Лъскаме баня без сифон с моп от Амазон! 186-та НЕМСКА тема

• 56 694
  • 758
  •   1
Отговори
# 75

и в гугъл ли?
[/quote]

попитах отдавна. просто исках мнение на някой с опит Simple Smile

# 76
Здравейте, германски мами!

Нахлувам във вашата тема, тъй като имам въпрос. Живеем в Белгия и редовно пазаруваме от Германия - по-точно от Аахен. Искам да ви попитам дали на 1 ноември (събота) магазините в Германия и в частност в Аахен ще работят. Поне в Белгия 1 ноември е официален празник, предполаган, че и в Германия, но пък в комбинация със съботата... Мерси предварително за отговорите.

# 77
  • Немция
Нединка, погледнах в Гугъла- в NRW, провинцията, в която е и Аахен 1.ноември е празни4ен ден и поне според таблицата за работното време в Гугъл няма да е работен ден там.

Ася, мерси за рецептата- ли4и си, 4е оби4аш да експеримантираш. Моят Бибитко при вида на зелении ще каже "Беее"(немското "Беее" Sick Wink), но не пре4и да пробвам поне за останалата фамилия.

# 78
Нединка, погледнах в Гугъла- в NRW, провинцията, в която е и Аахен 1.ноември е празни4ен ден и поне според таблицата за работното време в Гугъл няма да е работен ден там.

Мерси, Бибитка. Не са честни тези хора - това ми е единственият свободен уикенд до зимната ваканция, а детето има нужда от памперси и ядене  ooooh!

# 79
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
това ми е единственият свободен уикенд до зимната ваканция, а детето има нужда от памперси и ядене  ooooh!

незнам кои памперси купуваш, но на ДМ пампите ги има и онлайн в амазон...

# 80
особено като хванах едното веднъж да проси от бисквитките на Ерик  Twisted Evil
Ерик е кучето, нали? Joy Милите деца... И аз на моето слагам понякога палачинки/мъфини. Вкъщи обаче всички храни/напитки (без алкохол) са разрешени и за хлапето. Има си и собствен шоколад (90%-ов Mr. Green), от който не пропуска да си вземе за десерт, и желирани бонбони, за които се сеща веднъж на 2-3-4 седмици.

къде да я търся тази гума? не съм виждала до сега по bastel laden...?
Аз я купих от един голям магазин за художествени материали, Boesner се вика. Виж дали нямаш филиал наблизо или някакъв подобен. В по-малките магазинчета и аз не намерих.

защо да е вредно пълн. брашно?
Заради фитиновата киселина. Rolling Eyes Уж можела да доведе до дефицити само при едностранчиво хранене (с много зърнени и варива) и напоследък даже ѝ приписват и положителни качества, но аз се опитвам да я неутрализирам където може. Купувам само хляб с квас (най-често Dinkelvollkorn Wink) и покълвам де що има зърнени и бобови. Добре, че не са ни основна храна, иначе щеше да ме мързи.

Зелета ядем всякакви. Само тези тип гюле не. Ето ви идеи за Grünkohl от любимия ми извор на готварско вдъхновение.

# 81
Синьо, благодаря за линка. не я знаех тази фирма. чак във Франкфрут имат магазин, следващия път като ходя натам ще се организирам да ида...

за фитиновата киселина също е погледна... Mr. Green
Dinkelvollkorn не ми харесва  Confused

# 82
Прочетох за фитиновата киселина. Уфф! Има и предимства човек да не знае толкова много. Пак трябва да оптимирам процеси  Crazy

В статията, на която попаднах, пишеше и за чията (http://www.zdravei.org/nuts-and-seeds/) .
Та въпросът ми е: как е чия на немски + къде да я търся?
Синьо, Ася, знам, че вие знаете  Wink и предварително мерси!

# 83
chia, има я в почти всеки реформхаус, при нас я има и в алнатура.

# 84
това ми е единственият свободен уикенд до зимната ваканция, а детето има нужда от памперси и ядене  ooooh!

незнам кои памперси купуваш, но на ДМ пампите ги има и онлайн в амазон...

Има, ама не ги доставят в Белгия - в началото доставяха, после спряха. Иначе и такива купувам, но най-често на Мюлер - до Аахен има търговски център с Мюлер и Едека и обикновено там се вихря.

# 85
  • Варна
Момичета, благодаря за отговорите ви за работа по специалността, малко съм объркана, явно е че в началото ще работя друго, но сега изникват други въпроси. Съжалявам, че не мога все още да се включа по вашите теми, съвсем скоро като се преместим живот и здраве, ще мога и това да правя.   bouquet Та въпросът ми е как стоят нещата с работещите мами с малки деца. Тук в БГ има баба, която я гледа като се разболее и се налага да отсъства от градина, а в Германия как гледат на отсъствието от работа поради разболяване на дете? Полага ли ми се болничен, като да речем няма да съм на някаква висококвалифицирана работа, но все пак ще съм с договор? Другото нещо, което мии се върти в главата е че по чужбина децата ги пускали болни-сополиви и кашлящи в градините, това така ли е? #Crazy

# 86
Момичета, благодаря за отговорите ви за работа по специалността, малко съм объркана, явно е че в началото ще работя друго, но сега изникват други въпроси. Съжалявам, че не мога все още да се включа по вашите теми, съвсем скоро като се преместим живот и здраве, ще мога и това да правя.   bouquet Та въпросът ми е как стоят нещата с работещите мами с малки деца. Тук в БГ има баба, която я гледа като се разболее и се налага да отсъства от градина, а в Германия как гледат на отсъствието от работа поради разболяване на дете? Полага ли ми се болничен, като да речем няма да съм на някаква висококвалифицирана работа, но все пак ще съм с договор? Другото нещо, което мии се върти в главата е че по чужбина децата ги пускали болни-сополиви и кашлящи в градините, това така ли е? #Crazy
Мдаа има една такава работа.
Родителите не се втелясват толкова много и не търчат за болничен при всяко кихане и кашляне.Не си навличат децата също.
Изграждат им имунитет така на децата. Пък и кой работодател ще ги търпи да отсъстват често от работа , било то и поради болест на децата .Родителите от своя страна си пазят раб. място и не взимат болничен за щяло и не щяло.Та така всеки си гледа интереса.
Намират му начин родителите и без да взимат болничен.

# 87
мисля, че по 10 дена на година ти се полагат.

от сега свиквай, че сополът не е болест, кашлицата също. за това не само няма болничен, ами и лекарства не дават  Mr. Green
даже ги оставят да ядат паднала храна от земята  Joy
съседчето е бебе и като му дадат хляб в ръката и то хубаво го овъргалва в пясъка и после захапва  hahaha ужасът на всяка майка...

дайде идея какво да купя за яслата при напускането на детето?
другите майки взимат гутшайни за детски книги или bastelladen, или чай/кафе за персонала... newsm78

# 88
от сега свиквай, че сополът не е болест, кашлицата също. за това не само няма болничен, ами и лекарства не дават  Mr. Green
даже ги оставят да ядат паднала храна от земята  Joy
съседчето е бебе и като му дадат хляб в ръката и то хубаво го овъргалва в пясъка и после захапва  hahaha ужасът на всяка майка...

Усещам, че лесно ще се интегрирам.  Embarassed Тъкмо тези дни притеснително си мислех, какво ли ще си мислят хората наоколо при вида на моите диванета, които се въргалят, падат, стават, мажат се, ядат от земята и откъде ли още не (оправдавам се, че вкъщи поне винаги гледам да е сравнително чист пода  Mr. Green). С радост прочитам горното  Mr. Green
За болните деца в градините и яслите - и тука са така... Щерката вече е голяма, та не боледува почти, малкото и то засега, но като и тръгне на ясла ще почне и то сигурно по пътя на кака си... Добре, че вече не се шашкам толкова. Инхалаторът ще ми е една от първите вещи в куфара  Whistling

ММ утре ще подписва договор най-вероятно. Вече приех мисълта, че ще се местим и съм малко по-спокойна. Започнах да уча и немски, но вкъщи. Стигнах до падежите  Mr. Green

# 89
  • HH

ММ утре ще подписва договор най-вероятно. Вече приех мисълта, че ще се местим и съм малко по-спокойна. Започнах да уча и немски, но вкъщи. Стигнах до падежите  Mr. Green

Най-искрено ти съчувствам   bouquet Аз днес попитах един колега дали вали дъжд и отговора беше "Es nebelt."  Не, че не разбрах какво ми каза или пък защо ми го каза точно така, но..... всеки ден се изненадвам от начина им на изразяване  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт