Не стига, че

• 39 832
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 30
С кое по-точно има късмет?? Прекрасен живот го очаква, няма що...

Естествено, че има късмет от това, че е изхвърлено, но живо и намерено!
Какъв живот би имало с майка, баба, дядо, комшии, които го хвърлят на боклука!? Фактът, че е в контейнер, а не пред нечия врата или просто на улицата е показателен и най-тежък!
По-добре захвърлено, отколкото живеещо с изроди!
Не се знае какво хубаво ще му донесе съдбата!

# 31
Е Аква,имало е късмет да.Никой не би искал да завърши живота си в кош за смет.Късмет,че е попаднало на клошар,а не го е докопало куче,или не е попаднало на клошар от тия дето ръчкат чувалите боклук с метален прът. Така като се замислиш късметлия е малкото  при тази ситуация.И е получило и хубаво име- Димитър.Дано му помага в живота светеца!

# 32
И аз мисля, че момичето няма общо и дори да знае е била манипулирана. А защо пък да не е късмет - оцеляло е и има шанс за семейство.

# 33
Типична детинска постъпка. Или такава на простоват възрастен. В случая все си мисля, че е първото. Родителите на невръстните родители .... те доста по-качествено биха се отървали от бебето. Или от трупчето му по-точно.

Съдба, доста по-неприятна от тази са имали мнозина щастливи вече възрастни. Детето не го мислете. Осиновители за него ще се намерят. Още повече, че е чисто българче.

# 34
  • Пазете Гор
Интересна ми е психологическата верига, която сработва у извършителите на този далеч не толкова рядък тип престъпление.

Би било полезно да поговорим за факторите извън семейството, които катализират процеса.

# 35
И все пак... Защо осиновяване чак след 6 месеца?
В такива случаи би трябвало да е веднага, максимум до 3 месеца. Явно законът трябва да се пипне още...

Какви клошари, какви кучета, мислите ли какво би станало с бебето, ако просто почистващата фирма беше минала, преди да бъде намерено? Ако не знаете, сметоизвозващите камиони имат преса, която смачква сметта...

ПП Крайно време е и у нас да се осъществят "кутии за бебета".
Не ти трябва бебе - ОК. Но поне му дай шанс...
Завръщане на кутиите за бебета

# 36
Не знам къде какво им сработва.Аз даже не мога да си представя да взема живо малко бебе и да го захвърля в кош!Ако съм много на зор,вероятно ще го увия и ще го оставя пред нечий дом.В смисъл завито,не да го увия ,за да го задуша Stop Брр тръпки ме побиват изобщо от тази мисъл.
Не знам какво са си мислили като са го хвърлили,че никой няма да го намери и ще изчезне ей така цяло бебе?Добре,че не са събирали и кофите точно тогава,нали знаете как ги изсипват в едни голями камиони с нещо като мелница вътре.Ужас!

# 37
Искали са да го убият, но не им стискало. Затова са решили да прехвърлят греха на сметоизвозващата фирма.
Това не е "подхвърлено" бебе. Това е "изхвърлено" бебе.

# 38
Само от филми имам представа т.е. може в действителността да е друго, но ми е интересно как напр. в Щатите има агенции, които още по време на бременността свързват осиновители с биологичния родител като осиновителите подпомагат вкл. и финансово биологичната майка. Тук вече има звено "майка и бебе" към социалните, но не би било /предполагам/ работещо в случая.

# 39
  • Пазете Гор
Строго логично погледнато изобщо не е необходимо да се оставя бебе пред ничия врата - всяко дете може да бъде оставено на институциите и това е напълно законна и легална процедура.

Следователно мотивът за убийство не е "за да се отърват от детето". Мотивът е друг, донякъде нечии патологии, но не на последно място и някои културни особености. Помните ли Султана, от "Железния светилник"?

# 40
Само от филми имам представа...

Aз също.
НО винаги съм се питала защо това не може да е работещ вариант при нас.
Не искаш детето - отиващ при "Социалните".
Искаш дете - отиваш при "Социалните".
Прави се връзка между едните и другите по някакви законни и работещи критерии и детето има истинско семейство и обич от първата си минута.

Не знам дали е наивно от моя страна, но би било прекрасно... А не като сега... месеци, години чакане, рушвети и майки, които не се отказват официално и обричат децата...

Коментираното бебе има родители - ДНК експертиза и съд за опит за убийство. Ако родителите са под 18г - техните родители (бабите и дядовците) също да понесат наказателна отговорност.

# 41
Който не е гледал "Бъди благословена", да си отстрани пропуска си. Ако се осъвременят престилките на главните героини, мотивите им важат и към днешна дата.

# 42
Куркума, това вековете за нищо ги нямаш...
Но даже в "Железният светилник" Султана надуши дъщеря си, че е бременна. Нищо, че не е учила биология, анатомия и не работи в МО.
Майчето на родилката в нашия случай къде е бляла? Доносено бебе, все пак. Не родено преждевременно...
Да не говорим, че в наши дни е недопустимо една майка на тийнейджърка да не следи цикъла ѝ. Даже нашите, задръстените майки от 20-ти век, го правеха...

# 43
За мен трябва да си гига-мега изрод и простак,за да решиш да хвърлиш бебето в коша,за да не те "говорят хората". Абе това е жив човек по дяволите!?Как ще го хвърлиш?Ум не ми побира,що за подбуди трябва да имаш?

# 44
Според мен проблема е, че вероятно трябва да отидеш при социалните по адрес, а в случая са искали всичко да е тайна. При нас трябва да се олекоти административната част т.е. момичето да може да отиде на другия край на страната без проблем и да бъде настанена в съответното звено "майка и бебе", а не личната й информация да обиколи поне 60 човека. Това пак не оправдава начина на действие  - тук по-скоро работи неосъзнатото желание да направиш така все едно бебето никога не се е раждало.

Общи условия

Активация на акаунт