попаднах на темата 10-на дни преди да тръгнем и разбрах за ремонтите на пътя Бърно-Прага. В такъв случай препоръчвате ли наистина да се търси алтернативен път!? С колко се удължава пътят горе-долу при това положение(като време)?! Ще съм ви благодарна, ако споделите как стои въпросът и с винетките: къде се купуват, като начало?Simple Smile
Ние си организираме пътуването: с уиз еър до Братислава и от там: кола под наем през Бърно(2 нощувки) до Прага.
Много благодаря предварително за съдействието!:)

# 593
Здравейте вече избрах дати ..май месец сега моля помогнете ми с избор на хотел 😀..вариянтите са 3 .ботел албатрос
Клоистер ин
Роял плаза
Като хора посещавали прага оценката ви ще е най точна ..само да добавя че ще летим със самолет и трябва и да се придвижим до там сами

# 594
Аз бих предпочела последния хотел- Роял плаза,който е на много комуникативно място. Другите са около реката, но от гледна точка на придвижване от летището, по-не са удобни. Хотелът е въпрос на лична преценка. Зависи дали искате пешеходно да обикаляте града или ще ползвате градския транспорт.

# 595
Благодаря, момичета за отговорите. Надявам се за последно да ви досаждам. Някой, който скоро е пътувал с кола до Прага.  Дали отсечката Бърно-Прага все още е в ремонт. В този случай не е ли по-добре да минем през Виена?!  По е дълъг маршрута, но може да не чакаме толкова в задръстванията. Винетката не ме притеснява, защото след това ще се върнем обратно във Виена.
Отсечката ще се прави още много време. Много се чака, ние попаднахме и на много нагли тираджии, които умишлено правеха тапа за колите Rage.
Здравейте! Радвам се, че попаднах на темата 10-на дни преди да тръгнем и разбрах за ремонтите на пътя Бърно-Прага. В такъв случай препоръчвате ли наистина да се търси алтернативен път!? С колко се удължава пътят горе-долу при това положение(като време)?! Ще съм ви благодарна, ако споделите как стои въпросът и с винетките: къде се купуват, като начало?Simple Smile
Ние си организираме пътуването: с уиз еър до Братислава и от там: кола под наем през Бърно(2 нощувки) до Прага.
Много благодаря предварително за съдействието!:)
От Братислава до Бърно е много добре, почти няма ремонти, но след Бърно доста има, на повечето места в една лента е движението, но все пак се движихме, никъде не сме спирали да чакаме. Забавянето при нас беше около половин-един час. Винетка - от първата бензиностанция. Информацията е от тази седмица.

# 596
Miska5, огромно благодаря! помогна ни много. Щом е около час забавянето - преживява се:) Ще се настроим просто по-търпеливо:) А в София крони къде купувате(обменяте)? В чейндж бюрата ли!? ПИБ днес ми казаха, че не работят с тази валута... Rolling Eyes

# 597
  • София
Винаги сменям в Тавекс, много съм доволна.

# 598
Miska5, огромно благодаря! помогна ни много. Щом е около час забавянето - преживява се:) Ще се настроим просто по-търпеливо:) А в София крони къде купувате(обменяте)? В чейндж бюрата ли!? ПИБ днес ми казаха, че не работят с тази валута... Rolling Eyes
Аз съм купувала в обменното бюро на Графа срещу зеленчуковия пазар, понякога курсът е по-добър.

# 599
Само от бюрото на Графа и ние там обменяме.

Общи условия

Активация на акаунт