Не стига, че

• 39 820
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 45
Не вярвам изобщо,че родителите на момичето не са знаели.Не е възможно това.Можела е да крие в училище ,ама чак и родителите да не разберат?

# 46
Да, аз също мисля, че няма начин родителите да не са знаели!

# 47
  • София
Защо в боклука, по дяволите!? Поне пред нечия врата да ги зарязват... Това не мога да разбера. Confused

Защото са дебили.
+1
Нино и по-тежки думи бих използвала, но те ще са от яд, а твоите просто охарактеризират същността на това момиче/момче/други замесени. И тая песен, че майката не е разбрала, че дъщеря й е бременна, защото сега момичетата имали свободен избор от дрехи, т.е. в началото тесни, след това-широки...Учителите в училище, приятелките/приятелите... всички тези хора не са разбрали, че едно момиче 9 месеца е било бременно!!!

# 48
Много тъжна картинка. Грам човещина няма. Накъде отива тоя свят?

# 49
Тези деца /днешните/ са полово неграмотни.Можеш да правиш секс/няма лошо/ ,обаче
не ползваш презерватив или друго,не ти идва МЦ 3месеца,а не се сещаш тест да
направиш или си го направила и си видяла ,че си бременна,а не правиш аборт ,а го
хвърляш в кофата.
Не са научени да поемат отговорност.По лесно и се видяло да убие бебето отколкото да
каже на майка си и да отнесе конското и наказание.Ужас.
И още колко има такива като нея.Представям си как тези младежи ще правят
държава и правителство,а аз като пенсионерка ще чакам помощ.Трагично е.
Всъщност циганките раждат на 15г първо дете.И не го изхвърлят.Хвърлят
6-7 дете,защото не могат да го гледат.Ако можеха ,едва ли.
Каква е тази злоба в 15г деца.Какво възпитание в незачитане
на човешкия живот.

# 50
Аз пък съм убедена, че не са знаели. Имам пример в собственото си семейство, вярно с жена на 25, не с момиче, което учуди всички ни с раждането на сина си.

Твърде емоционални сте. Оттам и прекалено критични. Аз, така с лека ръка, не бих съдила момичето. Дори и само заради това, че не е хубаво човек да казва "никога".

# 51
  • Пазете Гор
Не става въпрос за неграмотност, според мен.

А родителите - знаели или не, въпросът е защо са постъпили така. И не, не мисля, че са невменяеми, никой от участниците.

Убийство, Сийке, убийство от срам, нищо че е е преди век и половина. Е, Султаниното е било непредумишлено.

Между другото, ако човек си припомни какво се изписа тук, пък и не само тук, за ранното раждане по адрес на Ирена Милянкова, то може би ще види един от катализаторите, за които говорех по-горе. На много объркани и замлатени души толкова им и трябва.

# 52
  • София
Какво възпитание в незачитане на човешкия живот.
Ето това е най-тъжната истина  Confused

# 53
А родителите - знаели или не, въпросът е защо са постъпили така. И не, не мисля, че са невменяеми, никой от участниците.

Как? Ако не са знаели, то няма и как да са постъпили по какъвто и да е начин.
А, ако идеята за раницата е била тяхна, то обяснява всичко. Инак все си остава въпросът: "Как се стигна до тук?".

# 54
Според мен проблема е, че вероятно трябва да отидеш при социалните по адрес, а в случая са искали всичко да е тайна.

Не, искали са да е убийство. Смърт са искали, но физическия извършител да е друг.
Фактът, че е в контейнер, а не просто изоставено някъде, говори за опит за убийство.
Пак може да избегнат социалните, като го оставят на по-защитено място.

Оглеждам се около блока си... контейнери, училище, квартален хранителен магазин, пенсионерски клуб и други блокове.
Ако искам да убия бебе - контейнера е идеален. Ще мине камиона сутринта или кучетата ще го разкъсат.
Ако искам да се отърва, но да живее - варианти са в двора на училището, пред магазина, пред пенсионерския клуб или просто във входа на някой по-далечен блок, където не ме познават.

Тези хора (защо ползвам думата "хора") са искали да убият детето. Няма друга мисъл, просто няма!

# 55
  • София
  Трудно ми е да повярвам, че такова деяние е извършено заради някакъв "морал" и то в днешно време, когато нещата са толкова разтегливи и с лекота се прави от дефекта ефект. Има нещо гнило, което едва ли ще разберем. Първото, което ми хрумва е, че родителите са били зависими от някакви вещества и като следствие от това с много притъпена човешка чувствителност. Не мога да приема, че човек с всичкия си пък било то и само на 15 може да прибегне към такова решение на "проблема".

# 56
  • София
...или кучетата ще го разкъсат...
Това изречение ме довърши  Cry. Ужасно. Като знам едната ми приятелка как вече 8 години се опитва да забременее и на какво ли не се подлага, просто ми е нелогично и болно всеки път, когато видя новина с оставено или изхвърлено бебе.

# 57
  • Пазете Гор
Касита, исках да кажа, че и в двата случая - знаели или не - ме интересуват причините. Защо не са знаели, ако не са, защо са постъпили както са постъпили, ако са разбрали.

Как се стига до такова престъпление, далече не единично, далеч не ендемично. Какво го предполага в личностите, в общностите.

# 58
Ако са искали да е тайна са целяли убийство.Където и да го туриш иначе бебето ще
търсят кой го е оставил.А можеше да роди в болница да го остави за осиновяване
и никой нямаше да разбере.Сега цяла България знае.

# 59
Ами все така стои въпросът защо ще предпочетеш да убиеш, пред това да го оставиш някъде......Винаги съм се питала при такива случаи. И ето докато пишех предното изречение всъщност ми хрумна  - ако го оставиш,, ще  намерят бебето,  после и  майката /гузен негонен бяга/, а в сметта  - най-вероятно няма да го намерят и ето ни чисти... Тъжна работа...

Общи условия

Активация на акаунт