Не стига, че

• 40 718
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 225
Не били искали да го убия....а какво точно са искали?

Да се отърват от него. Може да се разглежда като опит за непредумишлено убийство. Ако се стигне до съд, адвокатите на двамата вероятно ще пледират за неглижиране.
Детска работа е това. И емоционална. Хладнокръвно било ли е взето решение, темата нямаше да я има.
Убийство е това, което е направила преди 30 години съседката до нас. Родила е в завода, където е работела, отрязала е пъпната връв с ножица и след това със същата тази ножица е убила и бебето. После го натъпкала в гумен ботуш, сложила го в гардеробчето си и чакала удобен момент да се отърве от бебето. Такъв не дошъл, трупчето замирисало, а всички в завода- от най-простата чистачка до администрацията били подложени на гинекологичен преглед. Истината лъснала след по-малко от ден.

# 226
# 227
На мен са ми много интересни хора , които като отворите
първите страници на темата ще видите най-жестоки цинизми и
присъди .И сега като ги чета са поомекнали в мненията даже някои
стъпват лекичко , лекичко

# 228
Касита, интересно, един 15годишен човек, ако ще и дете, дали не знае че новородено бебе има голяма вероятност да умре, захвърлено в кофа?
Сигурно не....

Тези деца няма как да са били сами, имало е поне един възрастен.

# 229
От статията:
След 6 месеца Димитър ще бъде вписан и в регистъра за осиновявания, ако има отказ от биологичните му родители, които са непълнолетни.

Ей това е още по-голям проблем и от опита за убийс... опита за изхвърляне на бебе... в контейнер за смет...

# 230
Ясно е, че са искали да се отърват от бебето. Въпросът е, че не им е стискало .... да го стиснат, да речем.

# 231
Все още имат родителски права. Но предполагам, че ако Отдела за закрила на детето решиможе да заведе дело за отнемането им. Но това е друга тема;

# 232
Да, със сигурност ще бъде поискано да им бъдат отнети родителските права при тези им действия, така че поне няма да се спъва осиновяването на душичката.

# 233
Децата са били без подкрепа и уплашени и не са знаели какво вършат според мен. Тази инсценировка им се е струвала най-логична. Ако наистина таткото е този, който е "намерил" детето в контейнера е видно, че наистина не са знаели как да направят така, че хем детето да е намерено от някого, хем да не заподозрат кои са му биологичните родители.
Помислете малко! Момче и момиче ходят, махалата знае, момичето е видимо бременно и изведнъж около термина идва момчето в кварталния магазин и казва "абе намерих едно бебе в раница в контейнера, докато хвърлях кофата". Как става този номер? И това, което аз чета - детето е намерено от клошар.
Кой опакова бебе в раница и го оставя ВЪТРЕ в контейнера, ако иска просто да се отърве от него?
А тези не са ли помислили какво ще отговарят, когато ги питат "къде е бебето".

# 234
Понеже възникна недоразумение и ме обвиниха че съм чела-недочела, та да си кажа къде съм чела-Това го четох в "Днес бг".
"новороденото е било изхвърлено в кофа за смет не повече от два часа след раждането, а момче с колело минути по-късно е потърсило помощ от продавачка в съседен магазин.

Една от версиите, по които работи полицията, е, че това е бил предполагаемият баща - момче в 11 клас от елитна казанлъшка гимназия.

Непълнолетните родители са били заедно по време на раждането и най-вероятно не са били сами, коментираха от полицията. "
http://www.dnes.bg/stranata/2014/10/23/15-godishna-rodila-zahvyr … v-kazanlyk.242996

Сега кое е вярното. Младежът ли е намерил бебето или клошар. Или младежа се е маскирал като клошар?

# 235
Добре де, а къде са родителите на тази 15 годишна пикла и защо баба и така грижливо я пази и води по кабинети?

# 236

http://www.dnes.bg/stranata/2014/10/23/15-godishna-rodila-zahvyr … v-kazanlyk.242996

Сега кое е вярното. Младежът ли е намерил бебето или клошар. Или младежа се е маскирал като клошар?

Аз пък в тази статия прочетох, че "Момченцето е било увито в пуловер и пъхнато в раница, оставена до контейнер за боклук."

На мен ми се струва, че "таткото" е оставил бебето до контейнера и веднага е изтичал до близкия магазин, за да съобщи за намерено бебе.

# 237
Постановката при повечето е "На мен и моята дъщеря това не може да случи!" Грешно! Може. Въпросът е какво правите след като се случи.

Това ми прилича малко на случая с 9-годишното момиченце, убило инструктор по стрелба с УЗИ. Защото е забавно и защо да не постреля детето.

На 15 ще му дадеш ли да кара кола? Най-много да го закараш на картинг или блъскащи колички. Съответно правенето на секс се смята общо взето като за каране на кола. По-скоро свързано с трудности и отговорност. Да, забавно- но това прави ли го толкова лесно позволяемо? Или да си кажеш- тя така и така ще си ходи...еми няма. Зависи какво съзнание ще има за секса, и как ще й го предадеш това съзнание. Но със сигурност не е най-правилния начин да оставиш момичето изцяло на инстинктите й.

Хайде не се правете на интересни, ранният секс има повече последствия от късния. Пет партньора между 35 и 40 са нищо, нито психически, нито физически, но дори 1 на 15 години може да ти съсипе живота по няколко начина.

# 238

Аз пък в тази статия прочетох, че "Момченцето е било увито в пуловер и пъхнато в раница, оставена до контейнер за боклук."

На мен ми се струва, че "таткото" е оставил бебето до контейнера и веднага е изтичал до близкия магазин, за да съобщи за намерено бебе.

И аз мисля, че е много вероятно. Но това ще се изяснява от полицията така или иначе и точно там е ключовия момент в преценката за деянието на тези младежи...

# 239
  • София
Изчетох цялата тема. Първо, наистина е адски лицемерно. Преди време прочетох как някаква жена от ромски произход захвърлила така бебето си. Сигурно щяха да я заколят. А тук момичето е българка и едва ли не са готови да я помилват по главата. Е, не мога да го възприема, честно.
Но има и едно друго нещо - прекалено много у нас е разпространено "какво ще кажат хората". И е много вероятно това да е бил мотивът. Но не на 15-годишната майка, а на родителите ѝ. А ако е така, горкото момиче - защото тя като непълнолетна може да не носи наказателна отговорност. А възрастните са си измили ръцете с нея. Ако е така наитина, жалко за момичето. Макар, че на 15г не е на 3. Все има акъл да разграничи добро от зло и да не го допусне. Камо ли със собственото ѝ дете.

Общи условия

Активация на акаунт