Всеки може да изкаже мнение, но аз се чувствам обидена от това

• 10 610
  • 127
  •   1
Отговори
# 90
Абе много трудно се угажда, като ти се съберат няколко загрижени и то- с противоречиви изисквания.
Единият, напр., иска да се проветрява между часовете, ама другият пък смята, че това му разболява детето. В градината съм ги виждала и двата модела.  Laughing
Единият предпочита детето да се храни в столовата, друг решил, че най- добре е тази дейност да се върши в класната стая за обяд. А учителката, пусто, е една и не може хем да съпроводи столуващата група, хем да бави седящите в стаята деца.
За един качествената храна е мръвколак на всяка манджа, за друг- зарзават.
Един иска да му занимават детето с висша математика, друг- да не го товарят с неща, извън учебника, че му идело горница.
Един предпочита децата да играят физическо навън, на въздух да тичат дори и при сняг, за друг това е немислимо да се случва при температура под 15 градуса.
А угоди им на всичките, ако можеш. Аз, признавам си без бой, не бих успяла.
Затова е хубаво човек да се придържа към нормативно установени правила. Има поне с какво да се "извини". Пък родителят да разбере, в крайна сметка, каква е функцията на общообразователното училище и да не го бърка с частен лицей или частни уроци, нито с ресторант и гурме кухня.

Последна редакция: вт, 28 окт 2014, 14:47 от Judy

# 91
Доколкото знам обаче, училището не е детска градина. При моето дете влиза учител и директно "заповядва" прозореца да бъде отворен. Никой не пита родителите дават ли, искат ли или трето. Това просто се върши и точка.

# 92
Абе много трудно се угажда, като ти се съберат няколко загрижени и то- с противоречиви изисквания. Единият, напр., иска да се проветрява между часовете, ама другият пък смята, че това му разболява детето. В градината съм ги виждала и двата модела.  Laughing
За един качествената храна е мръвколак на всяка манджа, за друг- зарзават.
Един иска да му занимават детето с висша математика, друг- да не го товарят с неща, извън учебника, че му идело горница.
Един предпочита децата да играят физическо навън, на въздух да тичат дори и при сняг, за друг това е немислимо да се случва при температура под 15 градуса.
А угоди им на всичките, ако можеш. Аз, признавам си без бой, не бих успяла.
Затова е хубаво човек да се придържа към нормативно установени правила. Има поне с какво да се "извини".
+1!
Не се правете на ощипани, примерите, които дава са крайни, но те описват тенденцията. Да, аз също съм чувала, че проветрявайки в яслата, им разболяват децата! Ама на Пена детето пък не се разболява от това, на Пена пък детето се чувства зле от застоялия въздух и други такива.

# 93
По-плашещо е да нямаш изисквания. Връща ни в едни различни времена.

# 94
Не зачетох никой в темата, вкл. и въпросният Симо /ако не греша тъй му бе заглавието/ да апелират за липса на всякакви изисквания.  Thinking
Лично моите претенции са прости и ясни и те се заключават в спазване на закона. Не ща нищо повече. Опазил ме Господ. Понеже и това се оказва сложно по места.

# 95
Има си норми  на ХЕИ, които са приети и само трябва да се спазват.  И наредба за детското хранене.
Задушният въздух и кренвиршите не мисля, че според тях са част от задължителния минимум на средата в  държавната градина и училище.

# 96
Като една хипарски изглеждаща леля нищичко не разбрах. Не му разбрах борбата на човечецът. Да не се проветрява, за да не му изстине отрочето или обратното. Иска или не иска кренвирш. Крещящата по пет от децата в групата/класа госпожа му ли е или не му е проблем.
За мен всички косвени проблеми са ми проблем. Общество все пак, което все някога трябва да се случи.   
Та или Богдана да допише какво е искал да каже, или да си поразвие тезата този Симо.

# 97

Това училище отдавна не е за надарени деца.
Само за протокола.
Ами много ясно. Щом само една част се явяват на тежък изпит, а на другите им "пращат покани".  Hug

В Американският колеж също ли пращат покани? Питам, че нямам идея.

# 98
Цитат
В Американският колеж също ли пращат покани? Питам, че нямам идея.
Тц. Преди всичко си има изпит и класиране.

# 99
# 100
Покани- за ВИП персоните.

# 101
Не зачетох никой в темата, вкл. и въпросният Симо /ако не греша тъй му бе заглавието/ да апелират за липса на всякакви изисквания.  Thinking
Лично моите претенции са прости и ясни и те се заключават в спазване на закона. Не ща нищо повече. Опазил ме Господ. Понеже и това се оказва сложно по места.

Закон за проветряване на стаите?

# 102

Закон за проветряване на стаите?
Да, представи си!  Shocked  Наричат се хигиенни норми.

# 103
Т.е. апела, каприза, изискването или както там искате го наричайте-да се проветри стаята, само ако е разписано в хигиенните норми, само тогава имаме право да го искаме, изискваме, мрънкаме за него и т.н.?

# 104
Никой не ви пречи да искате и ол инклузив. Кой ви спира?
Но действително за нещата, които са необходими в училище и на други обществени места си има достатъчно нормативни изисквания, които, ако се спазваха навсякъде и имаше контрол за изпълнение, нямаше да има нужда от милионите ежедневни финансови и други пожертвования на родители и общественост.
А и не би имало нужда да спорят майката на Пецка, дето иска да и отварят прозореца всяко междучасие, с майката на Гицка, дето твърди, че от това детето й изстива и пък го не ще. Нормите са затова, да регулират отношенията там, където има редовен сблъсък на виждания за какво трябва и какво- не.
Съни 29 е разбрала правилно примерите, както, най- вероятно, до това разбиране са стигнали мнозинството прочели. Не виждам смисъл да ги обяснявам. Достатъчно са ясни.
Ако някой намира, че нещо в нормативната база е остаряло или има необходимост от допълнения, то си има ред за иницииране на промени. Това, обаче, не се прави с мрънколевене на главата на хора, от които това не зависи.

Общи условия

Активация на акаунт