Всеки може да изкаже мнение, но аз се чувствам обидена от това

• 10 580
  • 127
  •   1
Отговори
# 120
Не, хора с претенции, при това неоснователни, са точно тези, които само мрънкат и се карат, а пръста не си мърдат за облагородяване на средата, не дават и лев, ако се купува нещо, остават си само с мрънкането, но никога не предприемат нищо конкретно, което да промени статуквото.

Тази среда е държавна/общинска собственост и се "облагородява" с държавни/общински средства, т.е. с пари на данъкоплатците. Без значение, че някой плащал много данъци, друг никакви. Не е работа на родителите да облагородяват среда, която не е тяхна собственост и с никакъв закон или какъвто и да е нормативен документ не е регламентирано, че нещо трябва да плащат. Като няма средства (което не е вярно), да сложат един ценоразпис на държавните/общинските училища и ДГ и да се решава въпросът.
Не го схващам това доброволно масово поощряване на кражбите и злоупотребите на общи средства.

# 121
  • София - Рим и обратно
Не, хора с претенции, при това неоснователни, са точно тези, които само мрънкат и се карат, а пръста не си мърдат за облагородяване на средата, не дават и лев, ако се купува нещо, остават си само с мрънкането, но никога не предприемат нищо конкретно, което да промени статуквото.
Да, тези имах предвид.

Чек, не знам къде е това "тук", но ние в Италия плащахме като попове в държавното училище. Само храната в стола на обяд струваше към 300 евро за годината. После - материали, ТХ, училищна каса, всичко. Автобусчето си се плащаше, за който го ползва - към 180 евро на месец. И ти говоря за малко забутано училищенце в едно градче до Рим. В града нямам идея как е. Факт е, че никой не мрънкаше и не споменаваше данъците. А там данъците са..... Sick

# 122
Чек, под облагородяване не се има предвид смяна на дограма, примерно. Аз под облагородяване разбирам - плакати с различни картинки, нови играчки, които да са по-интересни за децата, книжки и някакви такива неща.

# 123
Кафе, ако е регламентирано ще плащам. Но няма такова нещо, съответно не плащам. Обяд няма, децата си носят такъв, но ако има обяд за 300 евро на година с удоволствие ще платя. За материали и училищна каса като е регламентирано е едно, друго е да ти кажат "Дайте да дадем за щори или нова катедра на учителката.". Преди години директорът на училището на сина ми беше стигнал дотам, че да събира пари за нафта за парното. После ги беше откраднал и го уволниха.

Sunny, и дограма сме сменяли, и паркет сме циклили, и шкафчета на фирма за мебели сме поръчвали, и матраци сме купували, и въобще какво ли не беше.

# 124
Аз по материалната част се съгласявам с всичко, което решат и давам пари. Не ми се занимава с дизайнерски предложения. Има родители, за които това е най-важното в детската градина и училището и понеже не са един или двама, мисля, че и мое участие не е необходимо. Нещата, които ме вълнуват, обикновено не вълнуват останалите Simple Smile

# 125
Чек, краде се основно от пари, кото влизат от държавната/общинската издръжка, или проектите. Там не може да се проследи коя фирма защо е избрана и какви цени са предложили другите. И така става шуробаджанащината. Когато родителите дават парите, те отиват точно за това, за което ги дават. А и контролът е по-голям.

Прекрасно разпознавам родителите, за които пише Симо. Даже, с леко намигане,съм склонна да се съглася в описанието на външния им вид - хипарски маркови дрехи. Гласуват за 'Зелените', ходят на йога, пазаруват от икеа, любима тема им е колко са позитивни и толерантни и колко останалите са злобни. Друга любима тема - колко много работят със собственото си дете. Те не правят грешки, нито децата им, защото са добре възпитани. Те са най-големите радетели на нормативните документи, винаги информирани за правата си. Всичко това до момента, обаче, когато имат пряк интерес. Ако в класа се появи дете със соп, или просто малко по-буйно такова, веднага анализират колко много пречи на останалите и как трябва да се изключи. Не защото е със соп, о не, а защото самото дете ще се чувства по-добре на друго място. Ако ли пък тяхното съкровище наруши правилата, тогава са способни да изорат земята, за да докажат, колко е ощетено и несправедливо обвинено.
И наистина са ужасно кресливи, поставят безумни изисквания към учителите, заплашват ги, от което страдаме всички, които наистина имаме желание с малки стъпки да направим училището на децата ни по-добро място.

# 126
  • София - Рим и обратно
За съжаление, много родители се чувстват длъжни да се борят ( буквално) с учителите, да са винаги на контра, да подскачат с повод и без повод да защитят "правата" на отрочето, без да осъзнават, че така само пречат на децата си да получат адекватно възпитание и да имат добро поведение, което всъщност би могло да стане реалност с помощта на съдействие и качествена обратна връзка между родител и учител. А не с вряскане и безсмислени битки. Това го наблюдавам и в градината на малката и преди в старото училище на голямата. И тия хора смятат, че са в услуга на децата си и са радетели за по- добра образователна система. Няма що.

# 127
Всеки си изказва мнението  и всеки иска най-доброто ,според него, за децата им. Не виждам защо такова поведение трябва да обижда. Един държи на пица и картофки в у-ще, други на био супа , трети на кърмене до 5 годишни,а четвърти на спане с детето в първи клас . 'Всеки луд с номера си'
Нямат никакво отношение към мен или теб ,нали?

Общи условия

Активация на акаунт