Искам да кажа ... (7)

• 32 430
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
Таис, дано да е само тази вечер и утре да е здравичка малката.
Цвети, Жаки в добре, даже много, яде си, играе, спи спокойно, правим си инахалациите, пие всички лекарства с голямо желание. Лекарката каза инахалациите с Вентолина  и другото лекарство поне седмица сутрин и вечер, не е ли много бе, кортикостероиди са това, но не съм правила досега, та да питам при вашите деца по колко дни са изписвали?
Куркума, ние имахме ужасно преживяване в един паркинг в Тел Авив, колата рента кар, Мазда 3 още поне 100 абсолютно същите, ни номер помним, ни нищо, измъчихме се! Цял час се мотахме и беше чист късмет, че я открихме, не си сам:))

# 646
Кортикостероиди могат да се пият адски дълго, някои ги пият цял живот. Не казвам, че е хубаво или правилно да се прави, но е в реда на нещата да се изписват за месеци напред.

# 647
Никога не помня на кое ниво ми е колата. Много съм проста, за това съм си купила възможно най-странния цвят кола. Обикновено има само по една такава и все на едно от сите нива я намирам.

Веднъж търчах след колата си, убедена, че някоя ми я е задигнал, докато видя, че регистрацията е РА.

Жаклин, спести си на Жаки яслата.

# 648
И на нас днес ни казаха поне още 5 дни антибиотик и Вентолин - значи общо над 10 дни, днес на две места търсих инхалатори - нямаше, а утре с болно дете сама къде ще се размотавам не знам. Таис, бързо оздравяване - скоро нали и Кати на Тони май изкара нещо подобно, не отшумява лесно май тази гадост. Аз веднъж щях да пукна от ваджишка лакомия - ядох торта до безпаметност, досущ като кмета в ''Шоколад'', после правих в снега обиколки около блока да се осаферя.

Мъжът ми като аджамия шофьор преди две години отиде да вземе на бебето едно люлеещо конче, ама в някакъв квартал от типа на спалните - блоковете  един с един разлика нямат и така с кончето под мишка  скиторил и си търсил колата, добре че е един яркозелен бръмбазък та я е скивал в един момент, чудна картинка ще да е бил.

Изпих виното, още ми е вкиснато, та си пуснах  един от последните епизоди от сезона на ''Съседите'', и разгеле за цял ден чак сега  вечерта успях да се засмея няколко пъти с тях, големи лафове пускат. ''Гледай я тази каква къса пола е обула, чак душата й се вижда''!  Laughing

# 649
Колата съм си "губила" само веднъж в новия ни мол в града.
Предпочитам да ходя до него пеша, вместо с кола, защото е ужасно тясно направено. А тя голяма и дълга и имам чувството, че като излизам, току що забърша някоя стена.

Децата спят, най-накрая малко почивка и за мен...

# 650
  • Euskal Herria
JACKLIN*, по време на операцията на моя син (на сърцето)  - при интубирането е направил ларинго спазъм. След това в продължение на 2 години дишаше точно като Дарт Вейдър от "Междузвездни войни". А при вируси и настинки ставаше страшно. Тогава сме ходели за кратко в болницата - да му правят инхалации, но основно вкъщи му давахме "Хистамин". С времето и това отзвуча.
За яслите и градините - съвсем нормално е първата година да боледуват хлапетата - докато придобият имунитет. Просто има един период - като че ли нон-стоп са болни и каквото се зададе, винаги го прихващат. Това важи и за персонала в тези заведения. Когато почнах работа, първата година боледувах, после само пренасях вируса у нас и натръшквах домочадието.
П.П. Тук гледах инхалатори в Лидл, ама бяха на съвсем сносни цени - около 25 евро. И по магазините, които предлагат продукти за ароматерапия.

# 651
JACKLIN*, инхалатори и в продавалник продават хората, нови.
Направо виж сега и си поръчвай, утре още ще ти го доставят щом е за рамките на София.
Аз от там купих моя миналата година.

А за яслите и болестите....имунитет не придобиват децата изобщо. Крайно грешно схващане, но много родители не могат да си позволят друго и са принудени да ги изпращат.
Макар че цялата въртележка с 1седмица на ясла, и после 3седмици в къщи е изтезание и за родители и деца....да не говорим за средствата, които се хвърлят за лечение.

# 652
Жаки си купи инхалатор още вчера, ако не се лъжа Rolling Eyes

# 653
  • Euskal Herria
Mirama, пиша за това, върху което имам поглед през всичките години. Уважавам мнението ти. Друг е въпросът, че има и много безотговорни родители, които водят болни деца и с претенции да им се дават лекарства. Както и да е, за мен това е болна тема и предпочитам да не дълбая повече.
Харесва ми, че в темата няма спорове и всеки може да се пооплаче, да сподели, да се похвали.

# 654
Моето малко момиче изкарва по ден два на ясла и е болна.Само предната седмица беше от понеделник до петък, но само до обед.
И аз се съмнявам имунитет да създават, те вирусите мутират постоянно.

Мирама обърка Жаки с Джулия.

# 655
Няма нужда родителите да са безотговорни.
Преди да вдигне Т, да започне да дриска или повръща, да кашля и да има сополи, детето вече е било заразно.

# 656
Да, грешката е моя за момичето и инхалатора-...Simple Smile

Имунитет при толкова малки деца и организъм с незряла система като цяло, се изгражда далеч не с подлагането му на всеки 2седмици на различни вируси.
Темата обаче е доста обширна и сериозна....и далеч от схващането и мантрата "то така се изгражда имунитет", което масово са чували всички.

# 657
  • Sofia
Болните да оздравяват!
И моята щерка си е вкъщи от миналата седмица... една хрема и то задна...
Много се смях с вашите коли по моловете...  Joy
Аз фобии нямам, но в мол не мога да се ориентирам изобщо, губя се и не обичам да ходя. То и без това 95% онлайн пазарувам.  Simple Smile   Иначе и атмосферта на моловете не харесвам, точно както някой писа - с това изкуствено осветление навсякъде...   Naughty
Отивам да чета приказка за лека нощ.

# 658
И само преди да легна, относно имунитета да ви питам, защо колегата ми боледува по три пъти годишно от здрав грип, когато е с 27 години стаж като учител в ДГ?

# 659
  • Пазете Гор
Има вируси, срещи които може да се имунизира човек, ама салеч не завинаги и далеч не срещу всички.

Кортикостероиди се бият мускулно, ако си важен за отбора и трябва да те вдигнат за мача утре, а си контузен. Тъпа работа.

Слабата ориентация из бетоновите подземия е простима за девойките, но е срам за мъжа. Преди години си изгубих колата в планината над Карнобат, над пътя за прохода при Риш. Оставих я на сгодна полянка в гората, че нататък пътя беше много разбит, пък и обичам да се разхождам в дъбови гори. Обаче работата горе ме залиса, мръкна и съвсем се стъмни докато тръгна обратно. Пътищата - не точно пътища, а коларски следи, пръскат се и събират като мравешки пътеки и край кой точно оставих колата -  един Бог знаеше. Пък и да го знаех - на метър от него все едно нищо не се вижда, все едно във варел с асфалт гледаш.
Светех си с челна лампа, ама тъмната гора то е като светулка, такава една неправдободна и стокилограмова. Тук кола, там кола, няма, а до Климаш са 15 километра, стига да хвана пътя, де. Оплесках я.

Като по филмите по едно време духна вятър, отнесе облаците и блесна пъпешово бледна полулуна - появиха се сенки, очертаха се хълмовете, пък и колата беше беличка, и по някое време светна иззад един завой. Зарадвах й се като граничар на отпуска.

Общи условия

Активация на акаунт