Искам да кажа ... (8)_27.10-02.11

• 47 298
  • 1 354
  •   1
Отговори
# 1 080
http://www.ciela.com/ 

И добро ви утро!  kaffeetrmker_2

# 1 081
Добро утро и Честит Празник!  bg

Акаша,имам някъв бегъл спомен,че се поопитах да се вмъкна тогава,ама...не ми се получи Wink Та сега наново.

Днес се очертава топличко и ще излизаме с детето,че имам една камара неща да свърша.
Трябваше и да чистя,ама се отлага-нали е Задушница и тоя път ще спазвам.
ММ е на работа и довечера след като го вземем сме при свеки Peace

Приятен уикенд! Peace

Точно там съм, на Г..а на географията Simple Smile.
п.п.Down Under...четох те и ми се прииска и при нас още да е топличко Crossing Arms Да не си някъде из Австралия?

# 1 082
  • Пловдив
Ух...замечтах се... Blush Heart Eyes Така ми се иска да зачезнем и ние надалеч Grinning

# 1 083
Ух...замечтах се... Blush Heart Eyes Така ми се иска да зачезнем и ние надалеч Grinning

Не е за всеки, но на мен ми допада. Малко е скучно, не е като в Европа, в това число и БГ.

# 1 084
Честит празник!
Аз вече прострях, сега ще пускам друга пералня. Вчера изчистих.
Down Under, разкажи ни как се живее там и защо е скучно.

# 1 085
Честит празник на всички ви, но най-вече на Лиляна и останалите учители в темата! Признателна съм ви, че учите децата ни   bouquet Успех и на децата, които днес са на Черноризец Храбър.
Ето това е истински празник, а не вчерашната клоунада. Свекървата каза, че никой не е звънял у нас и по-добре, щяхме да сме от съседите, които не отварят и не позволявам на никого да осъжда избора ми  Naughty Подкрепям и решението на директорката, която е забранила децата да идват маскирани за Хелоуин, има право да вземе такова решение. В крайна сметка в основата на всеки празник има история и традиция, не е просто забавление за децата. Защо не искат да бъдат лазарки и коледари, а вещици и призраци? Ако толкова искат да са страшни, може да са кукери.

# 1 086
  • някъде ... тук ...
Честит празник!

Искам да кажа, че все пак отидохме до Ивановските манастири и Червен! Напичаше и беше екстра. Доволни сме от разходката. Не остана време за повече, друг път ще обикаляме и другите забележителности в района.

Снощи банда хлапета обикаляха махалата, в която живее свеки. Бяхме на двора и останаха доволни от допълнителните бонбони. Те си звъняха и чукаха само на познатитие къщи, не наред.

# 1 087
Честит празник! bg

Акаша, много сте готини! Особено малката каква страшна маска има. Simple Smile

Яна, очите ми останаха в тортата ти. Няма смисъл да искам рецепта, съмнявам се, че ще мога да я направя. Нещо с тортите не ме бива...

И при нас снощи никой не звънна. Няма лошо, хич няма да се мръщим на лакомствата, които купихме. Sunglasses

# 1 088
Няма много за разказване. Пърт е най отдалечената столица във света. Животът тук е "събърбан". Има център, където са съсредоточени бизнес и развлечения и квартали. Кварталите са предимно къщи. Ние сме щастливи, че училището и магазина са на пешеходно разстояние.
Иначе е изключително чисто и спокойно.
Животът е подобен - ходиш на работа, после в къщи и така.
Ужасно скъпо е, а и няма избор на стоки. Но за сметка на това климътът е страхотен. Много дълго лято, през което само 4-5 дни са гадно топли, Зимата е около 3 месеца, през които вали и е неприятно, но температурата е между 0 и 20. Рядко през деня е под 15.
Сега сме в криза (отново). Няма много работа и всички се свиват.
А защо е скучно - на мен ми липсва динамиката. Пърт е с население от под 2 милиона, а с територия на 4-5 Българии.
Гъстотата на населението определено влияе.

Последна редакция: сб, 01 ное 2014, 10:35 от Down Under

# 1 089
  • Пазете Гор
... Защо не искат да бъдат лазарки и коледари, а вещици и призраци? Ако толкова искат да са страшни, може да са кукери.

Защото нямаме достатъчно предприемачески нюх да използваме пазарния потенциал и на тия обичаи. Като изключим перничани, де - бравос! Човек трябва да може да извежда ползи от всичко - и от дъновистите, и от чегеваристите, и от глистите.

Задушница е. За мнозина е ден за помен, а за други - жътва. Един познат свещеник разправя, че на едно от големите софийски гробища в такива дни е пълно с негови "колеги" - любители, в света монтажници, безработни и даже (да пази Бог) - кръчмарски конфрерансиета. Оставили се да брадясат седмица-две , надянали някое вехто расо или просто по-голям черен шлифер и служат по гробовете, та ушите им пукат - почти по костуеми цени.

# 1 090
И аз да се пресрамя и да се запиша при вас, изглежда много уютно   bouquet
Честит празник!

В нашия град няма да има вода до утре на обяд, отиде ми санитарния полу ден. Ще го заместя с обиколка по магазините. На лов съм за булчинска рокля и много се вълнувам.

Хубав ден!

# 1 091
  • Ямбол
Ами не е луд, който яде баницата, нали знаеш, Куркума. Като има луди да плащат за вяра, да плащат, ще има и такива, които няма да им откажат парите. Пазарна икономика.

Алечка, добре си дошла. Hug

# 1 092
Честит празник на всички!

Спретнали сме си една богата културна програма за деня, но аз реших да се понаспя съботно... Сега мъжовете, напълно облечени и готови за излизане, потропват нетърпеливо, докато аз още си пия кафето по пижама пред компютъра Laughing

Лек и приятен ден на всички  Hug

# 1 093
  • Пазете Гор
Карнaчета или кюфтета?

Утре имам гости за скара на дървени въглища, изпитване на вина, приказки и такива Богоугодни занимания и почти всичко по менюто реших освен горната дилема. Ще има шишчета, ролца, пържолки, два вида ребърца, и се колебая само за мляното.

Your thoughts?

# 1 094
Честит празник на всички ви, но най-вече на Лиляна и останалите учители в темата! Признателна съм ви, че учите децата ни   bouquet Успех и на децата, които днес са на Черноризец Храбър.
Ето това е истински празник, а не вчерашната клоунада. Свекървата каза, че никой не е звънял у нас и по-добре, щяхме да сме от съседите, които не отварят и не позволявам на никого да осъжда избора ми  Naughty Подкрепям и решението на директорката, която е забранила децата да идват маскирани за Хелоуин, има право да вземе такова решение. В крайна сметка в основата на всеки празник има история и традиция, не е просто забавление за децата. Защо не искат да бъдат лазарки и коледари, а вещици и призраци? Ако толкова искат да са страшни, може да са кукери.

От къде знаете, че има такова право? И точно на днешния Български празник се замислям за някои учители, какви будители са, с какво  могат да "събудят" децата ни, да ги подтикнат или запалят за знания и откривателства, към добродетели и към култура. Дали разбират разликата между учение и поучаване. Дали пък забраните и изолацията ще помогнат, или стаха! Дали всички учители имат право да празнуват на тоя празник. Както знаем да си учител е призвание.
Честит празник на истинските учители-будители и космополити

Общи условия

Активация на акаунт