Не стига, че

• 40 857
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 150
Това са ромски обичаи, с които трябва да свикваме. Европейските директиви и делата на Хелзинския комитет успешно ги интегрират и в българския бит, както се вижда нагледно. Може би след като не са успели да се отърват от него в контейнера, следващият ход е покупко-продажба зад граница.  ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

.....като си го вземат от социалните ли  newsm78? Какво общо имат ромските обичаи и Европейските директиви в конкретния случай? Толкова много неща не знаем, че темата се превърна в платформа за споделяне на хипотези.

# 151
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Много нездраво внимание върху този случай, който, предполагам, стана печално известен и интересен, затова защото не е замесена циганка, циганин и половин катун техни роднини.
Ех, ако майката на родилото момиче не работеше в МО, а в Заубермахер, пространните ви разсъждения щяха да се сведат до кастрация на тия гадни копелета, рязане на детски и помощи и пр. Но сега, нали са бели и учат в елитно училище, сценаристите е редно да се упражнят.
Защо? Защо? Защо? Вие отговори имате ли? Аз нямам. Не съм била в ситуация като тази, пожелавам си, ще се постарая и да не бъда, поради това и не мога да правя догадки аз какво бих направила. Камо ли да се кълна в децата си.

Вниманието  не е  нездраво, тъй като  сме майки  и  може утре някое от нашите  деца да  е  в подобна ситуация.  При подобни  случаи  повечето  хора  си задават въпроси и   си  правят изводи  за това  как  биха постъпили  те, тъй като  никой от нас не е застрахован  от  подобна изненада, колкото и  да  се  старае  да  е  добър родител.
И да, за мен няма  оправдание  за бели  хора , както  се  изрази ти, с нормално  социално положение  да   неглижират  децата  си до  степен, до която  да  ги  докарат  на  косъм от детеубийството.

# 152
Именно, защото сме родители, нездраво ни е любопитството. Не успявам да съдя, защото не зная какво се случва в главата на едно 15-годишно момиче, току що родило в дома си.
Неглижирането на децата си няма да преборя, ако гадая кой е изродил майката, кой е напъхал бебето в чанта и кой го пуснал в боклука.

# 153
Каси, ти би ли изхвърлила внучето си? Не твърдя, че няма да стана баба, когато детето ми е на 15! Твърдя, че нямам как майката на момичето да не е разбрала, че дъщеря ѝ е бременна. Когато бях на 15 си бях казала, че, ако забременея, майка ми ще е първият човек, който ще научи за това.

# 154
А бих ли убила човек? Не. Сега ти казвам не. Но след пет минути не мога да гарантирам. Ако някой влезе в дома ми, да речем, вече спирам да бъда така уверена.

П.П. На 33 съм. "Никога" използвах преди повече от 15 години с твърдост. Сега гледам да се самозастраховам. Дори и само заради суеверието, че кажеш ли "никога", то вземе, че се случи. Дистанцирам се от прекомерната убеденост.

# 155
.....като си го вземат от социалните ли  newsm78? Какво общо имат ромските обичаи и Европейските директиви в конкретния случай? Толкова много неща не знаем, че темата се превърна в платформа за споделяне на хипотези.
Не знам дали живееш в инкубатор или водиш отшелнически живот в някой закътан манастир, но проблемът лежи навсякъде около теб, докато вървиш по улицата. Ромски ценности станаха и наши ценности - циганска музика, циганско беззаконие, цигански манталитет. Аз лично се обезверявам от такива неща, но има хора, които ги приемат като нормални. От ЕС се опитват се да ни втълпят, че едно деградирало общество може да функционира нормално и да свикваме с пропадането. Да, ама не.

# 156
А бих ли убила човек? Не. Сега ти казвам не. Но след пет минути не мога да гарантирам. Ако някой влезе в дома ми, да речем, вече спирам да бъда така уверена.

Аз бих  убила човек.  Няма защо  да споменавам при какви обсотятелства, но  знам, че бих.
Но, виж,  да  посегна  на  бебе, каквото и  да  е то, чието и  да е  то, не бих могла. Камо ли  пък, ако  ми е внуче.

След  три  месеца ще стана  на 40.

# 157
Цитат на: ToHu_ link=topic=805852.msg29296765#msg29296765 date

Защото забравихме да ги възпитаме да разпознават добро и лошо. Защото обърнахме ценностите с хастара наопаки и т.н
[/quote

Умирам си от кеф като ми говорят в първо лице множествено число.

И аз. И веднага след това обяснява как лично тя си е отгледала децата перфектно.  Sick
[/quote]

Е, чак пък да съм обяснявала как съм ги отгледала перфектно. Казах, че не съм изхвърляла никого в контейнера, следователно не приемам деянието. А как съм си отгледала децата си е моя работа. При друг случай мога да разкажа.

# 158
Не знам дали живееш в инкубатор или водиш отшелнически живот в някой закътан манастир, но проблемът лежи навсякъде около теб, докато вървиш по улицата. Ромски ценности станаха и наши ценности - циганска музика, циганско беззаконие, цигански манталитет. Аз лично се обезверявам от такива неща, но има хора, които ги приемат като нормални. От ЕС се опитват се да ни втълпят, че едно деградирало общество може да функционира нормално и да свикваме с пропадането. Да, ама не.
Не, живея в голям град и не смятам, че циганският манталитет трябва да стане и мой. Въпрос на лично възприятие. От ЕС нищо не могат да ни втълпят, което ние не желаем. Най-малкото циганите трябва да имат равни права, но и задължения с всички граждани, това Европа не може да отрече и никога не го е правела. Впрочем темата е за съвсем конкретен и надявам се изолиран случай. Бебета в контейнер не се подхвърлят всеки ден и това слава богу още не е станало норма в обществото ни.

# 159
+1

# 160
Случая се раздухва от медиите (както и всеки друг), води до нездраво любопитство и врене на носа в чуждите работи.
Да, подсъдно е изхвърлянето на бебе в боклука. Но познавайки работата на родната полиция, извършител няма да се намери на това престъпление, нито ще бъде наказан.
Още повече ако хората са от "добро" семейство....колко ли пък да е добро.

В ЕС, който така се дава за пример, това отдавна не са инцидентни случаи.
В една Германия е пълно с центрове за подкрепа на бременни тинейджърки (като се започне от 14-15годишни) и то в доста голям процент германки, забременели от всякакви други раси мъже....в които центрове ги учат как да се грижат за децата си, осигурява им се стая, училище (задължително) и т.н. и т.н.
В Англия също, а убедена съм и в доста други страни.
Ранното забременяване не е прецедент и разпространено само сред малцинствата (роми при нас).

Ако това семейство се беше хванало заедно да измислят вариант....убедена съм, че детето щеше сега да е при любящи и силно искащи го родители. Има хиляди семейства, които на драго сърце ще осиновят детето и то изобщо нямаше да стига нито до кофата за боклук, нито да минава през БГ социалната система на домове, приемна грижа и т.н.

# 161
Ние имаме семейни приятели на които майката на момичето е станала майка на 14г преди 32-33г или в далечната комунистическа 1981-1982 г.И са се пребеорили с много повече неща от сега.
Когато дъщеря и/приятелката ни/ е забременяла на 15г майка и я съветва да направи /и прави/ аборт.Сега има две дечица.Първото роди на 25-26г.

# 162

Ако това семейство се беше хванало заедно да измислят вариант....убедена съм, че детето щеше сега да е при любящи и силно искащи го родители. Има хиляди семейства, които на драго сърце ще осиновят детето и то изобщо нямаше да стига нито до кофата за боклук, нито да минава през БГ социалната система на домове, приемна грижа и т.н.

Peace Peace Peace

# 163
Абе, на нас все някой ни е виновен- за дупките по улиците, за тъпите политици, за бебета в боклука, за циганите ...
Гледайте, препоръчах ви снощи, "Бъди благословена"- силен и затрогващ български филм, точно по темата, написан е по новела, която има и още по-брутално продължение, може и да четете. Та, там за ситуации, сходни на тази обвиняваха капиталистическото общество и упадъчната му култура.
Как пък един път не потърсихме вината в себе си. Като общество. Но, нали, аз, вие, съпруга ви, сина ми, дъщеря ви вина за бебето в боклука нямат. Тогава правото да коментирате също го нямате. Камо ли да съдите.
Защото, да, случай като този са семейна история, която, ако не е някой услужлив журналист, няма и да попадне насред вечерята ви, но резултатът от деянието има, освен чисто битови, и обществени страни.

Постановката при повечето е "На мен и моята дъщеря това не може да случи!" Грешно! Може. Въпросът е какво правите след като се случи.

Последна редакция: чт, 23 окт 2014, 10:45 от Касита

# 164
Касита, тъкмо за това говорех.

Общи условия

Активация на акаунт