Навънка малко застудя,но мамите от ИБ няма да вадим от килера още прашната шейна

• 24 832
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
Изписаха ни от днес Тобрадекс, чудя се дали да ги взема или да продължавам с Виброцил? Имате ли мнение за Тобрадекс, преди съм ги ползвала, имат ефект, но искам да чуя мнения  Simple Smile

# 61
  • В къщурката на хълма на феите
тобрадекса е антибиотик .. за виброцила като цяло не знам защо го препоръчват ..

# 62
 mecani, за Тобрадекса пише кортикостероид  Confused да ме притеснява ли или да слагам спокойно?

# 63
  • shumen
Мравче,Поспаланче,тази нощ и сутринта нямаше Т,спа спокойно и го пуснах на ясла.За сега не са се обаждали,значи е добре.Може и да е било от претопляне снощи,че печката гореше,а той 2 часа сигурно бесня без да спре или е някой гаден кътник,че не са избили още.Не знам,но днеска в яслата им беше голяма жега сутринта и го оставих само по блузка и панталон малчо,че да не му е топло.
Ния,аз съм по доволна от Тобрадекса,отколкото от Виброцила.
П.С.Стиснете по едни палци за мен.В 14.00 часа отивам на интервю за работа и дано стане нещо.Като се прибера,ако имам възможност ще пиша как е минало.

# 64
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
mecani, за Тобрадекса пише кортикостероид  Confused да ме притеснява ли или да слагам спокойно?
Тобрамицин(АБ)/Дексаметазон(КС), сиреч 2 в 1, а за какво го изписаха?

Благодаря ви  Hug Петето е добре, без Т. и гадене, няма и разтройство. Май за 1 ден го е изкарала вчера. Личната каза само нурофен при нужда и диета.Ама ми се струва, че ще и е рано да я пусна утре на училище, май ще поседи и вторник. Rolling Eyes

Дани, да не вадите кътници  newsm78, щото и ние вадим, но давам Шуслерови соли и Самбукус, и дано удържим фронта срещу вируси.Успех на интервюто  Praynig

# 65
За хремата, защото много кашля от секретите. Да давам ли или по-добре Виброцил?

pettesa бързо оправяне на каката.

danaeka успех на интервюто.

# 66
Ния, дългогодишния ми опит с Тобрадекса показва, че само избутва инфекцията надолу и винаги сме зачервявали гърло, съответно следва и Т. Освен това кортикостероида не винаги помага, по-скоро антибиотика.Затова Тобрекс е варианта само с АБ. В случая Коларгол+Назик ми се струва по-удачния вариант + Синекод капки ако много кашля. Малииииии ..... като истински доктор .... бърррррр. Консултирай се с педито и кажи, че не искаш кортикостероиди, имаш си своето право.Освен това в такива ситуации нещо хомеопатично от рода на Инфлуцид, Цинабсин или ШС-3 ще помогне доста.

# 67
Много благодаря  Simple Smile

# 68
  • до едно тепе
Ния от опит Виброцила няма да свърши никаква работа. Аз тобрадекс капя, ако много се закучат нещата. Последно преди 2 седмици лекувахме с хомеопатия 10тина дена хъркащ нос и като започна да кашля сутрин от секретите почнах тобрадекс. След седмица не ни се размина сиропа за кашлица, но него педи го изписа ooooh!
Уфф тая сутрин пак се закашля нещо от някакви секрети, а не му е запушен носа и няма сополи. Дали не се надиша с прахоляк вчера у баба си( тя има мноого килими,които се тупат веднъж годишно ) или от студа вкъщи не знам. Thinking Май трябва пак да почнем зенарото пфффф няма оправия  ooooh!

# 69
Здравейте!
Нова тема, ама събота и неделя с две дивачета и без тати мисия невъзможна да се включа.Бяхме на имен ден и на брат ми......днес сме на майка на РД не ми се излиза в този студ но няма начин.
Ники спинка на едната ми ръка и да се запиша.

Честито на патеричка на вчерашните именници да са живи и здрави!

Ния от работеното в аптека знам че е Тобрадекса е с АБ-на част и кортикостероид и е по-лекарско предписание.Има друго без АБ съставка Тобрек- кортикостероид.

Ники в събота си цепна венеца много кофти,много кръв тече,но се оправи,  стои само резка такава като избива зъб доколкото успявам да видя .
Мислих да излизам с колата до Лидъл и да платя сметки, но.......е студено и ще  си кача пилети ,ще си запаля каминката  и ще си се гушим с малкия, че после кака трябва да взема,но в този студ май ще го оставя на кръсницата или на комшийка.Мислих и пюренца да правя ама ме домързява май......ще видим дали Ники ще позволи.

# 70
  • София
Здравейте,

Малката днес мъжО я заведе при педи - всичко е ОК, но е казала до сряда да пие АБ-то. От секрета, който обърках (вместо от гърлото и взеха от носа) пак излезнаха стрептококи, но пък от АБ-то и изчезна всичко - кашлица, хрема. От снощи започнах да давам Имунокол - коластра. А днес педи е изписала от другата седмица да започнем Бронховаксом.
Та надявам се да се оправи и повече да не се налага такова лечение (с АБ). Та 2 седмици ще си поседи вкъщи за да изпие двете неща (Имунокол-а и Бронховаксом-а) и тогава ще я пусна на ясла, че да се закрепи по сериозно.

Ния - според мен за кашлицата по добре давай сироп (Мукосолван, Проспан), а за носа - по добре пуснете един секрет и тогава слагайте каквото и да било.

Дани - стискам палци за интервюто.

Пете - честит именник на патерици. Бързо да се оправя кака.

Стани - за разстройство - компот от дренки, ентерол. Бързо да се оправя малката.

# 71
  • shumen
Пете,да и Дени вади кътници и май е било от тях Т снощи.
Аз отивам да хапна и на интервю след това.

# 72

Ния Има друго без АБ съставка Тобрек- кортикостероид.

Абсолютно не е вярно това.  Naughty Тобрекса е само с АБ, без кортикостероид  Peace

# 73
Фейти даже искам да ти кажа, че понякога заспива на данданията .. обаче ние имаме избрана колекция песни, които Ема харесва .. даже танцуваме на тях /с махане на ръчичката/ .. пътували сме няколко пъти на дълги растояния - до Варна и София - и не сме имали ама ниикакви проблеми ..

Ами мога само благородно да ви завидя  Crossing Arms Mr. Green Ние в колата СД нямаме, съответно слушаме каквото пуснат по жицата  Mr. Green Все си мисля, че и това ще мине, просто време му е майката на всичко  Whistling

Ния, според мен ако сополите не са жълто зеленикава няма нужда от АБ капки. Можете и по-леко да минете в случая. Аз принципно до тях прибягвам като стане тежко положението. Когато нещата са по-леки слагам Африн за промивки и Еуфорбиум. Виброцил повече не купувам - няма толкова отвратителни капки  ooooh! Пробвайте ги сами и ще се обедите! Можеш просто да промиваш по често с физ. разтвор или нещо друго и да слагаш след това Олинт например.

Данаека, палци и дано ти хареса работата и те вземат  Peace

Алекс, не знам дали си чела за Бромховаксома, но аз лично не останах доволна. В другата тема писах, че имам цяла опаковка, без едно прахче и направо го подарявам, така че ако ще го почваш мога да ти го пратя  Hug Дано при вас действа по-добре, но гледай детенцето да е напълно здраво!
Ние коките лятото ги морихме с Левофлоксан, доволна останах и си ги ползвам и сега понякога  Heart Eyes

# 74
Сияна днес е добре. За сега е само с един наакан памперс, дано и така си остане. За всеки случай взех от аптеката по препоръка на аптекарката Лактакеър Стоп прахчета с пробиотик. Ще й дам днес две и ако се задържи само с един наакан памперс утре е на ясла.
Ния, ние сме ползвали Тобрадекс и при нас нямаше ефект.
Пете,  нашата педи препоръчва при Т без нищо друго да давам поне 3 дни Нурофен, защото действал и противовъзпалително.

Общи условия

Активация на акаунт