Изследване на ХОРМОНИ – 9 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 88 668
  • 805
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте и от мен! Hug Може ли коментар и на моите резултати от изследвания на 3-ти ден от МЦ:
Прогестерон - 3,47 nmol/l реф. ( фолик.фаза 0,7-4,3 )
Естрадиол - 133,6 pmol/l реф. (фолик. фаза 90,1-716 )
Тестостерон - 1,00 nmol/l реф. (жени < 50г. 0,29-1,67)

Благодаря ви!  Hug
Добре са Peace
На 3 ден от МЦ се пуска: ЛХ, ФСХ и Е2
Не се пуска Прогестерон - той се изследва само на 7 ден след О.

Денис, знам за прогестерона  че се пуска на 7 ден след овулация , но докторката така ми каза  Confused И аз останах много изненадана, нали уж е доктор, но явно в по малките населени места положението с медицинската помощ е плачевно.Благодаря ти за отзивчивостта   bouquet Hug

# 16
Дами, да ви питам... След 3 ти пакет изследвания в репродуктивна клиника на др Владимиров ( този път за ЯР) всичко е в норма само ДХЕА е май доста завишен 14,35 при норма 9,65 ....това какво може да значи? Да спомена, че в момента съм с възобновена хиперфункция на ЩЖ и пия Тирозол 2х1 на ден....четох, че трябва да пусна и 17 ОН Прогестерон, но ако той е в норма, откъде може да е завишен ДХЕА?
Благодаря
Проблемът е в НбЖ, но за да се постави точна диагноза, трябва да изследваш Тестостерон и 17ОН Прогестерон
Д-р Владимиров е много добър, говори с него - той най-точно може да определи къде е проблема и какво да се направи
Привет, питах Владимиров, той не ми назначи 17ОН, тестостерона ми е ОК Sad....не знам какво да правя....може ли да е от Тирозола? Мерси много

# 17
Момичетa имaте ли предстaвa колко струвaт изследвaниятa нa TAT и FT3 в МД София. A също и микоплaзмaтa. Тези хормонaлните изследвaния нa глaдно ли се прaвят?  bouquet Hug

# 18
Има ли значение на кой ден ще се изследва Пролактин?

Жaбa-Жaбурaнa, аз бих ги изследвала за всеки случай на гладно, без да си пила кафе.Но не знам колко струват в този център.

# 19
  • София
Има ли значение на кой ден ще се изследва Пролактин?

Не, само да е на чист ден Peace

# 20
Здравейте, нова съм тук... имам нужда от съвет изследванията  НА ХОРМОНИТЕ са ми следните:

Progestaron 0.53 ng/ml рефе. стойности: ж.фол.0.10-0.54;ов.ф.0.12-6.22; лут.ф.1,5-20.0;

Изследването е направено по време на овулация, както пожела моята гинеколожка, останалите полови хормони са в нормата освен Този... Моля за Вашия коментар на резултата.
Имам съмнения относно лекарката ми, която посещавам от много години, но в последно време започна да не обръща внимание на пациентите си, а да кара на конвейр..(иска да започна директно с инжекции с хормони с огромен брой странични ефекти).Препоръчаха ми болница "Надежда" и най-вече "д-р Щерев" за второ мнение...

Моля за Вашето мнение.
Благодаря!

# 21
  • София
Здравейте, нова съм тук... имам нужда от съвет изследванията  НА ХОРМОНИТЕ са ми следните:

Progestaron 0.53 ng/ml рефе. стойности: ж.фол.0.10-0.54;ов.ф.0.12-6.22; лут.ф.1,5-20.0;

Изследването е направено по време на овулация, както пожела моята гинеколожка, останалите полови хормони са в нормата освен Този... Моля за Вашия коментар на резултата.
Имам съмнения относно лекарката ми, която посещавам от много години, но в последно време започна да не обръща внимание на пациентите си, а да кара на конвейр..(иска да започна директно с инжекции с хормони с огромен брой странични ефекти).Препоръчаха ми болница "Надежда" и най-вече "д-р Щерев" за второ мнение...

Моля за Вашето мнение.
Благодаря!
Той се изследва на 7 ден след О.
Според мен е изследван преди О. / ако е имало изобщо О./

# 22
Благодаря за бързата реакция, бях на преглед при лекарката ми и тя каза, че съм в овулация и да отида в лабораторията да ми вземат кръв за единя хормон, а за останалите , когато съм в цикъл от между 3-5 ден и да й занеса резултатите.

# 23
  • София
Благодаря за бързата реакция, бях на преглед при лекарката ми и тя каза, че съм в овулация и да отида в лабораторията да ми вземат кръв за единя хормон, а за останалите , когато съм в цикъл от между 3-5 ден и да й занеса резултатите.
Ако искаш може да пуснеш Прогестерон на 7 ден след О. - това ще покаже дали е имало О. / или и за това лекарката греши/
Идея нямам защо е постъпила така - дано поне да не си плащала изследването Simple Smile
Какъв е нейния коментар?

За Прогестерона - това е хормон, който започва да се синтезира след О. от ЖТ, което пък се преобразува от пукнатия фоликул при О. По време на О. все още няма ЖТ
Corpus luteum = Жълто тяло

Овулация и синтез на Прогестерон

# 24
Нейния коментар е , че трябва да започна приема на хормони и за да бъде по сигурно с инжекции...макари дълги години да ходя при нея, мисля да я сменя не съм доволна от нея в последната една година и мисля да потърся специалист.

Много благодаря за мнението, че се прави 7 дни след О. ето още една причина да Я сменя Simple Smile

Хубава вечер!

# 25
Здравейте,
моля ви съвет. Аз съм на 32 г. с ПКЯ и с мъжа ми правим опити, но от доста време не се получава. Гинеколкога ми назначи хормонални изследвания на 3 ден от МЦ и ето резултатите. Малко съм объркана и се чудя дали не смяням гинеколога, моля ви дайте мнение за стойностите.
TSH   1.2       µIU/ml     0.27-4.20     ECLIA
LH   5.59       mIU/ml     2.40 - 12.60     ECLIA
FSH   5.4       mIU/ml     3.5 - 12.5     ECLIA
Prolactin   196.4       µIU/ml     101.76 - 487.60     ECLIA
Estradiol   39.59       pg/ml     12.5 - 166     ECLIA
DHEA-s   3.17       µmol/l     2.68 - 9.23     ECLIA
Anti-Muller Hormon      1.7       µg/L     0.7 - 7.6     ECLIA

# 26
  • София
Здравейте,
моля ви съвет. Аз съм на 32 г. с ПКЯ и с мъжа ми правим опити, но от доста време не се получава. Гинеколкога ми назначи хормонални изследвания на 3 ден от МЦ и ето резултатите. Малко съм объркана и се чудя дали не смяням гинеколога, моля ви дайте мнение за стойностите.
TSH   1.2       µIU/ml     0.27-4.20     ECLIA
LH   5.59       mIU/ml     2.40 - 12.60     ECLIA
FSH   5.4       mIU/ml     3.5 - 12.5     ECLIA
Prolactin   196.4       µIU/ml     101.76 - 487.60     ECLIA
Estradiol   39.59       pg/ml     12.5 - 166     ECLIA
DHEA-s   3.17       µmol/l     2.68 - 9.23     ECLIA
Anti-Muller Hormon      1.7       µg/L     0.7 - 7.6     ECLIA

Добре са
АМХ е малко нисък, но само той не е достатъчен да се правят изводи, освен това се влияе от различни неща.
Изследвай Инхибин В на 3 ден от МЦ
ПП
АМХ се влияе от добавки, може да опиташ

# 27
Много ти благодаря Denis, другия месец ще пусна и Инхибин В. Моля те да ми препоръчаш коя добавка е най-подходяща за АМХ? В момента и аз и съпруга ми пием Прегникеър за него и нея. Отделно сутрин пия 500 мг витамин Ц с удължено освобождаване.

# 28
  • София
Много ти благодаря Denis, другия месец ще пусна и Инхибин В. Моля те да ми препоръчаш коя добавка е най-подходяща за АМХ? В момента и аз и съпруга ми пием Прегникеър за него и нея. Отделно сутрин пия 500 мг витамин Ц с удължено освобождаване.

Тези които са за МЦ , О. и ЛФ и задължително NAC, Инозитол и Аргинин
Вече доста момичета споделят, че АМХ се е повлиял - дано и при теб да се получи.
Доскоро мислехме, че е константа - съвсем случайно разбрахме, че се влияе от тях

# 29
Здравей, Денис, моля те за коментар (О. е била на 13-ти ден, изследването- на 20-ти ден), за първи път изследвам хормони, чакам 3-ти ден от МЦ за останалите:
Прогестерон         23.37        ng/ml      (жени: фол.ф. <1.4; лут.ф. 3.34-25.56;ср. лут. ф. 4.44-28.03; постмен. <0.73; мъже: 0.28-1.22 );
TSH         1.198        uIU/ml      (0.55-4.78 /за мониториране на терапия 0,2-5,50).
Благодаря предварително!

Последна редакция: пн, 27 окт 2014, 23:14 от Кристин_

Общи условия

Активация на акаунт