Не стига, че

• 40 676
  • 1 261
  •   1
Отговори
# 1 005
Да, ама преди 100 години като се награбят- и ги женят.

Възрастта на първата менструация при момичетата от 1850 до 1950 година се е променила от средно 17 години на средно 13 години. Живеем по-дълго, по-здрави и по-дебели сме Wink, телата ни се развиват по-рано. Не може да се сравнява днешния сексуален живот с встъпването в брак девствени на 18-20. Чисто физически не е същото.

# 1 006
Последното, което прочетох за Димитър е, че
вече е в приемно семейство и че е имало
много желаещи за него.
Нищо чудно, той е прекрасен  Hug/освен че стана и медийна звезда още с раждането си/

# 1 007
Мацките- купонджийки бяха струпани в съседния клас. Атмосферата там беше ужасна, едно момиче от по-"смотаните" се самоуби от гадост.

Ние бяхме абсолютни блямби, без гаджета, най-много битов алкохолизъм сред момчетата.

На една среща на випуска срещнах най-голямата купонджийка на випуска. Изглеждаше като на 45.

И ако някой каже, че пиша "чаршафи"- моля, да погледне що е нечетим чаршаф.

# 1 008
Мацки купонджийки? Много американски филми гледате.
Сигурно е хубава, руса, разтропана, отличничка, мажоретка и ходи с най-доброто момче спортист и отличник и всички и завиждат.

така ли е?

Айде сега, твърде буквално е. Но винаги има деца, които са по-популярни и харесвани от масата, както и такива, които са доста нехаресвани. И като възрастни пак го има, но не е толкова открито.

# 1 009
  • София - Рим и обратно

Но винаги има деца, които са по-популярни и харесвани от масата, както и такива, които са доста нехаресвани. И като възрастни пак го има, но не е толкова открито.
Точно така е. При тийновете, пък и при по-малките йерархията е жестока. Като по-възрастни вече леко се притъпяват нещата, просто защото първостепенното значение и цел да се впишеш е другаде - в семейството, работата.

# 1 010
  Абе не знам колко е важен пубертета, но отражението му върху живота на човека като стане възрастен явно е непреодолимо.

Разбира се, че е така.
Точно пубертетът е възрастта, в която можеш без особено фатални последици да се убодеш на някой и друг кактус (особено ако зад гърба си имаш любящи родители, които да извадят бодилчето и да подухат на пръстчето), отколкото, току-що изпълзял изпод капака на свръхпротекцията и без никакъв собствен житейски опит, да попаднеш между зъбите на първия срещнат крокодил.
Иначе и двете са зелени, да.
Всеки родител се опитва тъпо, но упорито да прелее с фуния в главата на децата си собствения си житейски опит. Не може. Поколение след поколение доказва тази аксиома. Всеки има нужда сам да си придобие опита, било то по-леко, или по-болезнено. Затова и през пубертета, когато опознават света, децата трябва да действат по същия начин, по който са изучили дома си, когато са били на 1-7 години. Тук ще се опариш, там ще се убодеш, на трето място ще се удариш и ще ти излезе синина... Мама казала, че оцетът е кисел? Просто си длъжен да провериш! Плочките в банята били мокри? Че какво от това? Подхлъзваш се, падаш и вече сам си извел причинно-следствената връзка между мокрия под и натъртения задник.
И така, лека-полека, се научаваш. Важното е родителят да е плътно зад теб и да може във всеки един момент, когато ситуацията загрубее, да те спре и спаси.

# 1 011
Парадоксалното е, че купонджийките не бяха точно сред харесваните.

Аз не съм била от нехаресваните. Но за няколко години се смениха предпочитанията и действията, само около 3г. след нас цялата гимназия беше гаджосана и се натискаха по коридорите. Ние направо бяхме от заспалите. Битов алкохолизъм и това е!

# 1 012
  • София - Рим и обратно
И ние не сме се натискали и не сме се гаджосвали в училище. Само пиехме от сутринта Embarassed Crazy, не се натискахме изобщо със съученици. Имахме си обаче страшни тръпки по големи батковци.

# 1 013

Аз не съм била от нехаресваните. Но за няколко години се смениха предпочитанията и действията, само около 3г. след нас цялата гимназия беше гаджосана и се натискаха по коридорите. Ние направо бяхме от заспалите. Битов алкохолизъм и това е!
А какво да кажа аз пък от "девическа" езикова гимназия. Събираха ни на купон с нам какъв си техникум ли беше, военно училище ли беше само с момчета....смях
Като едно време дето тъкачките от Иваново ги събирали с миньори или монтьори от Братск и момците си ги взимали невестите направо от влака. Нали има една песен "Так и знай, я уеду в Иваново, а Иваново город невест"

# 1 014
milittana-кофти късмет. помня го този период, когато махнаха квотите за момчета и момичета в езиковите гимназии и като резултат получиха девически такива.
Братовчед ми беше единственото момче в неговия клас и поради тази причина може би върви към това да си остане дърт ерген...

# 1 015
Не е вярно, че детето трябва всичко да открие само. Например, аз никога няма сама да седна да откривам дали ще си пасна с човек с много по-ниско образование и статус от моя. Просто не става на въпрос. Има и други неща, които съм попила. В резултат на това дори "ужасният" ми мъж има доста добри страни, съдейки по оплаквания във форума си е направо за медал. И не става въпрос да копираш живота на родителя си, а на това да поемеш подобен курс на поведение. Някак не е хубаво от опит да научиш, че не е разумно да се напиеш и да тръгнеш да се прибираш късно с провокативно облекло, нали?

И няма как родителят да е плътно до теб. То и затова не се прави свръхпротекция (аз не съм плод на свръхпротекция, моля!)- ами се поставят едни принципи, които са си основни.

Да не говорим, че уж са умни днес, уж има Гугъл и какво ли не, обаче пак не се научиха тия шматки какво е високо напрежение, волтова дъга и защо не е добра идея да си правиш селфи върху електрически локомотив.

# 1 016

Себе си лиопитваш да убедиш, защото не ти се връзват нещата с признанията за училищен тормоз.

# 1 017
Тормозът беше до 7 клас, след това в гимназията имахме повече акъл. Сега връзва ли ти се?

# 1 018
  • София
Не е вярно, че детето трябва всичко да открие само. Например, аз никога няма сама да седна да откривам дали ще си пасна с човек с много по-ниско образование и статус от моя. Просто не става на въпрос. Има и други неща, които съм попила.

А има и много други, които не си попила и си открила сама. Както и абсолютно всеки човек по земята; както, ако щеш и животните даже - някои неща попиваш от друг, някои откриваш сам. Е? И?
Що за твърдение е горното и какво общо има с целия разговор?

# 1 019
  • София - Рим и обратно

Себе си лиопитваш да убедиш, защото не ти се връзват нещата с признанията за училищен тормоз.
Няма смисъл да се ритаме по кокалчетата. Всеки тук споделя до някаква степен лични моменти от развитието си. Но то е за онагледяване (и аз забравих вече на какво Crazy), не за да си ги изкарваме после през носа.

Общи условия

Активация на акаунт