Искам да кажа ... (8)_27.10-02.11

• 47 281
  • 1 354
  •   1
Отговори
# 1 095
Куркума, по малко и от двете.

# 1 096
Куркума, може ли и аз да ти дойда на гости? Grinning Хубаво меню си замислил. Аз съм за кюфтетата. Peace

# 1 097
  • Ямбол
Празникът е на всички българи, не е само на учителите.

Аз също съм съгласна, че решението на директора на детската градина е правилно. Който иска да празнува, да си организира тържество, след като детската градина не е инициаторът, то някои детайли от костюмите може да са опасни и е добре да бъдат забранени изначално. Съжалявам, че родителите имат изкривена представа за това какво представляват някои институции.

П.П. Куркума, и аз съм за кюфтета, с лютичко.

# 1 098
... Защо не искат да бъдат лазарки и коледари, а вещици и призраци? Ако толкова искат да са страшни, може да са кукери.

Mиналата седмица говорих с една позната по повод лазаруването. Аз самата съм била лазарка, особено покрай ансамбъла с народни песни и танци. Ставахме преди изгрев слънце и отивахме у баба Мара и от там тръгвахме - и на Лазаров ден и на Цветница, щото кварталът не е малък, а всички искаха да ги посетим.
Викам й, на моята позната - дай да направим нещо, дай да съберем децата, да издирим костюмите, горе долу знам кой има и да учим нашите момичета. Тя знае повечето песни наизуст, ще извикаме и един приятел, който е народен певец и ги има записани.
Тя всяка година облича детето като лазарка. И не обикалят, щото на места и то доста, вече не ги пускат.
Ами и домакините е крайно време да си припомнят, че на лазарки се дават яйца, орехи, китки и ако обича човек - пара. Не е задължително да се дават пари. И тези псевдо лазарки, с маратонки, а не с опинци, които ходят предимно за пари, леко леко ще се откажат, а тия, дето искаме да запазят традицията и ги учим на любов към това ще продължат.
По същият начин седят нещата и с коледарите.
Бъдни вечер беше празник не само защото правехме гозби, не само защото ни беше уютно и топло, не само защото ни беше повече семейно от друг път, а и защото ни навестяваха коледари - моите колеги от ансамбъла - млади, красиви, силни момчета, с възмъжали гласове, пеят, та пушек се вдига, облечени с ямурлуци и геги - Стани ми, стани нине, нине господине!
И им дадем колаци, сливи, ябълки, я вино малко, я пийнат по глътка греяна ракия та се сгреят и едновременно с това са ни сгрели и домовете и душите.
Много неща съм си наумила, но да видим дали ще ми се получи. Поне мога да събера коледарските песни, ако не да се направи и група. За лазарска ще опитам.

Честит празник още веднъж на всички! Лиляна, на теб специално, и на Шаги, мисля, че и тя е учителка, и на всички в темата, които професионално са ангажирани.

# 1 099
Честит ден на будителите, мили момичета   bouquet

Куркума, кърначета  Peace

sara_mhe , директора има право да наложи забрана или ограничение според разбиранията си. Съобразява се единствено с РИО или МОМН и то когато има спусната заповед.Никой не може да я упрекне или накаже за стореното. Peace Аз лично също нито харесвам нито децата ми празнуват Хелоин, така че разбирам директора  Peace

# 1 100
Аз също мисля, че ако някой иска да празнува подобни празници, които аз очевидно харесвам, то трябва да си ги организира сам. Не са приоритет на училища и градини. Директорката има право.

# 1 101
  • Euskal Herria
Приятен ден на всички!
Одеве попаднах на нещо, писано от Розмари Де Мео във връзка с днешния Ден на будителите и Задушница. Много ми хареса.

Тук е почивен ден, тази година се падна в събота и масово фирмите така или иначе не работят. Печелят единствено магазините - затворени са.

Цвети *, учудващо лесно се оказа да се направи тази торта. И аз подходих със съмнение, ама резултатът е налице.

За любителите на бирарии (май това беше мечтата на Славчето) - ето една тукашна обикновена поръчка
Скрит текст:

# 1 102
Лиляна какво значи изкривена представа?
"sara_mhe , директора има право да наложи забрана или ограничение според разбиранията си". ..Това пък съвсем не  го разбирам , да не кажа, че въобще не е редно да се управялява според собствените си разбирания. А като се има впредвид, че въпросната директора държала да се става в присъствето й както споменах по-нагоре и не само персонал ами и децата....и това ли е част от разбиранията й?
Айде моля в оставете робската психика и Хелойин и погледнете малко по-отгоре на нещата. Ами да не е редно, защото има родители които не желаят децата им да го празнуват този празник,  за това резон има. Няма лошо обаче да бъдем малко по-отворени  към други култури а не да действаме със забрани.

# 1 103
  • Пазете Гор
Няма нищо лошо човек да празнува празниците на които култури си иска, ама не мисля че училищата са място за това. Най-малкото не са нито пригодни сгради, нито на работещите там им се плаща да са аниматори, нито има единение какво и как да се чества.

Който и с когото и както иска да празнува - но си да наеме зала, или физкултурния салон, по ценоразпис - и да празнува, ако ще и зимното слънцестоене. Но не ангажира другите със себе си, хеле пък безплатно. Освен ако училищното настоятелство и финансиращия орган не решат друго, де.

# 1 104
  • София
...

Еее, Таис! Как можа! Crossing Arms Щях да те номинирам за най-яркия, умния, искрения, готиния и приятния потребител на тази година! Hug
...

И аз съм ѝ сърдита, няма да ѝ говоря повече!

# 1 105
  • Ямбол
Лиляна какво значи изкривена представа?
...
Ето това:
...Това ми звучи като поръчка от политбюро..ако е истина въобще.  ...
и това:
...Всички деца обичат костюмите и превъплащенията и не виждам причина защо това да не е още един повод за забавление на децата....
Организирай си парти и си облечи децата, ако искаш като космонавти, защо вменяваш това да стане задължение на детската градина?

... Няма лошо обаче да бъдем малко по-отворени  към други култури а не да действаме със забрани.
Ама разбира се, че няма лошо, ако искаш си запали огън в двора и подскачай около него заедно с децата си, защо искаш да накараш детската градина да ти играе по твоята отворена култура?

# 1 106
 Лиляна, това за поръчката от политбюро е в отговор на нещо, което написах, но после изтрих. Понеже ми се стори некоректно да препредавам думи, които не съм убедена, че разбрах съвсем правилно, тъй като ги чух в телефонен разговор, а децата играеха и не беше много тихо вкъщи. Разбрах, че на ръководствата на детските градини е било препоръчано да не отбелязват празника или ако го правят, децата да са маскирани с по - "светли" костюми - феи, пеперуди и пр.

# 1 107
  • Ямбол
Нормално е постъпила директорката, защото утре ще се появи една майка като тази на Ана Мария и ще иска обяснение кой и как е уплашил детето ѝ. После директорката първа ще го отнесе. За тези неща сещате ли се, когато искате от институцията да ви изпълнява всички прищявки?

# 1 108
Аз нямам никакви прищевки и изисквания по темата за вчерашния празник. Децата не го празнуват в училище и в детската градина, с приятели се събират.  Аз съм придружител , а не празнуващ Laughing
Големият го отбеляза и в школата по чужд език, там правят голям купон за всички групи.

# 1 109
  • Ямбол
Е, да де, аз се обръщам към онези, които се възмутиха, че директорката е забранила.

Общи условия

Активация на акаунт