Не стига, че

• 39 827
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 825
  • София
Твоят познат какъв точно е? И откъде има такава инфо - статистика някаква, или само ЕЖК.

Един мой познат пък иска тук да се въведат закони и наказания като в Китай. И понеже аз не искам, доста спорим с него. Той заявява, че ако се въведат, само за няколко години престъпленията ще намалеят.

# 826
Наказания като в Китай ще е яко- за корупция. Ама ще си избесим половината администрация и после няма да има кой да бачка.

Иначе проблемът в случая е, че преди събитието не е имало строгост, а след събитието действията издават чак патологично морализаторство. В тоя ред на мисли май е по-добре да подковаваш сина и същерята идейно, ако ще да ти се смеят, вместо да си им приятел, ама като стане събитието, да се сетиш, че не е баш ОК.

# 827
Наказания като в Китай ще е яко- за корупция. Ама ще си избесим половината администрация и после няма да има кой да бачка.

Тъкмо може да се работи към оптимизация на работата.

Ето, например мой познат се втрещи, че обикновен униформен полицай не е компетентен да те глоби за пътно нарушение, а трябва да вика КАТ, които пък са само компетентни по въпросите на ЗДП.

# 828

Чак да ги бесим няма нужда. Достатъчно е да се уволнят половината без право да се назначават пак като администратори.
А шефовете -в затвора.

Да видите как ще тръгне работата тогава...

# 829
А това по повод, че тийновете не подлежали на обучение. Всъщност минавала ми е идеята при конфликт или келешлък да ги подложа на планинарство, студ, глад и подобни. Не знам колко е реално, но може да се реализира по принцип:

http://planinar.org/%D0%BF%D0%BE-%D0%B5-3-%D0%B7%D0%B0-23/

Ей това се прави, вика му се пренасочване на енергията.

# 830
  • София
Мхм, и един мармот и той с тях се катери.

# 831
Мхм, и един мармот и той с тях се катери.

Този мармот се казва "мъж". При липса- всякакъв квалифициран планински водач става. Не е чак толкова невероятно. Раници и обувки, дрехи и останалото е гърч:) дори и аз мога да ходя, нали?

За мен поне не е невероятно и бих използвала природата като "лечител" на доста от тийнейджърските гевезлъци. Просто защото знам, че действа.

Останалото е търсене на извинения.

# 832
Трябва да си запиша някъде да надникна пак в тоя форум, когато на Mamacita чедата ги джасне пубертетът. Simple Smile

# 833
  • София - Рим и обратно
Трябва да си запиша някъде да надникна пак в тоя форум, когато на Mamacita чедата ги джасне пубертетът. Simple Smile
Аха Simple Smile. Големите са ви някъде на една и съща възраст, сигурно ще пишете заедно в седмокласната Grinning.

# 834
  • София
Ако детето е наистина проблемно, просто няма да се качи в колата като го вдигнеш в 5. Нито ще излезе от нея, нито ще тръгне по баира. Хайде, ще го качиш насила в колата и ще го свалиш, а после? С шамари към върха?

Този в разказа си е същински кротанчо  Laughing

Казвайки това, изобщо не отричам силата и въздействието на природата и походите. Само че превантивно, от малки да си ги научим да ходят и да обичат планината. Планинарите не стават калпазани.

# 835
Изобщо не вярвам в "трясване на пубертета". Според мен е модерно изобретение, предизвикано от това, че просто имаме концепция за тийн и пубертет. Но при достатъчна заетост и правилна насока никой нищо не го "тряска".

Но то това си е мода- първо те тряска пубертет, после бременни хормони, после критическа...изобщо сме едни създания, носещи се върху бушуващо море от хормони, но в никакъв случай не сме способни да мислим и да се контролираме. Нито пък някой има право да ни контролира.

Съмнява ме да пиша в седмокласна тема, дотогава има време и не се знае каква ще е системата. Колкото съм писала и в разни припадничави теми за захранване, гърне и детски градини, нали? Прекалена драматизация...

Ако детето не се качва в колата само- двама яки батки и да, малко шамари и заплахи. Може и торба на главата. Правено е, в САЩ го правят, дори имат програми за проблемни тийнове: отвличат ги в пет сутринта и на балкан. Ако наистина е проблемно детето, ама наистина- може и от това да има нужда. Но не говорим за тоя случай. Говорим за по-скоро нормалния. И когато нещата са хванати навреме и все още пуберът е "кротанчо", не е измислил истински гадни номера. Но мисля, че няма нужда да го споменавам. В историята се вижда, че мерките са взети след първото провинение още и то дребно- шамаросване на зубърка. А колко хора биха пренебрегнали този случай и още пет такива, докато си отгледат тотално психопатче?

Айде бе, възрастни да не могат да качат един пубер в кола...а после катеренето е въпрос на психически натиск. С малко умора, шок и страх модифицирането на поведението става по-малък проблем. Може да е ербап, като е нахранен и на топло, но ако се окаже в непозната среда...да видим дали ще измисли нещо или ще се подчини.

# 836
  • София
Добре, Мамасита.

# 837
Планинарите не стават калпазани.

Стават. Познавам такива - още са планинари и още са калпазани.
А какви хубави и здрави бебета се зачеват по хижи и палатки...  Laughing

# 838

Но нали обещаваш, че ще помниш? И ако сме живи и здрави, пак ще си сравним бележките.

Между другото не е ли малко парадоксално как малки деца се водят на ранен английски, всякакви уроци, плуване, кърмене до сто години, бейби айнщайни и подобни с идеята, че това безотказно ще ги превърне в гении- но като стане тийн, всякакви интервенции и опити за подобряване се смятат едва ли не за позьорство? А този пубертет като тресне няма ли да изтрие ефекта от био органик захранването и изобщо повечето усилия на родителя дотогава? Ако си храним пуберите с био органик или поне им намалим захарта...няма ли да има някакъв ефект? Или пуберът е свещена крава някаква...

Последна редакция: пн, 27 окт 2014, 14:45 от Mamacita Bandida

# 839
Изобщо не вярвам в "трясване на пубертета".

Това няма значение - може пък то да вярва в теб. Simple Smile

Аха Simple Smile. Големите са ви някъде на една и съща възраст, сигурно ще пишете заедно в седмокласната Grinning.

Mr. Green Нещо такова - ако не ме баннат поради тежка критическа. Simple Smile Но ако се опитам да не вярвам в нея, може и да ми се размине, кой знае.

Общи условия

Активация на акаунт