С малко МАЙСКО тумбаче напред, втори триместър привет! - Тема 5

• 32 584
  • 715
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Витамините са Pregnacare plus, едни от най-препоръчваните по време на Б, с предната Б ги пих и сега пак си взех - тогава АГ ми ги предписа да. Тогава ги пих няколко месеца до началото на лятото, защото като почнаха пресните плодове и зеленчуци, реших, че вече няма смисъл. Сега приятелки ми препоръчват много Биозин Мама, но първо ще си довърша тази опаковка на Pregnacare и може би след това ще мина на това, ще видим.

# 646
Selicita ти как ги пиеш. Миналия път ги пих без прекъсване, но сега доки ми каза пиеш ги две седмици, две седмици почиваш.

# 647
Успокоих се, значи не е толкова фатално, че напоследък забравям да ги пия Simple Smile
Аз да се похваля, днес влизам в 14 седмица, за някои може да е 15, но аз така реших да си ги водя, то така или иначе по мои си сметки съм малко по- назад Wink
Но днес определено не ми е ден- така ужасно ме заболя главата, че едва гледам, много ми е лошо, до сега изядох половин пакет солети и не ща да погледна храна. На всичкото отгоре Мм с малката ще идват да ме посрещат и да се разхождаме... А аз си мечтая час по- скоро да се прибера Sad И това не е всичко, корема пак ме боли, отново ужасните газове, усещам ги как ми се " разхождат" из червата ама не щат да излизат бе Grinning уфф, ще ми се да взема един парацетамол поне но едва ли ще мога да го преглътна... Извинявайте, сигурно не е никак приятно само да ви мрънкам и да се оплаквам, но знам че само вие ме разбирате!

# 648
  • Варна
Black Lady пия си ги всеки ден, не съм прекъсвала с предната Б, и сега не мисля да ги прекъсвам, не са ми давали такива съвети.

# 649
  • Варна
Момичета, имам въпрос - забравих да питам доки дали можем да правим секс, направо ми изскочи от главата и сега се чудя - възможно ли е заради оргазъм да настъпи кървене? Нали все пак се получават конвулсии в матката? Веднъж като съм имала прокървяване, възможно ли е сега заради това пак да се получи или вече съм минала критичния период на 1-ия триместър? Може би vitaminka  като мед.лице би могла да ме посъветва?

# 650
Здравейте бъдещи Майски мамчета!

Извинявайте, че така влизам във вашата тема! Може би вече сте ме забравили защото бях много за кратко с вас. Септември месец направих спонтанен аборт.
Сега влизам за да ви се похваля, че ще бъда щастлива Юнска мама Simple Smile

И мога ли да си позволя няколко въпроса?
БХС задължително изследване ли е? Вие всички ли го направихте?
Както и ранната ФМ къде в София ще я правите и при кой специалист?

Надявам се да нямате против да влизам в темите ви и да черпя опит от вас Simple Smile

Хубав ден на всички!

# 651
  • burgas
Здравейте и от мен  Hug
За момичетата с гаденето да ви кажа на мен много ми помагаше резени лимон и успявах да хапвам филиика с масло и сиренце запечена. В момента и аз усещам че ми става усилно ако трябва да чакам на опашка или в топли помещения. Момичета аз съм на преглед на 07.11, но умирам от ужас. За първи път откакто съм бременна ще ме преглеждат на ген. стол. Искаха и предния път, но аз се примолих да го отложим. И сега вече ще трябва да ми видят шийката дали е ок. Дано поне всичко да е наред  Praynig Аз да ви кажа от вчера се лекувам с осцилококцинум, защото ще полудея с тази хрема. Това е от мен засега. Лек усмихнат ден   bouquet

# 652
Здравейте момичета!  Hug
Нямам много време, но ви обещавам да се върна и допрочета.  Peace

Прегръдки.  Hug Hug Hug

# 653
Здравейте и от мен, сега се прибирам от работа, направо съм скапана, ще почина един час, че после ще имаме гости Simple Smile
Селисита, конвулсиите при оргазъм нямат нищо общо с контракции, така че не се притеснявай излишно, секса по време на бременност не се забранява (освен при паталогични случаи), така че наслаждавай се Simple Smile Предишния път бях много активна в това отношение до последно, но този път либидото ми е на никъде и рядко ми идва мерака, за жалост на ММ..
Вие растете ли момичета, аз заради двете бебета или заради втората бременност, но започнах с дни да раста на корем?!  Crazy

# 654
Здравейте момичета! Днес бях си на умила да си мързелувам цял ден но уви. Реших да излезна на пазар но останах разочарована  Sad Тук повече от вас вече са мами бих искала да ви попитам вие какви дрехи носите през бременността защото аз нищо почти немога да облека още от сега стяга ми на коремчето. pregnant

# 655
  • София
Момичета, имам въпрос - забравих да питам доки дали можем да правим секс, направо ми изскочи от главата и сега се чудя - възможно ли е заради оргазъм да настъпи кървене? Нали все пак се получават конвулсии в матката? Веднъж като съм имала прокървяване, възможно ли е сега заради това пак да се получи или вече съм минала критичния период на 1-ия триместър? Може би vitaminka  като мед.лице би могла да ме посъветва?

Да ти кажа честно учили сме, че при по-чувствителна матка (с контракции), плаценти-превии и други по-усложнени бременности жената трябва да се въздържа от секс, масажиране на зърната на гърдите, корема и т.н. При оргазъм наистина се получават контракции, за това се препоръчва повече секс, ако жената е прескочила датата на термина, доказано е, че предизвиква родова дейност, а и във спермата се съдържат простагландини, които под формата на медикаменти се поставят за стартиране на раждането. Моята докторка след отлепянето ми каза да забравя за секс, може би на по-късен етап, ако всичко е наред няма проблем, честно казано, аз не смея...

# 656
  • Бургас
Привет и от мен   bouquet

Да се включа и аз като черна станция по разискваните въпроси  Laughing

За черния дроб - всеки знае, че това е филтъра на организма, но мисля, че ако е от сигурен източник не би трябвало да има проблем. Освен това не яжте само дроб моля, разнообразете с червено месце, спанак, жълтък и т.н. или пък редувайте. Мисля, че в еднообразното хранене също няма нищо полезно. Така, че по разнообразни храни, по-добре.  Peace
Не знам дали казах, но на мен ми предписаха Феро фолгамма за ниския хемоглобин. Много бързо ми пада и с напредване на бременността се очаква да пада до критични стойности, както беше и първият път  #Crazy Феро фолгаммата поне са хапченца с много приятен аромат и си ги пия с кеф, а не като оная гадна Тотема, от която постоянно ми се гадеше и едва преглъщах с много количество сок.

Витамини също имам предписани от доктор - Биозин Мама. Принципно съм против пиенето на всякакви такива добавки, защото считам, че само излишно напомпват, а аз определено нямам нужда от това..., но напоследък нещо съм се разкекавила. За един месец вече втори път съм хремава  newsm77 Та за това не се противих много, когато ми ги предписа док....

За секса - аз също имах прокървяване в 9 седмица и док каза да забравя за секс. Не разбрах до кога да забравя  rotfImbo

Фолиевата киселина се пие до края на 12 седмица, но често се препоръчва на бъдещи майки да я пият до края на бременността, пак във връзка с хемоглобина. Мисля, че спомагаше за доброто усвояване  на желязото.

И във връзка с това да ви разкажа нещо смешно - когато бях бременна със сина ми, бях много твърдоглаво и инато човече.... /сега 8 години по-късно живота май ме е поочукал лекичко  Mr. Green/
Та, тогава си казах, че няма да ида на преглед до 3 месец и толкоз. Една акушерка, роднина ми втълпи че не е хубаво и аз безропотно се доверих. Пък и тогава тук в Бургас не бяха чували за вагинален ехограф и бъркаха с ръка. Разбира се куцо и сакато идваше да ме саветва, какво трябва да пия, какво да ям и как трябва да приемам фолиева киселина. Аз, обаче НЕ! Викам без да ми е предписано от доктор, лекарство не приемам! Вари го, печи го.... Ама иначе си знам, че трябва да се пие....И бях изчела цялото необятно книжно и интернет пространство в кои храни се съдържа. И почнах да се тъпча със зелена салата, зелен лук /мразя зелен лук/, спанак /мразех спанак/, зеле, алабаш /казах ли, че мразя алабаш?/ , портокали, ягоди....
Идва третия месец и аз горда от себе си прекрачвам със задоволство прага на АГ кабинета. Мисля, си че голямо чудо съм сътворила.
- Честито! Имате прекрасен плод! Пиете ли фолиева киселина?
- НЕ! - отговарям с вдигната глава, но ако кажете почвам да пия!
- Късно е чадо. Вече няма никакъв смисъл. Каквото е станало, станало! Безотговорно е това!
- А, не така! Аз ядях много богати на фолиева киселина храни - и почвам да изреждам.
- Абе, ти да не си икономист?
- Да, докторе!
- Мда, правилно предположих! Живея с една такава вече 30 години! Все си мислите, че много знаете и много сте умни. Ама знаеш ли колко икономисти трябва да убия, за да събера кило мозък....
 Joy
Надявам се да успях да ви разсмея в събота вечер  Wink
Приятна!

Последна редакция: сб, 01 ное 2014, 20:29 от Никки

# 657
Добро утро и от мен  Hug

За витамините - аз все още пия фолиева киселина, АГ-то каза витамини като спра фолиевата киселина. С първата бременност пих Прегна Кеър от самото начало, много напълнях и си мисля че и това спомогна.

Вие как мислите, дали се напълнява от витамини?

# 658
Добро утро на всички!  Simple Smile
За витамините, и с първата бременност, и сега само фолиева киселина пия. Против съм синтетиките. При първата Б пих Магне Б 6, че имах крампи, но това беше към 5-6 месец и после много ми падна хемоглобина, та пих желязо 1 месец. Сега се надявам да ги избегна и тях, но каквото такова.  Simple Smile
Да ви попитам, знам че се обсъждаше, но се чудя какво мазило против стрии да взема? Преди ползвах Мама Дона на Чико, сега ми се иска нещо друго. Вие от какво сте доволни?
Хубав ден ви пожелавам!

# 659
Добро утро, аз немисля, че се напълнява  фолиева не пия . Пия само витамини но в тях си има фолиева кис. ще си ги пия докрая най-вероятно АГ-то ми ги изписа и каза да не взимам допълнително фолиева защото в тях има достатъчно. За стрии съм взела крема на Мустела него почти всички ми го препоръчаха отзиви немога да дам защото ми е първа бременност  , мазах се няколко пъти но реших , че е още рано и засега само гърдите мажа защото наедряват.

Общи условия

Активация на акаунт