Всеки може да изкаже мнение, но аз се чувствам обидена от това

• 10 584
  • 127
  •   1
Отговори
# 105
Това питам-на учителката хич не би следвало да и пука  майката на Пенка иска ли, не иска ли да се проветрява. Защо е нужно да се стига до капризи на тази тема, че и ол инклузив да се вкарва. Нали кренвирши имало там.
Репликите са Симо са-за всички е задушно. Ами даскалката да отвори прозореца. Щом не отваря-ще и мрънкат и още как.

# 106
Ох, как защо? На един не му стига, на друг му е много.  Laughing За какво ли не. И учителят все пак нещо трябва да направи. Винаги ще има неудовлетворени.

# 107
По повод "новина" от днес, да вметна, че на който не му пречат тежките чанти за малки деца, ще си ги гледа гърбави, но поне ще се утешава: "Моето е гърбаво, но повечето други бългачета също са гърбави! Каквото за всички, това и за моето!" (в случая, гърбицата):
http://news.ibox.bg/news/id_891789715

# 108
Учителят на кой клас е учител?
По принцип достъп до учители в училище току-така няма. Има родителска среща-една за един срок, в началото. И часове някакви там, за консултации. Та не на мене тия, как се жалвали нон-стоп на даскалята. Аз нашата класна ще видя чак декември месец, например.
В детските градини е друго.

# 109
Тази новина за безплатните прегледи е в заглавната страница и на нашето училище, но така или иначе децата ни няма как да се възползват от офертата, защото прегледите са до обяд, точно когато децата са на училище. Но поне е напомняне, че гръбначните изкривявания не са за подценяване и може да се направи консултация и извън безплатното диагностициране.

# 110
  За раниците е така, тежки са, но гръбначните изкривявания ен са свързани само с тях. На времето също ни проверяваха в училище и голяма част от децата имаха такива вече.

Трябва да се седи правилно, а не да се чекнат както... се чекнат. И аз повтарям непрекъснато, ама...

# 111
Хъ? Че то и едно време пак бяха тежки раниците. Огромни. Пък и на едно рамце трябваше да се носят, иначе - резил, nerd. Затова и до днес дясното рамо ми е по-ниско от лявото...

# 112
  • София - Рим и обратно
Не е нужно да се примиряваш, но съгласете се, има един тип родители, за които никога нищо не е достатъчно добро за децата им. Но те нямат общи характеристики - облечени са различно, хранят се различно, обаче са вечно недоволни.
Да, има. Наскоро ми се наложи да им слушам врещенето на родителската среща в градината. Много претенции, много чудо, ама ако може един лев да не дадат в тая градина. Е, не става така.

# 113
Същият опит имам и аз вече втора година с яслата. Много претенции, много чудо, обаче защо на някого му поискали две рула тоалетна хартия за един месец. Същият този като го попитаха знае ли дъщеря му като се тръшне и ревне по колко тоалетна хартия ползва за носа си, се направи на ударен. И още хиляди такива примери.

# 114
Всички знаем, че има такъв тип родители. Но от примерите в статията не става въпрос за тези с абсурдни изисквания като столчета и маси от най-скъпата пластмаса примерно, а за най-елементарни неща като проветряване, учителски истерии и кренвирши.

Sunny29, а ти знаеш ли, че детските заведения имат бюджет за ТХ? И аз като теб смятах, че е срамота за се запъваш за ТХ и в яслата, и в ДГ стриктно си носех консумативите (ние носехме по 4 рула плюс останалите неща). От тази година сме в у-ще и всяко дете си носи. И о, чудо, щерката вече месец и половина не може да се справи с едно руло ТХ.

Последна редакция: ср, 29 окт 2014, 10:25 от wild poppy

# 115
Аз казах и по-нагоре, че примерите са абсурдни, принципът е важен!

# 116
  • София - Рим и обратно
При нас се събира определена сума за годината и с нея се купуват консумативите - за всички общо. Ама сега, понеже имало родители Х и У, които не били платили и край! "оооо, ама и аз вече няма да плащам....айде бе, тарикати!" и ей такива вряскания, от които аз лично се обривам. И като не платиш и ти, какво? На кого правиш мръсно, на нас ли, на градината ли, или на детето си? После, трябвало да се съберат пари за щори - "а да бе да, аз ще купувам тука щори на градината, че след година-две нас няма да ни има!" Е, хубаво де, тикво, ми нали детето ти ще е тук година-две, нали и то ползва неща от предишни покупки на вече пораснали деца?! Нали искаме да ни чисто и уютно на децата, дето цял ден са там?
Градината я ремонтира общината из основи, дори нова сграда пристрои. Познайте дали са доволни, само мрънкт и кусури намират.
Но иначе претенции до небесата имат същите тези. Странно.

# 117
Никога не ми се е свидело да отделя време, труд и средства за подобряване на училищната среда. Шила съм пердета, купувала съм корнизи, облепяла съм чиновете с фолио, всяка година съм купувала помагала от борсата, за да ползваме отстъпка. И така всеки се научава, че тези неща има кой да ги върши и се скатават  Confused И най-ентусиазираният човек не може да кара все на ентусиазъм, да му се не види. И на всичкоито отгоре точни такива като мен биват сочени за странни птици с претенции. Ако бях по-чувствителна, щях да се обидя, но сега просто си мисля, че на овцете им е нужен някой, който да ги ръга с остен непрестанно и болезнено, защото иначе само знаят да блеят и нищо повече.

# 118
Аз с умиление се сещам как купувах щори, шкафчета, перденца, ТХ, дъска за проектора (щото купили проектор без дъска  Outta Joint) и как все ми обясняваха, че това било за уюта на детето ми и не трябва да се стискам. Данъци все едно не съм плащала. Тук с нетърпение чакам нещо да ми искат да платя, но ядец. Даже автобусът до и от училище е безплатен. Една униформа и няколко тетрадки купих и туй то. Сигурно имат друго разбиране за понятията държавно училище/ДГ. Явно смятат, че се финансират от държавата с данъците на данъкоплатците. То поне данъци да бях плащала.  Tired

# 119
Не, хора с претенции, при това неоснователни, са точно тези, които само мрънкат и се карат, а пръста не си мърдат за облагородяване на средата, не дават и лев, ако се купува нещо, остават си само с мрънкането, но никога не предприемат нищо конкретно, което да промени статуквото.

Общи условия

Активация на акаунт