Домакини 44 / Настинки и болежки ще преборим с вино и коняк

• 39 317
  • 724
  •   1
Отговори
# 675
Ма ко, обасниха ни така: диоптър почти нямаме, с очилата лекуваме кривогледството сега. Та диоптърът лъже мозъка, че вижда по - добре, като същевременно кара окото да гледа И в правилната посока...Не знам как го обясних, аз самата така го разбрах  ooooh!
Лейдибърд, прегледът мина много добре. Внимателни, възпитани всички, навреме влязохме, всичко беше точно. То е едно малко помещение - аз очаквах най - малкото триетажна болница, а се оказа доста по - различно. Та самият преглед си беше стандартен - разшириха му зениците, караха го да показва картинки, прегледа му дъната...Доктор Николова ми хареса - търпелива, спокойна...Нямам забележки до тук, дано и занапред си остана с такива добри впечатления.
Обаче ми е много криво  Tired Ние го бяхме водили като беше мъничък и до сега чакахме да го израсте...А днес ни казаха, че такова нещо не може да се израсте. Трябваше по - рано да отидем за второ мнение, а не да седим и да чакаме  Confused А мм да не ви казвам колко зле го прие. До сега е ревал като малко дете, направо се чудя кого да успокоявам по - напред.
Ма ко, сега те прочетох - каква е тя нелепица, ужас? Това факт ли е вече, или се обсъжда в момента? Не мога да повярвам направо  Rolling Eyes

# 676
  • при късмета
Вио, значи си е просто кривогледство така ли? Ще питам моята девойка която ми преглежда очите и прави очилата да видя какво ще ми каже. Тя обаче не е лекар, предупреждавам, оптик е, прави очила по рецепти и диагнози от компютърен преглед.
А за учебника, да в официалния учебник за 6 клас е. Погледни във фейса има снимки, че тук не знам дали ще излязат и двете

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 21:54 от ма ко

# 677
Ма ко само нерви хабиш!!!
И аз се дразнех по тая тема и други неща,но факта е че нищо не зависи от учителите!!!Примирих се и това е ,аз и обяснявам как са нещата ,от интернет намираме информация и това е!
На ония горе не им пука,а за разказвателните предмети е така-даже ги оставят да четат урока сами.А не да преподаде и обясни важните неща. #Cussing out И после децата били виновни само,е не виновни са и тия дето пишат учебниците! #2gunfire
Просто не ми се говори по тая тема.  Tired

# 678
  • при късмета
Знам Писе, че само нерви хабя, ама съм си така. Докато се усетя съм подпалила.
Преди имаше разни протести от учители за този и този материал, къде бил труден за разбиране, къде откровена неистина. Поне коментираха и даже по някакви спомени си извоюваха правото действащи учители да участват в изготвянето на учебниците. Отдевна беше и млакнаха при това и то млъкнаха, като започнаха съвсем безумни материали да се пишат в тези учебници.
Аз си представям да съм учител, да се изтъпяня пред класа и да заявя "турско робство не е имало, било е турско присъствие и робство е преекспонирано. Българите са процъфтявали през това време".  ooooh!
Поправям се, не мога да си представя да направя такова нещо.
Като излезе тази простотия се появиха и материали в новините за учители по история, които изобщо не преподавали по учебниците. Лошото е, че бяха единици и много интересно, само по малките населени места.
Сега в учебника за кой клас беше пише "При Симеон Велики(забележете) не се случила нищо значимо за България. Управлявал от 893 до 927" .Толкоз. Това златния век на България, писменост и същата на три молета е нищо забележително.

Спирам, че на потурчването в мирно време се ядосвам повече от простотиите в учебниците

# 679
Ох милата  Hug Няма да те каня на гости тогава, че както живея в смесен район и по улиците само турска реч се чува....направо си те представям с Калашника  Mr. Green
А иначе си абсолютно права де, абсолютно!

# 680
Вио  Hug нищо фатално не е станало!!! Няма смисъл да се ядосвате за минали неща!!! Насочете си енергията в настящето - ок - има проблем, обаче си има и решение!!! Направихте ли очилата? Ванко харесва ли се с тях?
Скрит текст:
От вас сега зависи да го предразположите да ги носи с гордост, за да има ефект от тях. Ако се стегнете и вместо да се вайкате се организирате около очилата - може да си решите проблема!!! Гаранция няма никаква, че ако по-рано му бяха изписали очилата че детето щеше да ги носи като е по-малко и дали пак нямаше да сте до тук!!! Аз не виждам никаква трагедия. Зрението на детето си е нормално - да има нужда от корекция. Както няма и никаква гаранция, че същата лекарка ако беше прегледала детето като по-малко нямаше да ви посъветва да се изчака...Факт е, че за много детски оплаквания трябва да се изчака да се развият органите, за да се прецени - в голям процент се израства, при други не съвсем. Детето ти не е болно!!! Ако искаш моя съвет е - носете очилата стриктно както е казала докторката. След края на периода с носенето на очилата отидете на очен преглед при нея. След този контролен преглед, ако имаш съмнения относно способностите на лекарката - потърси друго мнение!!! От много ходене по лекари - най-много да чуеш хиляди глупости и безмислени лечения, само защото могат да се дръпнат едни пари от зк, или от твоя джоб. Първия очен качествен преглед се прави около 3тата година на детето и мисля, че е задължение на лл да даде направление за него.
Ма ко Живея в държава където се уважава различната вяра, изучават се различните религии, храната в училищния стол е разделена на халал, веган и обикновенна... Мога само да кажа, че политиката няма място в училище!!! За огромно съжаление омразата на етническа основа е политика на бг държавниците, а историята е благодатна, разтеглива и интерпретираща се материя с която лесно се манипулира... Едва ли ставащото е по желание на обикновенните хора с различна вяра... За музикалното образование мога да дам пример - нашите учат различните стилове в музиката вкл. индийска музика и танц.

# 681
  • при късмета
 Едва ли ставащото е по желание на обикновенните хора с различна вяра...  
Може да не повярваш, но отношението ми е такова именно заради "обикновенните хора".
Това, че има цели населени места в България в които не се знае български ни от млади ни от стари, не е тайна за никой.
От малко хора се знае обаче, че същите тези обикновени хара наричат българите все още "гяури" и друго обръщение нямат. От смесени райони станаха чисто турски, защото взеха поминъка и буквално изгониха българите. И това е най-малкото. Отношението на тези същите обикновени хора към нас е все още високомерно, някои откровено си мислят, че сме тяхна държава и българите в сравнение с тях, сме втора ръка хора. Виждала съм го с очите си на няколко места, отдалечени едно от друго. Едното беше Пазарждишко и беше преди години, виж какво става сега. Към Предел и Гоце Делчев е още по-зле. Нищо, че по ТВ дават как има етническа толерантност, но тя е само за пред туристите.
Вио да каже дали и при тях е така, от този район нямам лични наблюдения.
Не, че хванах хубава тема, но е основна заблуда на медиите за етническия мир и че те са горките все ощетени и нетолерирани. То към тях вече е не толерантност, а талерастия. Не само към управляващите от тази общност, а и към обикновените хора. В крайна сметка ако нямаше подкрепа тази партия от хора, нямаше да просъществува дълго
Поли, нямам представа за превода на текста. Подразни ме факта, че само нея децата били задължени да наизустят от цял учебник.  А дали някой изобщо си е направил труда да им я преведе не знам. Даден е само оригинала на турски и как точно се чете с български букви, транскрипция  ooooh!

# 682
  • София
.....................
Марче,много хубав разказ за концерта!Ще си пусна записи на Брайтман,но няма да е същото.Пиша в една група във ФБ Умопомрачителни балади.След концерта,за който писа Марчето,един мъж публикува песен на Сара,но коментарът му беше зашеметяващ!Този човек също е бил на концерта и беше като омагьосан.
Марче,ти защо така си и набрала на кака ти Цеца Величкович? hahaha
Много се смях с теб!От едната в другата крайност си,като "силно любя и мразя."
...........................
Ох, ма,  Славунке, шА ме умориш от смях, що не я долюбвам тази певица кака ти  Величкович, ама защото е "кърска" певица , и певица  за кръчма. Този израз го чух преди малко по ТВ от един, там дето си дава мненията, а той мнение определено има за музика. След като ме четеш и знаеш на какви концерти ходя, `що ме питаш....няма да ме видиш там. Освен това не искам да задълбавам с мнението си, защото мога и да обидя някоя другарка от нас, а пък аз не искам никого да се обижда. Второ, нали знаеш, и си разбрала може би, че винаги си имам мнение и си го отстоявам, но пък и приемам другите да си харесват де що има и аз веднага се оттеглям без да давам много обяснения, но вече съм си изградила едно на ум, фръц.  Simple Smile  Да, аз съм си Водолей и не само любя и мразя и за мен сив цвят не съществува , ами съм и гадно злопаметна, типична представителка на зодията си. Но пък ако ми бъдеш приятел....можеш само да се благодариш, че ме имаш.  Hug
Добър вечер, прекрасни мили дами!  Hug
Изписали сте три-четири страници и аз си ви чета като роман. Първо да поздравя Поли и се радвам, че е толкова възторжена от прекарването си. Нали, Поли,  Рим е прекрасен град, каквото и да кажеш все ще е малко и винаги ще искаш пак да го посетиш. Сега те съветвам да посетиш и Флоренция, виж това не е за изпускане и на мен там ми е сърцето, но ще предпочета да живея в Германия и да ходя на разходки до Италия. Няма да откажа да живея и на още едно място, нищо че е мокро и влажно, фръц. Времето е пред нас и все нещо може и да се уреди и подреди. Но, не забравяй, както ти е казала Калинка че "парите са в основата на добрия живот". Нищо , че някой би искал да ми каже , че съм материална , аз ще го приема мнението му, но ще си продължа по мой си начин... Joy Обичам......свободата, т.е......няма да кажа нищо повече.
Вале, какви писма получаваш от доФтори, ти направо се уреди с връзки, бре, жена?!? Нищо не получавам  на пощата си освен един бюлетин от  PULS, онзи медицинския сайт, е пак е  докторски... Joy
Мушкатова... Hug
Калинче, е как може така да се подготвяте за празниците??? Това направо си е една еуфория при вас. Така обичам, ама тук нъцки и ако не си го направиш сам нищо и няма да се усети, та по този повод ще ходя утре или следващите дни да разгледам програмата на концертите, все ще има някой Коледен, я Бълг. Нац. радио , я някой друг...кОлтура малко да вкарам У главата си със симфонична музика за разкош.
Тите, що си болна и защо не се пазиш, дано не е грип, стискам ти палци.
Ма-ко и тя болна и ви се чудя защо не слагате ваксини?? Нищо  де,  аз всяка година ви питам  и слагам и съм доволна. Това е. Не ми изнасяйте лекции, колко са вредни, щото не са, а вършат работа жестока!!
Разбирам, че си подпалила, но вече ми е все едно, толкова съм се отказала от всичко, няма да се оправят нещата, не става.!! Тези разговори са дълги и тук ...нещо не става, а и аз като Валето нещо съм притеснена,  не виждам че нещо ще се промени, а напротив,  ще се задълбава още повече... Sad Поне с роднините си нямам проблеми, ама ги държа и далеко от мен.  Wink
Писето, болна!  Hug
Креми, "женкар-санитар".. hahaha
Вале, как правиш крем-пита с бутер тестото?? По точно ме интересува поотделно ли печеш корите или после ги разрязваш, нещо не ми е ясно.
Вио, дано не сте закъсня ли с оченцето на детенцето.  Hug В София има един много добър доктор и моя приятелка там оправи окото на детето, но с операция. Сега е в перфектно състояние, и ако желаеш ще ти дам координати и име на ЛС. Ако решиш да направиш консултация още една съм в състояние да ви запазя час. За теб - винаги!
Дами,  Hug
В онази тема за "Красотата....и още нещо... Joy" съм пуснала една малка част снимки от Австралия, личен архив са и мисля, че са хубави, ако имате желание...
Пак може да мина.  Heart Eyes

# 683
  • Бургас
Аз точно за тези снимки щях да те питам. Grinning
Видях темата за Красотите с Марчела накрая и отворих последната страница,абе страхотия! Heart Eyes
Снимки от там съм виждала много пъти,той ММ поне 5 пъти ходи,но толкова красиви и майсторски,не бях!Ти ли снима,момиче младо?!Бравос!
Ще отскоча пак да ги зърна тоз път с позволение,че се чувствах малко като шпионин. Embarassed

# 684
Марче пусни линк към темата де - уж сме еднакво неграмотни из нета, пък не помагаш!!!!!!!!!
Пък за теб специално ще направя една снимка на колите като започнат да се движат с еленови рога  hahaha и на украсите на къщите! Коледа наистина се празнува грандиозно и от всички!!!

# 685
  • София
........................Ти ли снима,момиче младо?!Бравос!
....................
rotfImbo rotfImbo rotfImao rotfImao Благодаря, благодаря!

# 686
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=19;topic=788384.msg29503310#new
Калинче, успях май... Simple Smile
Те са малка част от това което имам...

# 687
Марче   bouquet  bouquet  bouquet Умееш да правиш снимки  bowuu ще си пусна съобщения от тази тема!!! Благодаря за лятното настроение  Heart Eyes

# 688
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=788384.msg29505622#msg29505622
ето още няколко.. Wink накрая на страницата са

# 689
Тъй, тъй...."аз не съм авантрист, аз не обичам предизвикателства, аз не съм търсач на силни усещания...." РАЗКРИХ ТЕ!!! Ти си една вълчица в овча кожа  newsm10 Ама как ти завидях........не е истина направо  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт