Прага

• 98 410
  • 725
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря много, момичета! Златни сте!

# 601
  • София
Сменяме валути само в Тавекс, а миналата седмица и крони конкретно. Разбрах от мъжа ми, че те пращат по Еконт желаната валута и извън София, което е удобно.

# 602
  • СОФИЯ
Благодаря, момичета за отговорите. Надявам се за последно да ви досаждам. Някой, който скоро е пътувал с кола до Прага.  Дали отсечката Бърно-Прага все още е в ремонт. В този случай не е ли по-добре да минем през Виена?!  По е дълъг маршрута, но може да не чакаме толкова в задръстванията. Винетката не ме притеснява, защото след това ще се върнем обратно във Виена.
Отсечката ще се прави още много време. Много се чака, ние попаднахме и на много нагли тираджии, които умишлено правеха тапа за колите Rage.
Здравейте! Радвам се, че попаднах на темата 10-на дни преди да тръгнем и разбрах за ремонтите на пътя Бърно-Прага. В такъв случай препоръчвате ли наистина да се търси алтернативен път!? С колко се удължава пътят горе-долу при това положение(като време)?! Ще съм ви благодарна, ако споделите как стои въпросът и с винетките: къде се купуват, като начало?Simple Smile
Ние си организираме пътуването: с уиз еър до Братислава и от там: кола под наем през Бърно(2 нощувки) до Прага.
Много благодаря предварително за съдействието!:)

Здравей,
Надявам се да не съм закъсняла с отговора. Да има ремонтни дейности, но колите вървят и не смятам, че забавянето е кой знае колко. Отделно са две ленти и може спокойно, ако човек "бърза" да изпреварва. Проблемът е, че са много тесни и трябва много внимателно да го правиш. Може би, ако има някакъв пътен инцидент, тогава ще бъде проблем. На връщане избрахме пътя през Виена, но защото пътувахме за там, но този път не ми допадна. Минава се през много населени места, много ограничения има и се кара прекалено бавно. Според мен, ако бяхме избрали заобиколния път път може би щеше да е по-добър избор.
Весело изкарване и ако имаш и други въпроси, питай!

# 603
  • СОФИЯ
Miska5, огромно благодаря! помогна ни много. Щом е около час забавянето - преживява се:) Ще се настроим просто по-търпеливо:) А в София крони къде купувате(обменяте)? В чейндж бюрата ли!? ПИБ днес ми казаха, че не работят с тази валута... Rolling Eyes

Купуваме валута единствено и само на Графа в София, бюро Никар. По-долу съм пуснала линк: 
http://nikar.net/index_files/Page311.htm
Доста пътуваме, но в този чейндж, мога да кажа са най-добрите курсове. Има и в моловете доста бюра Тавекс(по-горе мисля някой го е споменал), от които може също да се закупи всякакъв вид валута, но курсовете не са изгодни. Разбира се за малко валута не е проблем. Всеки трябва да си направи сметка.

# 604
Жани, благодаря за прясната информация - тъкмо на време!:) В петък летим, а в неделя пътуваме Брно-Прага Wink Няма да бързаме за никъде, така че явно няма да е проблем пътят. Ако е час-два забавяне няма проблем, просто да не би да е повече, че сме и с 5-годишен юнак и затова се размислих Wink Въпроси има сигурно доста, но още не можем да си съберем мислите, че сме и на работа до последно, може и от място да пращам пак запитвания тук Wink

# 605
  • Пловдив
 bouquet здравейте!
Ако мога да ви попитам...какво мислите за тази оферта...https://grabo.bg/do-budapeshta-i-viena-0dzr8vw
Благодаря!

# 606
  • There I was on a July morning
bouquet здравейте!
Ако мога да ви попитам...какво мислите за тази оферта...https://grabo.bg/do-budapeshta-i-viena-0dzr8vw
Благодаря!
Мисля, че 4 града за 4 дни е твърде амбициозна програма и няма да видите кой знае какво от тях. Peace За конкретната фирма нямам впечатления.  

# 607
  • София
То това е г*з път да види, и за да може после да се похвалят във фейса, че са ходили в Прага, Виена и Будапеща. Ненормална работа, но аз и не съм фен на организирани екскурзии. Предпочитам като отида някъде да мога да разгледам спокойно каквото и когато искам. Но това си е мое виждане, разбира се. Аз се изморих само докато четях програмата Joy

Последна редакция: вт, 10 окт 2017, 07:30 от Аглея

# 608
  • Пловдив
Така е...прави сте  Peace

# 609
  • Пловдив
  Никога не съм ползвала агенции, но съм била във всички тези градове без Братислава. За мен това е абсурдна програма, ще се убиете от път и накрая няма да помните Карловият мост в Прага ли беше или във Будапеща.
  Знам, че преди Коледа градовете изглеждат много примамливо с базарите и светлините си, но помислете, че ще бъдете по цял ден навън, а това са градове покрай големи реки, може да бъде много мъгливо и студено.
   Че и Дрезден включили  Thinking. Прага-Дрезден е 150 км разстояние, като не броим влизането и излизането от градовете.
Ако аз избирах къде да прекарам три дни предколедно бих избрала Дрезден с еднодневна разходка до Лайпциг.

# 610
Прегледах програмата и честно казано точно по коледни базари и аз не бих заложила на няколко града. Била съм във всичките градове от програмата и в някои от тях именно по коледни базари съм се връщала повторно (Виена) защото никога не ми е стигало времето.
Стана ни навик особено Виена тъй като там коледните базари са над 10 в целия град. В Прага са 3, но пък градът е толкова чаровен особено по синия час, че винаги има какво да ти хване окото. Най не ми допаднаха базарите в Будапеща - доста бедна обстановка. но в общи линии който е бил на базари във Виена всичко останало после бледнее...

Дрезден изобщо не ми хареса като град - да не е лош, но в сравнение с чара на Прага, Виена и Братислава не бих се върнала.

Коледните базари са си тръпка и искат време да им се отдадеш - а при такива програми обикновено се тича като луд за да видиш основни забележителности.
Ние вече трета година ходим във Виена и стоим само там по 5-6 дни и не ни омръзва. Та ако трябва да дам съвет точно за тези дестинации заложи само на 2 града в програмата - Виена и Прага, Виена и Братислава, или Прага - Дрезден.

В момента доста хора пътуват със самолет до Братислава защото от както има евтини директни полети заедно с трансфера Братислава - Виена цената на двупосочно пътуване излиза повече от 50% по евтина. Пътят между Братислава и Виена 1 час с влак или рейс.

Може да заложиш и на самолетна програма за коледни базари в Прага, тъй като пътят до там е доста, но по-скоро потърси директна програма за там. Прага - Дрезден са на приблизително 2 часа с автобус (поне нас лятото с агенцията за толкова го взехме) и ако толкова искаш да им видиш базарите няма проблем. Със сигурност ще е по-хубаво с тази обстановка, от колкото лятото нямаше нищо - градът почти пуст и няма кой знае какво за разглеждане. Като има базари пак е нещо. Повечето агенции в програмите си до Прага винаги имат Дрезден защото е близо.

Но тази програма която ти гледаш е точно г...з път да види. Много добре знам какво представляват.
П.С. Карловиат мост е в Прага...

# 611
  • Пловдив
 bouquet
Коя компания лети до Братислава?

# 612
bouquet
Коя компания лети до Братислава?

За съжаление УИЗ ...

# 613
Аз пък не съм впечатлена ка коледните базари в Прага. Еднотипни, с много беден избор на предлаганото и гъчканак, гъчканак. Същото е и впечатлението ми от великденския. Този, на стария площад е много по-беден от същия в Дрезден.

# 614
Аз пък не съм впечатлена ка коледните базари в Прага. Еднотипни, с много беден избор на предлаганото и гъчканак, гъчканак. Същото е и впечатлението ми от великденския. Този, на стария площад е много по-беден от същия в Дрезден.

Да така е самите базари не са нещо супер впечатляващо, но пък градът е доста по-спокоен спрямо лятото и може да се разгледа. Ако човек търси богат коледен дух Виена. Лично мнение разбира се, но на фона на организацията, броя и вида на базарите там всичко друго ми е просто ей така...

Общи условия

Активация на акаунт