Не стига, че

• 40 062
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 675

Но явно за нежния тийн от 21 век като направи грешка, следва да има потупване по рамото, психолог, личностно развитие и едва ли не награда. Щото ако няма награда, може да вземе да се натъжи.

И като се натъжи ще вземе да иде и да се надруса за утеха....

# 676
Аз мисля, че Димитърчо е извадил късмет, че тая "рода" не го иска. Дано да намерят хубав дом на бебока и никога да се разбере къде го е разнасял щъркелът като объркана пощенска пратка.

# 677
Аз мисля, че Димитърчо е извадил късмет, че тая "рода" не го иска. Дано да намерят хубав дом на бебока и никога да се разбере къде го е разнасял щъркелът като объркана пощенска пратка.

Да!  Hug

# 678
 Как така! Дядо му ли излиза, че го е изхвърлил сега?
 А пропо, не знам защо непрекъснато излизат тия новини с имената на хората, преди да е ясно за какво става въпрос. Чак че бил началник на ГРАО...

# 679

Но явно за нежния тийн от 21 век като направи грешка, следва да има потупване по рамото, психолог, личностно развитие и едва ли не награда. Щото ако няма награда, може да вземе да се натъжи.

И като се натъжи ще вземе да иде и да се надруса за утеха....

Из анализа: "Естествено е причина за това да е социалната роля, в която младата родилка е поставена и свръхочакванията към нея – да е отлична ученичка, да е примерна, да пази достойнството на семейството (особено в малкия град), да е ангажирана и да дава добър пример на хората около себе си."

Това не са ли някак нормални изисквания? И все още обществото масово очаква случаи с тийн бременност да са по-скоро изключение, а правилната насока за масовия тийн си е все още "закостеняла".

# 680
  • София
Ирис, и аз се чудя. Ако все пак има вариант тези хора, или част от тях, да не са замесени, не ми се мисли каква помия ще продължи да се лее по техен адрес. Клюки, одумване.

Бебето Димитър ми идва да го нагушкам. А аз по принцип не харесвам бебета и гледам да не пипам.

# 681
  • Пловдив
Независимо на колко години е, българка, циганка, умна или проста, за да се съгласи бебето ѝ да бъде изхвърлено (убито), значи е или болна, или изрод! Не може да има трето. Та даже животните не си изхвърлят новородените. Как може да действаш на нивото на животно, само че без животинския инстинкт - това е меко казано "изрод".

# 682
Независимо на колко години е, българка, циганка, умна или проста, за да се съгласи бебето ѝ да бъде изхвърлено (убито), значи е или болна, или изрод! Не може да има трето. Та даже животните не си изхвърлят новородените. Как може да действаш на нивото на животно, само че без животинския инстинкт - това е меко казано "изрод".

А ако е била неспособна да се изправи на крака и да вземе бебето от човека, който е решил да го изхвърли? Малко трудно си представям кървяща родилка, тичаща по стълбите на блока след този, който изхвърля....

# 683
А информацията, че се е съгласила от къде е?

# 684
  • Пловдив

А ако е била неспособна да се изправи на крака и да вземе бебето от човека, който е решил да го изхвърли? Малко трудно си представям кървяща родилка, тичаща по стълбите на блока след този, който изхвърля....

Е значи не се е съгласила. Изрод е онзи, който е извършил престъплението, а ако майката го е пожелала, нея не знам каква да я нарека. В нашия век все има начин да алармираш някоя институция или медия, че някой ти е злоупотребил с новороденото, дори да не излизаш от дома и от леглото даже.

# 685
Та даже животните не си изхвърлят новородените.

Животните си изхвърлят новородените. Понякога дори ги изяждат.

Не е там въпросът. Човек има по-сложно поведение. А след раждане невинаги чувстваш детето като слънцето на света си, особено ако е нежелано.

# 686
  • Пловдив
Човек има по-сложно поведение. А след раждане невинаги чувстваш детето като слънцето на света си, особено ако е нежелано.

Ок, следродилна депресия има, била е объркана, искала е да не се разчува и да роди вкъщи. Ражда, обаче таткото ѝ взема бебето. Как така ще позволи да го вземе, опакова и хвърли? Освен ако не е било по план. Ако пък не е знаела, значи срещу нея и детето е извършено престъпление. Но , за Бога, детето като се роди в болницата, вземат го от персона, ама като се роди вкъщи - как така не е при майка си??? Не си ли го търси? Даже да не го иска първоначално...Странно е

# 687
  • София
Да, някои видове си изхвърлят новородените. Сещам се за пандата например, която обикновено ражда близнаци и изоставя едното.

Ето интересна статия, при това с идентичен случай: бебе в кофа за боклук.
http://www.world-science.net/exclusives/041118_abandonfrm.htm

# 688
Лесно си представям, че може да не искаш да видиш бебето веднага след раждане. Не е депресия, а по-скоро шок, объркване, умора, може да е заспала дори.

Депресията идва след няколко дни, не е така- щрак и депресия.

Животните отхвърлят малките, ако усетят, че нямат ресурс да ги гледат. В зоопарковете е масово, но и сред природата. При глад, суша, пък и дори ако майката е родила за пръв път и е в шок.

Но това не извинява подобно поведение при хората.

# 689
  • Пловдив
А по-странното е как родителите на момичето не са знаели, че чака бебе, и ако са знаели, как така един ден я гледат вече не бременна, а бебето къде е?
Подаден сигнал някъде? Намирисва.
Ако са ѝ взели бебето против волята на малката, защо тя не е алармирала някъде?
Ако пък си го е дала доброволно, това връща към горния ми пост като каква я определям.

Общи условия

Активация на акаунт