Изследване на ХОРМОНИ – 9 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 88 739
  • 805
  •   1
Отговори
# 75
Здравей, Денис Simple Smile Какво ще кажеш за ТСХ 1,79. Правен е днес. Вижда се в подписа ми какво е другото състояние.

# 76
  • София
Здравей, Денис Simple Smile Какво ще кажеш за ТСХ 1,79. Правен е днес. Вижда се в подписа ми какво е другото състояние.
Честито!  Hug
Лека, спокойна и безпроблемна бременност

ТСХ е малко висок.
Консултирай се с лекар  - в първи триместър трябва TSH < 1,0
Не се притеснявай - това е с цел да се намали риска и не означава, че ще се случи нещо лошо.
Просто превантивна мярка

# 77
Благодаря ти! Hug Точно лекар ми го препоръча да го изследвам вчера, но не знаеше, че съм бременна. Ще говоря другата седмица с моята лекарка.

# 78
Преди точно две години ми правиха конизация (почти  нямам шийка),оттгава на всеки 6 месеца лекувам възпаление.Всичко сякаш е наред ,но не е! МОЛЯ ЗА МНЕНИЕ
Течно-базирана цитология
PAP II C
Адекватна задоволителна намазка  ,с добре специфицирана зона на трансформация,представена от цилиндричен ендоцервикален епител и зряла плоскоклетъчна метаплазия.
Отрицателна за интраепителна лезия или злокачествен процес.
Реактивни промени свързани с възпаление (включва типично възтановяване).
Препоръка: микробиологично изледване и лечение на възпалението.
Микробиология
1-2 левкоцита на зрително поле.Суперфициални епителни клетки
Trihomonas vaginalis      (-)отрицателен
Candida                         (-)отрицателен
Lactobacillus spp.               преобладават
Не се изолира патогенна бактериална флора.

# 79
моля ви за помощ, може би не е правилното място но просто съм много притеснена и ще узнаем какво се случва чак в понеделник..
СПЕРМОГРАМА!!

Въздържание 5 дни
обем 4мл
Ph 9
време на втечняване 30 мин

концентрация на сперматозоиди в 1 мл 53 млн
обща концентрация в количество еякулат 212 млн

подвижност
мн.добра  А  50%
Слабоподвижни В 30%
Неподвижни С 20%

Виталност на сперматозоидите 80%

Левкоцити на поле 4-5 лев.
кристали единични
аглутинация 20%

морфология
нормални 60%
с отклонения 40%

# 80
Здравейте, имам следния въпрос за хормони, 2 ден: Всички на щитовидната жлеза в норма, ТСХ под 2. Притеснява ме следното:
FSH - 22, 5 реф.(фол. фол. 3.5-12.5,),
 LH малко над 11 при референтни  (фол. 2.4-12.6)
естрадиол 232 (фол. 46-607 )

ЛХ си го обяснявам с това, че съм с поликистоза. ФСХ пуснат и на трети ден в друга лаборатория - резултат 21,5.
На пети ден преглед при гинеколог - видя фоликул на левия яйчник, който преди седмица не беше видял (седмица преди това пак ме гледа на видеозон и изписа дуфастон за предизвикване на менструация, по принцип нямам овулация)
Пуснах анти-мюлеров хормон, но чакам другата седмица чак резултати.
Според лекаря високото ФСХ може да се дължи на този фоликул. П.С> На 29 год. съм
Според вас дали е така, защото никъде в интернет не намерих такава информация. Ще съм много благодарна за отговорите!   bouquet

Последна редакция: пт, 07 ное 2014, 16:37 от KalinaH

# 81
Здравейте,искам ако може да ви попитам някои неща.  Sad
В началото на годината ме взеха в болница за възпален яйчник.Правиха ми изследвания,който показват следното:
Еритроцити: 4,51
MVC: 88
Хематокрит: 0,40
Тромбоцити -250
Левкоцити - 7,3
Хемоглобин - 135
MCH -30
MCHC 338
Съставки -урина:Белтък качество (-) 
Седимент  ориентир: 10-12лев.,еп.кл.,слуз
Ензими: АСАТ  -21, АЛАТ - 9
Субстрати: Глюкоза - 4,3
Креатинин - серум :112 ;общ белтък 67
Микробиология на цервикален секрет - стафилококус ауреус.
УЗИ - Матка в АВФ с нормална големина и форма
Маточни тръби без - УЗИ промени.
Кавум дугласи - свободен.
Много ви моля ако можете да го разчетете това някак,защото аз не мога  Sad
След постъпването ми в болницата и  изследванията ме лекуваха с инжекции - Цефазолин 2х2гр. ; Гентамицин 160мг ; Но-шпа 2х1амп.
Та въпроса ми е имали нещо отчайващо,в изследванията ми?Искаме бебе с приятеля ми пробваме от 5 месец,но не меря БТ или тестове за О . 
Да ходя ли пак на изследвания,тази микробиология ме притеснява нещо.Аз съм се родила със стафиококова инфекция в пъпа и под ноктите,но не мисля,че трябва да я има отново. Ще ми попречи ли да забременея?Изобщо какво да правя?
Извинявайте,но наистина съм отчаяна,и извинете ако въпросите ми не са за темата,но не знам къде да пиша?
Благодаря ви предварително  Hug  bouquet Hug

# 82
Здравей Денис   bouquet Мога ли да те помоля за коментар на изследванията, които си направих. Ще ти напиша и тези, които са направени на 3ти ден също. Останалите са на чист ден, но всички са правени в един МЦ. Имам ПКЯ-потвърдиха го и на прегледа в Бг, а сега и ИР май. Благодаря ти предварително.  Hug  bouquet

На 3-ти ден:

LH - 5 u/L  (2-13 U/L)
FSH - 6 u/L (4-13 U/L)
Glucose - 4.7 mmol/L (<7.0)
Oestradiol - 121 pmol/L (100-750)
Testosterone - 1.7 nmol/L (0.2-3.0)

На чист ден:

Глюкозотолерантен тест- 3 кратен
Глюкоза 0 мин. -  4.36 0mmol/l  (3.3-6.0)
Глюкоза 60 мин. - 6.07 mmol/l (<10)
Глюкоза 120 мин. - 3.98 mmol (<7.80)
Инсулин 0 мин. - 15.25 uU/ml (3.0-25.0)
Инсулин 60 мин. - 119.3 uU/ml (3.0-25.0)
Инсулин 120 мин. - 14.0 uU/ml (3.0-25.0)
FT4 - 1.27 ng/dl  (0.89-1.76)
TSH - 1.672 uIU/ml (0.55-4.78)
FT3 - 3.24 pg/ml (2.3-4.2)
MAT - 12 IU/ml  (<35)
Пролактин - 12.7 ng/ml (2.8-29.2)
TAT - <20.0 IU/ml (<40)
4-андростендион - 7.52 ng/ml (0.10-3.30)
SHBG - 23.2 nmol/L ( Ж.18-114)
DHEA-SO4 - 245 ug/dl (35-430)

bouquet  bouquet  bouquet

# 83
  • София
Здравей Денис   bouquet Мога ли да те помоля за коментар на изследванията, които си направих. Ще ти напиша и тези, които са направени на 3ти ден също. Останалите са на чист ден, но всички са правени в един МЦ. Имам ПКЯ-потвърдиха го и на прегледа в Бг, а сега и ИР май. Благодаря ти предварително.  Hug  bouquet

На 3-ти ден:

LH - 5 u/L  (2-13 U/L)
FSH - 6 u/L (4-13 U/L)
Glucose - 4.7 mmol/L (<7.0)
Oestradiol - 121 pmol/L (100-750)
Testosterone - 1.7 nmol/L (0.2-3.0)

На чист ден:

Глюкозотолерантен тест- 3 кратен
Глюкоза 0 мин. -  4.36 0mmol/l  (3.3-6.0)
Глюкоза 60 мин. - 6.07 mmol/l (<10)
Глюкоза 120 мин. - 3.98 mmol (<7.80)
Инсулин 0 мин. - 15.25 uU/ml (3.0-25.0)
Инсулин 60 мин. - 119.3 uU/ml (3.0-25.0)
Инсулин 120 мин. - 14.0 uU/ml (3.0-25.0)
FT4 - 1.27 ng/dl  (0.89-1.76)
TSH - 1.672 uIU/ml (0.55-4.78)
FT3 - 3.24 pg/ml (2.3-4.2)
MAT - 12 IU/ml  (<35)
Пролактин - 12.7 ng/ml (2.8-29.2)
TAT - <20.0 IU/ml (<40)
4-андростендион - 7.52 ng/ml (0.10-3.30)
SHBG - 23.2 nmol/L ( Ж.18-114)
DHEA-SO4 - 245 ug/dl (35-430)

bouquet  bouquet  bouquet   

Тези на 3 ден  - добре са  Peace
На чист ден:
- имаш лека форма на ИР
- ТСХ е добре, нямаш Хашимото
- Андростендиона е висок, трябва да изследваш и 17ОН Прогестерон / на 3 ден от МЦ/
Високите нива на андрогените потискат О.
Не се притеснявай с медикаменти това се коригира
Ще чакам да пишеш какъв е коментара на лекаря

# 84
Денис, аз бях вече. Просто исках да ги видиш и ти.  Hug Всъщност, ако си спомняш, аз си ''самоназначих'' ГТТ и някои от хормоните, защото тук не ги правят. Имах консултация с д-р Начев. Изписа ми Сиофор, по схема, като започна от малка доза, която увеличавам всеки ден. Каза, че андростендиона е висок, но пък тестостерона е добре. В момента не може да предприеме лечение срещу това, защото целим бременност. И той и другата гинеколожка са на мнение, че трябва строга диета (хранителен режим), спорт (плуване, бягане) и приемане на Сиофор и Инофолик 2 по 1. Продължавам и Витекса и Вечерната иглика.
При мен плана за действие остава (поне за сега, по тяхно мнение) стимулация на О. Надявам се и плана на английските лекари да е същия. ще разбера след 2-3 седмици. Благодаря ти   bouquet

# 85
  • София
Здравейте момичета! Имам нужда от спешен съвет. Претърпях лапароскопия за премахване на извънматочна бременност преди месец. Вчера ми дойде първия цикъл. Искам да си изследвам хормоните, но ме знам дали на първи цикал ще са адекватни резултатите или да изчакам още цикъл-два?

# 86
Франго здравей, помня те от една друга тема. При мен в началото бяха добре нещата, но в 6 седмица направих спонтанен аборт. Аз не съм специалист. Само знам, че си направих на 3 ден изследванията на първи цикъл след аборта, но не знам дали има значение лапароскопията. Hug

# 87
  • София
Blue_cloud, съжалявам, че и ти преминаваш през това Sad На теб лекар ли ти назначи изследванията на първи цикъл или ги направи по собствена инициатива? И как са ти резултатите?

# 88
  • София
Здравейте момичета! Имам нужда от спешен съвет. Претърпях лапароскопия за премахване на извънматочна бременност преди месец. Вчера ми дойде първия цикъл. Искам да си изследвам хормоните, но ме знам дали на първи цикал ще са адекватни резултатите или да изчакам още цикъл-два?
Изчакай 2-3 МЦ за да се нормализират хормоните
ЛХ, ФСХ и Е2 се изследват на 3 ден от МЦ Peace

# 89
  • София
Благодаря ти, Denis. Аз затова бързах да се консултирам, че утре ми се пада 3-ти ден от МЦ. Но щом трябва, ще изчакам поне още два цикъла.

Общи условия

Активация на акаунт