Искам да кажа ... (7)

• 32 429
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
И само преди да легна, относно имунитета да ви питам, защо колегата ми боледува по три пъти годишно от здрав грип, когато е с 27 години стаж като учител в ДГ?

Защото грипа мутира със скоростта на светлината. Simple Smile Дори в рамките на 1-2месеца, може да върлуват по 2-3щама едновременно.
Изграденият имунитет е за кратко и е само за прекарания вече щам. За всички останали си оставаш уязвим. Simple Smile

# 661
Да, точно към Продавалник съм се засилила, даже онзи ден пуснах линкове тук, че се колебая какъв да е, ще стрелям на сляпо.

Наистина детето ми не знаеше що е болест преди яслата, но предвид спецификите й, подейства и изключително добре и може да се каже, стана с идеи по-адекватна, внимателна, концентрирана. Нещата, които съм й повтаряла до премала там ги прави с охота, за един месец речника й чувствително набъбна, взима пример от децата, въобще, за характера й две мнения няма, че мястото й действа чудесно. И и все някога трябва аз да почна нещо, макар да не виждам как ще се случи. Но поне детето да стане по-адаптивно и силно се надявам болестите да понамалеят, особено като премине в градинска възраст. Времето ще си покаже.

# 662
Според мен се израстват някои неща.
Сега голямата ходи на училище, няма как да си я държа у нас и ето, донесе на бебето вирус. Само дето тя се и раздриска, а бебето се разповръща. Да има от всичко.
А аз и двете, като по-лакома  Blush Но се стабилизирам аз много бързо, не ме събори хрема и кашлица.

# 663
Гледах "Гласът на България"- не пропускам музикални формати
и искам да кажа , че имаше една циганка , която пееше като змей -
много са талантливи това племе .
И едно друго момиче ми хареса , което пя "Ах, къде е мойто либе" с
едно звънливо гласче , но не и запомних името .

# 664
  • София
Джули, това е нашия инхалатор: http://kbs-omron.com/details.php?id=31
Дружката ми имаше същия, но реши, че бил много шумен и си купи такъв: http://apteka.framar.bg/30020765/%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0% … B8%D0%BD-cn-02-wf
от който каза, че е много доволна също, но бил по-тих.

Искам да пожелая на всички една успешна, усмихната и щастлива нова седмица  Hug Hug Hug Едно такова ми е оптимистично.

Василена и аз ги слушах, направо ми докоснаха сърцето. А момичето с бялата рокля просто пя извънземно!

# 665

Искам да пожелая на всички една успешна, усмихната и щастлива нова седмица  Hug Hug Hug Едно такова ми е оптимистично.

А така, аз обичам оптимисти! Киселиците да минат леко в уево.

Аз понякога хващам по Нова дето пеят, това шоу. Иначе много честно си пускам клипове на BGT или други от това шоу. Ей, много талантлив народ има. А в Саймън съм Флюбена.

# 666
  • София
Цвети26, да ти се връща  Hug На мен пък не ми е оптимистично, но у уево няма да минавам.

В селото където живеят бабата и дядото на ММ няма ток, той се е притеснил за тях, че са доста възрастни. Сега чух и новините по бтв-то, толкова мъчно ми стана за жената, която е загинала от пороя. Горките и дечица и мъж..много сили им пожелавам. Изобщо малко сняг и повечко дъжд и отново цели градове и села са в бедствено положение, егати.

# 667
Кажете къде да кача снимки, че да се изфукам какви сме вампири. Забравих си паролата за фликър. Crazy

Много хубава тортата на Нино, да разкаже колко е вкусна. Laughing
Питах туркинята дали е правилно да се слагат няколко видове ядки в баклавата и тя каза, че се слагат или само орехи, или само писташиос. Не ми идва думата на булгарски. Laughing казах, че като се подготвя с продуктите и я измайсторя ще и я дам за оценка, за да видя дали се доближава поне малко до турската. Силно се съмнявам, ама нейсе... Laughing

# 668
  • София
За съжаление винаги зимата изненадва кметовете!

# 669
Цонне, не е ли туй пасташиос онуй, зеленото шамфъстък? Начи какви баклавички, ама дирекшън от Сирия съм яла с шамфъстък, никогиш друг път не съм опитвала. Изобщо цялата кутия със сирийски сладки и баклавички беше умопомрачителна.

А туй моето е сал един прост сладкиш. Обърнат сладкиш с карамел и ябълки. Сиропиран и с малко добавка към ябълките - стафидки.

# 670
  • София
Шамфъстък е, да.

Цвети, винаги ни изненадва! Все едно живеем около Сахара мама му стара, та дъждовете през есента и снегът през зимата са като Авраамово чудо  ooooh!

# 671
Каси, май към спиране вървим и аз се връзвах на това с имунитета и че трябва да мине и че по- добре сега, отколкото догодина, но май не е така. На две години не може да се бори с вирусите, на три може би ще е по- силна. Най- смешното, че сега тя плаче, за да ходи при дечицата и боскожата:)) Няма угодия, майкана:))
Джули, моя инхалатор е Микролайф, за сега съм доволна, много облекчава Жаки. Тя сама усеща, че и е по- добре и казва, мамо, слагай Жаки на апарата да диша, доткора каз дишай дълбоко:))
Много е сладка, бе, запомня и повтаря много смешни неща, вчера не искаше да се къпе и и казах, че ще я заболи дудичката, ако не я измием, днес говори с баба си на скайпа и в казава- бабо, ти изми ли си дудичката, че иначе ще те заболи:)

# 672
  • Euskal Herria
Като гледам и чета новините - каква беше тази година! Нищо не подмина България - порои, свлачища, експлозии... какво ли не. Няма ли вече да има край? Няма ли и някой да поеме отговорност и да признае вина?
Едно изключение - пак неприятна новина миналата вечер - момиче от помощно училище, което е паднало от 8 м височина. Чест му прави на директора на училището, че не се скри и не почна да шикалкави.

# 673
Точно така - шамфъстък! Peace

Booooo:)

https://www.flickr.com/photos/40482252@N00/15015533753/

Последна редакция: нд, 26 окт 2014, 23:31 от Цонна

# 674
С тези усмивки кого сте тръгнали да плашите  Laughing

Крива съм. Детето реагира повече на английски.

Общи условия

Активация на акаунт