Навънка малко застудя,но мамите от ИБ няма да вадим от килера още прашната шейна

• 24 856
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
  • NE
Не сме коментирали хигиената в болниците, а изискванията. В интерес на истината всичко от към условия в болницата беше ок при мен. Ново, чисто, спретнато. Че даже и храната вкусна щом ядох, а съм злояда. Peace Патила съм от частно. Stop

# 166
  • Sydney
danaeka защо съдът е постановил толкова малка сума? по закон е: 50% от МРЗ, която е 340 лв. Не се обвързва с дохода на родителя  Peace

# 167
  • При моето слънце
Баба Яжка е яхнала метлата  hahaha
Лигнин ми се наложи да си купя, след като ми приеха да раждам. Нали съм цивилизова, носих си превръзки и не знаех, че искат такова нещо. Но веднага, след като ме раздвижиха, си сложих удобните превръзка и бабишки гащи, никой не ми е правил проблем (може би защото бях секцио).
Иначе от условията в нашето АГ съм изключително доволна, както от лекарите, така и от сестрите. Само едно мъничко косурче имат, опитаха се да ми откраднат телефона, ама аз вдигнах цялата болница на крак и ден след като ни изписаха, незнайно как се намери  Mr. Green

# 168
  • Сливен
danaeka защо съдът е постановил толкова малка сума? по закон е: 50% от МРЗ, която е 340 лв. Не се обвързва с дохода на родителя  Peace

и аз това щях да попитам - при  нас имаме служител, който плаща 150лв., при условие, че издържа и отглежда второто си дете, а при Дани това е единствено дете и би трябвало да е по-голяма издръжката. Иначе си мисля, че все пак доходът е от значение, защото от съда ни искаха бележка за доход.
Яже, измъкна ми думите от клавиатурата. Мен пък никой не може да ме убеди да раждам в частна болница, ама никой, ако дай боже забременея още веднъж пак ще си родя в държавната болница. При нас нямаше такова изискване да сме без бельо и превръзки.

# 169
Пък аз не знам що искат да се седи с лигнин. newsm78 В частна раждах и двата пъти, в началото вместо лигнин седях с тези еднократните чаршафи, която сигурно всяка от нас е ползвала за детето си (с размер 60/60), ама като си вземех душ, се намъквах в бикини и слагах едни огрооооомни превръзки (по-големи са от "Роза"-та). На визитация смъквах бельото - докторите ги интересува какво изтича, не с какво си облечен.  33uu

# 170

25%

# 171
Кой говори за изтъкване изобщо, не и аз, защото платих за самото раждане, по малко и от държавна болница, секциото ми струваше точно 250лв,/а всяко едно допълнително се плаща на каса, по предварително обявен ценоразпис и се фактурира надлежно и говоря за екстри, които не включват нормалният и удобен престой на родилката, а са наистина допълнителни екстри-масажи, фризьори, прегледи за бебето, допълнителни менюта, телевизия , интернет и т.н/ а нормалното е безплатно АКО имаш осигуровки и се следиш в клиниката, та за това ромки по лигнин трудно се разхождат/измислено е как хем да е безплатно, хем да не се злоупотребява/..... Но пък за сметка на това са що годе нормални хора там, заради изискването а осигуровки и следене- с трудов опит и пазят създаденото, а и болницата е създала и спазва някакви стандарти, на мижави цени. 50 пъти ще напиша имената и на лекарите и на болницата и пак няма да е изтъкване за моето положение, а хвалене на наистина добра практика, че и така може да се работи. http://www.devamaria.com/bg/medical/birthcalculator/
А за моят проблем с условията- сори ама за толкова години бъхтене и внасяне на осигуровки, че по 2-3 пъти на един и същ месец за един и същ риск, поне заслужавам да не изпитвам неудобство и да гледам голи ромски гъзове в тоя момент и да слушам и гледам простотии  Crossing Arms , да гнус ме е и не понасям простотия и идиотщина и неща които могат, а не се случват както трябва.   И не не смятам, че съм равна на тези дето нямат и 1 лев заработен, че и да им плащам за раждането, да ме наредят до тях и да им се радвам като вършат гнусотии  Confused

Последна редакция: чт, 30 окт 2014, 18:07 от Звезден^Прах

# 172
  • Sydney

25%
не знаех, мерси... аз си спомням при моите родители как беше

# 173
Прахи тази клиника явно е единствената в България.Аз пък не съм съгласна да плащам за нещо,което ми се полага по право и да и аз платих 2 пъти здравните си осигуровки-един път в Гърция и един път тук ...
Както и да е ,когато раждах имаше само една българка и тя не можеше да излезе от стаята ,защото беше секцио и много трудно се възстановяваше, а аз ходих да кърмя с ромките и ми дадоха много,много ценни съвети за кърменето.Успях да убедя една от тях да не оставя бебето ,а на третата давах кърма за близнаците,защото не ѝ беше слезнала нейната Simple Smile Изобщо не ми беше скучно и всички се държаха много добре с мен  Blush

# 174
  • NE
Аз избрах болницата според доктора си, а не по екстрите. Ползвах си ценоразписа на отделението и въпреки това от здравната каса похарчиха повече пари за мен и бебето за цялата бременност, раждане и операция колкото не съм внесла въобще за всички години в които работя.
Аз нямам също проблем с малцинството. Че една се разходила ... ми добре, то и друга може да го направи. Всички бяхме равни когато отивахме да нахраним бебетата си. Питахме се, радвахме се когато дадат бебето на майката или ги изпишат. Мизерия, неуважение или подобно не видях. За мен беше важно да ск родя живо и здраво детенцето в сигурни ръце, а те не винаги са в лъскавите кабинети и болници.

# 175
Един път в живота си позволих да съм егоист, "лигла" и "расист" и да искам спокойствие и удобства и сладки моменти като на филм.  Crossing Arms

Иначе почти до 9ти месец бях в гетото и по ромските организации, в Бургас да работя и да  обяснявам с младежите от ромски произход как се прави безопасен секс и как НЕ се правят бебета, въпреки очевадното ми състояние  Laughing Laughing
Скрит текст:
Mr. Green/което е от добрите гета м/у другото  Mr. Green/  Wink не съм лигла и претенциозна по принцип, за това го взех навътре, но понякога , когато съм уязвима, се предавам тотално и просто искам спокойствие и лиготия и глезене, че кой не иска, това е. Представях си този момент, на раждането и дните с детенцето, перфектен и го исках така и изключително много благодаря на екипа на цялата клиника и болница, че го направиха такъв  Heart Eyes цял живот ще съм им задължена за грижите наистина  Heart Eyes Точно така си го представях като моменти....за цена никой не говори, цената е смешна, какво изтъкване, какви 5 лева.....

Плащах по няколко пъти здравни, щото бачках по няколко проекта и на граждански договори, превеждах основно .....и там няма хън-мън, плащаш на всяка сума, която си изработил ..... #Cussing out тея пари, обаче не отиват в личен фонд, ако ти се наложи да ги ползваш, отиват да покрият суми на тея дето 1 ден нямат изработен и избъхтан...... Crossing Arms

Последна редакция: чт, 30 окт 2014, 20:27 от Звезден^Прах

# 176
  • София
Раждала съм и в държавна и в частна. И двете ми раждания бяха приказка, като по филмите. В държавната даже и не мернах ромка, камо ли да й гледам голия задник.

# 177
В София може би......ама в някои градове няма как да се разминеш с тях и със странните практики на самите болници по отношение на нечовешки изисквания към жените, граничещи с унижение/четейки само написаното по-горе..../. В Бургас пък са задължителна украса, че някои са и постоянни абонати  Rolling Eyes

# 178
  • В къщурката на хълма на феите
в наш'то АГ е топло, чисто и безплатно .. лекарите не са по-лоши от тези в частните болници и съквартирантките ми бяха страхотни - едната, от които можеше да си позволи да купи и продаде цялата болница само с джобните си пари - между другото писах в книгата за похвали и оплаквания, да изясня, че не ми е приятно деленето на "цигански" и "български" стаи, понеже това е отвратителна расистка практика за примадони .. циганите и те са хора, огромната част от които имат ужасен имидж, заради безработните, безнравствени и неуки мангали от гетата, които смятат, че всички са им длъжни .. и още нещо - в държавната болница политиката е да се ражда естествено до доказване на противното /както между другото е и в белите държави/, докато в частните болници в града, обичат да плашат жените, че раждането върви бавно и убива бебето, та трябва задължително да се прави секцио за 1100лв. .. познавам приблизително 40 жени родили в последните 4 години и точно две от тях са родили по естествен път в частна болница - едната е Теда, другата е мойта кума .. та тъй .. ако имам щастието да давам живот за втори път, пак в държавното АГ ще ида ..

п.с. Пуфе много интересна информация ми съобщаваш, щото на близки наши приятели, детето в Дева Мария се роди, цялата бременност пътуваха до Бургас за проследяване и след като жената не можа да роди по естествен път в Дева Мария, секциото й пак там струваше 2500лв. с направлението и без нито една екстра .. с удоволствие ще ги изпратя да си поискат парите Peace

# 179
Меце чувала съм такива митове, но за мен това са митове наистина. Честно 1 дума не мога да кажа/ а както си ме знаете не съм от тея дето стискат устата и си затварят очите/ от санитарката до административният шев, която ми е градска от Хасково, са професионалисти от класа.

Ако е раждала обаче преди 3-4 години, то завеждаща на отделението беше една, дето сега е следствена за продажба на дете от родилното на др частна болница, та от тогава се носи лоша слава. За щастие изхвърча цялата помия от там, включиха се в инициативата болница приятел на бебето, докараха сpециалисти от цялата страна и въведоха практиката за безплатно раждане/ между другото и тоновете ми следяха безплатно всяка седмица oт както влезнах в 8ия и това е за всички жени, които си следят при тях бременността/ и сега наистина е на ниво и болницата и клиниката към нея. Ползвах допълнителни услуги, да, но до стотинката мина през каса, фактурира се и точно по обявения ценоразпис. Ползвах основно избора на екип, тъй като се наложи спешно секцио, прегледите за детето и вегетарианска храна, а за избора на екип-доктора ми беше на кабинет, ако си с нарочено секцио, лекаря си наглася смяната и си ги взима момичетата за секцио, в смяната в болницата, демек не го плащаш... Рехабилитатора ти е безплатен, има си консултант по кърмене, а прости ромски жени няма, защото на "ония" им се свидят парите като нямат осигуровки и не идват да раждат в болницата и да плащат пълната услуга... Измислено е.

И нал'ра окръжна я ремонтиrаха и к'во от тoва/и персонал и пациенти ше и видят сметката много бързо/.... Едно и също се случва, ходят си подобни индивиди само по лигнин, че и без, санитарките и лекарите сърдити на целият свят/това за някакви стандарти и човешки права от едното ухо , в другото/, бебето след секциото го дават на 3-ия ден, бащата е нежелан индивид да се мотае около теб... За кърмене няма мн мн кой да дойде да ти каже, ако не попаднеш на някоя добронамерена съквартирантка?! За по колко жени раждат наведнъж и наедно, не ми се ще да питам и честно на вас това ви се струва смешно , забавно и в реда на нещата ?
Не е нормално хора и не е нормално и да се приема. В повечето бели държави, тези дето не допринасят за социалните благини, ползват отделни здравни заведения и здравни услуги или си заплащат съответните суми.

Последна редакция: чт, 30 окт 2014, 22:47 от Звезден^Прах

Общи условия

Активация на акаунт