Не стига, че

• 39 835
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 15
С какво насаждането на чувство за (чужда) вина ще помогне,  Desi.67?

В случая къде са били родителите на децата, учителите, хората, които са били в пряк контакт с тях?

# 16
Точно в този форум се водеше дискусия относно възрастта , в която децата ни започват своя сексуален живот. Ето го и отговорът се появи след няколко дни в новините.

# 17
Възрастта на започване на сексуален живот НЯМА НИЩО ОБЩО с хвърлянето и убиването на новоредени.

# 18
Не съм искала някой да се чувства виновен. Само си мисля, че посочвайки с назидание, не трябва да забравяме за посоката на другите три пръста. И далеч не оневинявам момичето и момчето.  И за протокола: отгледала съм си децата. С голямото бях студентка, не съм го изхвърлила в контейнера.

# 19
Възрастта на започване на сексуален живот НЯМА НИЩО ОБЩО с хвърлянето и убиването на новоредени.

Да, има и зрели деца на 15 години, да речем. Но повечето не са. И не се замислят за последствията от действията си.

# 20
Да, има и зрели деца на 15 години, да речем. Но повечето не са. И не се замислят за последствията от действията си.
Напротив, повечето очевидно се замислят, затова и не правят бебета, които да се чудят накъде да запокитят. Страшното е, че в случая не става дума за някакви маргинали.

# 21
А дано сте права!   bouquet

# 22
На тия деца приказки не са ли им разказвани, книги не са ли чели или поне някой романтичен филм не са ли гледали - все някъде може да са видели, че нежелани деца са оставяни в кошници пред къща на богати хора, "забравяни" на площада, може и в по-модерен вариант - в тоалетната на някой МОЛ. Не е като да се опиташ да убиеш бебе. Възможно е девойката да е изпаднала  в следродилна депресия, но как се стига до там, че едно 15 годишно момиче ражда и се опитва да се отърве от бебето си без никой да разбере?

# 23
  • Русе
Не знам... Когато прочетох за първи път новината, ми стана някак криво. Да захвърлиш едно невръстно същество, чиято единствена "вина" е била, че се е появило на бял свят... да го подритнеш като животно. Не мога да го приема! Майка съм...
И въпреки това не се учудих, мислейки се, че цялата тази работа е деяние на някое ромско момиче. Но каква картина изникна пред очите ми??? Та тя родилката била с българско потекло, майката или бабата работела в Министерство на отбраната!!! С чиста ръка признавам, че се шашнах. От кога интелигентни хора започнаха да вършат глупости? То безгрешни хора няма, но нали положението и името, които си изградил за себе си в обществото, говорят за теб що за човек си. И като такъв си по-праволинеен в действията си. Защо тогава позволяваш да се случи това?

# 24
Абе, вие раждали ли сте? Естествено? Без упойка?
Как си представяте една родилка, даже да не е 15-годишна, да стане и да тръгне да си изхвърля бебето (където и да е)?
Някой друг го е изхвърлил - таткото, бабата, приятелка... Но някой друг. Майката е последният заподозрян. (Но най-вероятно тя ще бъде натопена, с цел да бъде оправдана поради следродилна невменяемост.)
И да - това е опит за убийство. Гаден, садистичен и умишлен. Ако целта е била да се отърват от бебето, можело е да го подхвърлят на нечий праг, в църква, в болница...
Надявам се да се установи виновникът и да бъде  наказан адекватно.

# 25
Защо в боклука, по дяволите!? Поне пред нечия врата да ги зарязват... Това не мога да разбера. Confused

Защото са дебили.

# 26
Цитат
Абе, вие раждали ли сте? Естествено? Без упойка?
Как си представяте една родилка, даже да не е 15-годишна, да стане и да тръгне да си изхвърля бебето (където и да е)?
Някой друг го е изхвърлил - таткото, бабата, приятелка... Но някой друг.

Точно това е въпросът - кои са участниците, как се стига до опита за убийство, как е родило момичето, кои са знаели за бременността и т.н. Сигурно скоро ще излезнат някои отговори.

# 27
Искали са да изчезне, не да го спасяват. Изроди.

Аз не съм съгласна, че майката сто процента не е била в състояние (физически) да извърши това, но не мога да си представя да си износиш детето, да го видиш как идва на този свят и да го метнеш в кофата.

Надявам се да е родено с късмет детето.

# 28
И аз  мисля като Сийка.Като се сетя каква болка беше като родих първото си дете,кървях като заклано прасе,преди това 26 часа с контракции.2 дена лежах като пън,всяко мускулче ме болеше,очите ми бяха с кръвоизливи от напъните.И бях на 24.А сега си представете едно 15-16 годишно момиче да му се случи това.После да стане ,да увие бебе,да го мъкне и хвърля по кошове...тц.Друг "услужлив" другар я е свършил мръсната работа.
Инак ,ако е била висока девойката,нищо чудно да не са разбрали ,че е бременна.Аз бях така-с много малък корем,който се прибра до 10 ден след нормално раждане.Веднага почти ми се хлътна корема.На 3 ден на изписването си влязах в дънките и си отидох с тях вкъщи.

# 29
Това, че вероятно не го е изхвърлила самата "майка", не значи, че не е била в течение на действията.
Кастрация за такива изроди е малко даже!
Отвратителна история...
Пък тия от телевизията, все едно направо се гавреха - "имало било детето късмет"...
С кое по-точно има късмет?? Прекрасен живот го очаква, няма що...

Общи условия

Активация на акаунт