Всеки може да изкаже мнение, но аз се чувствам обидена от това

• 10 598
  • 127
  •   1
Отговори
# 45
Всичко трябва да се коментира, когато те смущава. Нарича се диалог (или поне търсене на вариант за диалог), а не мрънкане.

# 46
Човек, пратил детето си в едно от училищата, които се водят само за елита, трудно може да убеди, че не е от родителите, за които пише  Mr. Green

# 47
В кое училище учи детето на автора?

# 48
  • където ми харесва
Явно не е от тях, защото в училището на неговото дете няма нужда от подобни претенции, там играят само парите. Виж, в държавните училища, такива родителибс лопата да ги ринеш.

# 49
В кое училище учи детето на автора?

Италианския лицей, разбира се  Naughty Mr. Green

# 50
Aхахахааа  Laughing Тогава пък къде се бута в държавните детски градини? То е малко като да обясняваш на бедняка колко е полезно за душата да гладува, като в същото време преяждаш редовно.

# 51
Aхахахааа  Laughing Тогава пък къде се бута в държавните детски градини? То е малко като да обясняваш на бедняка колко е полезно за душата да гладува, като в същото време преяждаш редовно.

Само че този тренд е масов. Вчера дъщерята на Димитър Цонев и внучка на Коста Цонев и Анахид Тачева на едно с манекенка, дето вече била актриса, такива като този Симчо ги плещеха. Не, не за ученици, но със същото звучене.

# 52
Цяла тема на тема как на някоя гарджето по убаво от на друга гарджето. Пък тази другата се обидила и твърди, че квото за едното гардже, това и за другото гардже...
Голям праз...

# 53
  • София
Цяла тема на тема как на някоя гарджето по убаво от на друга гарджето. Пък тази другата се обидила и твърди, че квото за едното гардже, това и за другото гардже...
Голям праз...

За това ли било?
Аз пък си помислих че е нещо по-сериозно.

# 54
  • София
Брей, че в лицея с кренвирши ли ги хранят, и прозорците ли не им отварят! Ц ц ц

Впрочем, и за двете неща бих повдигнала въпроса, където и да учи детето ми. Има си разпоредби, да се спазват.

# 55
Всеки може да изкаже мнение, но аз се чувствам обидена от тази безобидна на пъв поглед статия:
Да се обиждаш от нечие лично мнение, па макар и изразено в публичното пространство, е ... абе лоша идея. Аз не те разбирам.
"Детето ми не е по-добро от детето ти Е па не твърдя опакото.
Симеон Колев - Симо Симеон Колев - Симо Тоя наистина не го знам кой е, но всъщност е все едно- човек един с мнение. Като много други.
Снимка: Личен архив

Нали неотдавна започна учебната година, та и аз да кажа нещо по въпроса. Има такова право и той.

Винаги е имало малко по-странни родители, които демонстрират нездрав ентусиазъм по отношение на условията за децата им във всякакво естество. Да, наистина има такива крайни хора, които са определено нездрави. Съгласявам се тутакси. Не са чак толкова много, обаче. И обикновено не са тъй крайни. Храната, отношението на учителя към детето им, отношението на другите децата към тяхното дете, натовареността на учебната програма, тежестта на ученическата чанта, учебните програми и учебното съдържание...

Тези родители си "дуднат" още от детската градина по всички въпроси. Те са принципни, като част от принципите им са да не дават допълнително пари за каквото и да е Не е лошо. И в този принцип има голяма доза здравословна мисъл и логика. , защото "това не е тяхна работа" и защото си "плащат данъците". Такива хора има и това са най-устатите майки Виж, това вече е невярно заключение. Това са просто хора с принципи. Могат да бъдат и мъже, и жени, могат и да не са толкоз устати, а просто да се придържат към виждането си, което, както вече писах, е напълно логично. Щом има държавата определени задължения към гражданите си, а те са изпълнили своите към нея съвестно, то не са длъжни да си затварят очите пред нейните нарушения. и татковци. Повече майките, защото личният ми опит е с майки.

И както се казваше едно време по телевизията, "ТАСС е упълномощен да заяви", аз се чувствам длъжен да обърна внимание на следното.

Най-важното. Каквото е за твоето дете, това е и за всички останали деца. Много ясно, че в общата джунгла е така. Аз не познавам хора, които да искат специално отношение към тяхното дете. Но има хора разумни и активни, които търсят това, което е тяхно право. Което си е направо похвално. Жалко, че повечето хора по- скоро се скатават и чакат някой да свърши това. Понеже после и те ще се облажат. Ако в стаята е задушно, то не е задушно само за твоете дете, лельо! Това са вече булевардни елементарни приказки, чиче. Теб не те знам къде си ги написал, но ако е в средство за масова информация- язък му на средството, че е поместило такава помия. Ако храната е гадна – тя е гадна за всички, ако някоя учителка е по-истерична и вика по децата, тя не вика само по едно дете. Тежката училищна чанта е тежка за всички, домашните са много за всички, така мога да продължа до припадък.

Изключителността на твоето дете е без коментар Вярно, без коментар е. Рядко е срещано във вида, в който се представя тук. , но внимавай с изискванията. Не можеш да изискваш изключително лично отношение от нещо, което е обществена, а не лична услуга. Чу ли, мацка?  Rolling Eyes Обществена услуга. Обикновено майките с претенции са много по-гласовити и това грешно се възприема като знак, че са по-прави или по-аргументирани. Не са.

Лудата майка си е психопат отвсякъде. Обикновено се носи хипарски облечена. Това са пълни глупости, наистина. Човекът изглежда такъв, със слаби нерви, нелекувани от години. Излъчва претенция и високомерие, има план за детето си до към 40, като в този план не влиза да го запознае с новите жилищни кредити, от които да се възползва и към 20-20 и малко да се поизнася от маминка.

Тези майки (или/и татковци) обичат естествените материали, естествените храни и всякакви био дрънкулки. Това няма нищо общо с останалата част на мнението. И в тези предпочитания няма, само по себе си, нищо лошо. Пътували са, виждали са, И това не е лошо. смятат, че техните деца задължително заслужават най-доброто. Личен избор е това. Това, само по себе си, не е никакъв проблем. Но когато тези претенции са насочени към държавното училище или детска градина, става страшна истерия. Присъствал съм на разговор, в който едно такова чудовище с лека истерия и фалцет в гласа се караше на госпожата, че за закуска са имали кренвирши... Ми то си има нормативни правила за това, какво може и какво е забранено да се дава в училище и в ДГ.

Виж какво можеш да му дадеш ти на това дете, дай му го и не спирай да му даваш толкова, че да няма сила, която да развали твоя пример за това дете. И си до там. Повече нито можеш, нито трябва. Глупости са това. Малките деца нямат самоконтрол. То и възрастните го нямат винаги. Затова и има ограничения за нещата, които се продават/ дават в училищата и градините. Не откриваме топлата вода.

Остави го да яде боклуци, да се въргаля в училище, да свиква с лошо отношение, да свиква с различно отношение, да си носи тежката раница и ако има проблем – нека само намери начин да си оптимизира битието.

Ти си му родител. Майка или татко. Или и двете накуп. Не го забравяй и не се дръж като чиновник в Хелзинкския комитет.  Rolling Eyes Глупости, чак пък толкоз. В името на детето си."

Странно ми е родител да заема тази позиция. Аз пък позицията много не я разбрах, някъде се е изгубила между евтиния опит човекът да бъде интересен, нахвърляните приказки и неясните и безпочвени изводи.Може да не съм разбрала правилно смисъла на текста и признавам, че има принципно досадни и мрънкащи хора но те не се ограничават само до кръга на родителите.
Посланието намирам за вредно и опасно, един вид призив да се приема безропотно това, което се предлага в образованието, здравеопазването, а и в другите сфери, само защото видиш ли положението е еднакво (уж) за всички. Вероятно не това му е била идеята, но определено не е успял да си я изрази.

Последна редакция: пн, 27 окт 2014, 15:21 от Judy

# 56
Какъв е този италиански лицей и какво толкова става като го завършиш?

# 57
Какъв е този италиански лицей и какво толкова става като го завършиш?
Ако татко ти е дупетат, то ти си в Италианския лицей на държавна издръжка и като го завършиш и ти ставаш дупетат и редиш държавните дела.

# 58
Ясно. Но ако татко ти е бай Никой и някак е успял да те запише в лицея, ти после най-вероятно ще си също бай Никой, нали? Та каква е ролята на самият лицей?  Mr. Green

# 59
Ясно. Но ако татко ти е бай Никой и някак е успял да те запише в лицея, ти после най-вероятно ще си също бай Никой, нали? Та каква е ролята на самият лицей?  Mr. Green

А ти да не искаш синчето на дупетата да ходи в кварталното училище?
А бай Никой няма в лицея. Все е на някой този никой. Иначе нъцки---не минаваш теста.

Общи условия

Активация на акаунт