Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 10

• 41 198
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
Момичета,аз още не съм ги спряла. Само напразни обещания. ooooh! Вече се мразя  Tired Помагайте ....

# 511
Вярно е ,че еуфорията от началото отминава ,но ако цигарите не са спрени насила ,а осъзнато ,всеки порив много бързо отминава!Факта ,че аз сама искам вече да съм непушач всеки ден ме прави много щастлива ,и ако ми мине през ума за цигара ,то просто е някаква случка или нещо при което навремето съм палила,но много бързо ми минава и още по хубаво ми става !Това да си независим е нещо наистина страхотно!
Всеки може много лесно да откаже гадния навик просто трябва да дойде точния момент,иначе насила е трудно,почти сигурно е повторното запалване!
Желая ви весел празник а ако има празнуващи цветя сред нас нека са живи и здрави и много щастливи и усмихнати без цигари-ухаещи наистина на цветя! smile3525

# 512
  • София
Момичета,аз още не съм ги спряла. Само напразни обещания. ooooh! Вече се мразя  Tired Помагайте ....

Все едно аз съм го писала  Sad

# 513
  • Бургас
Насила наистина не става, това го разбрах на собствен гръб. И по тази причина не мърморя и не карам мъжа ми да ги спира. Докато той сам не пожелае няма да стане.

# 514
Здравей те момичета.Имам много голям проблем и се надявам да можете да ми помогнете.На 13 Март спрях цигари,след една Пневмония,не ми се пушеше доста дълго време,обаче на 4 този месец така ми се пропуши,че не успях да устоя и запалих,за 3 дена изпуших 1 кутия цигари,не се чувствам комфортно като пуша,ама пусто много ми се пуши.Искам да ги откажа окончателно,но нз.как да го постигна,много ми е трудно.Когато не пушех станах изключително нервна и все с някои се заяждах,не искам да се повтаря това,как да го избегна.Благодаря ви предварително.  bouquet

# 515
Здравейте!
Днес стартирам...
С малко смесени чувства. Преди няколко месеца, заради един бас не пуших цял месец / това беше басът /. Имам инат и гордост в космически количества, но спечелих баса - и пропуших отново.
Но пък от тогава нагласата ми към цигарите, като че ли се пропука. И сега искам да се опитам - да ги спра. Завинаги.../ До преди баса, не ми е минавала такава мисъл въобще /
Малко ме е страх, защото в онзи месец ме държеше знанието, че е просто за малко, а сега усещането за постоянно ме плаши.
Не знам дали ще успея. Но ще опитам...
Ако има някой, който сега започва, като мен - ще е чудесно да броим заедно. И да се подкрепяме. Особено в началото, когато е най - трудно...

Но пък много вдъхновяващо звучат историите на победителките! / Браво на всички дами, преодолели този ужасен навик! /

Аз започвам моята история / на провал или успех ще видим / - ДНЕС.

# 516
  • София
Ако има някой, който сега започва, като мен - ще е чудесно да броим заедно. И да се подкрепяме. Особено в началото, когато е най - трудно...
Има, има wavey
 Преди дест дни изпуших последната цигара от кутията и просто реших да не си купувам следваща. Засега успявам, но това за мен не е кой знае какво постижение, тъй като и преди съм ги спирала. Не ми е проблем да не пуша по няколко дни, а и без това не пушех по много, една кутия за 3,4 дни, понякога през целият уийкенд не запалвам.
 До тук добре, обаче проблемът е, че нещо ми липсва силна мотивация да ги спра, да бъда непушач ЗАВИНАГИ. Най-трудно ми е като остана сама в къщи да кажем, да не слезна да си купя кутия. Определено при мен не върши работа това да си имам под ръка резервна кутия, захвърлена някъде. Имам ли - ще запаля със сигурност. Ако нямам е ОК. Но как да се сдържа да не си купя следващия път като остана сама и ми доскучае или когато чакам на спирката, близо до бутката, в която продават? Засега ми се получава. Ето миналата седмица издържах на работа. Имаше моменти, в които ми се пушеше и други, в които не се сещах с часове. Помага ми пиенето на повечко вода и хапване на плодове. А след това в събота останах сама вкъщи за няколко часа, но се подготвях за гости и нямах време да мисля. Вечерта хапвахме, пийвахме, някои от гостите тях ходеха да пушат в кухнята, аз не. Та така. 
 Пожелавам успех на всички! Ще се радвам да си споделяме, да се подкрепяме и заедно да успеем да се оттървем от този гаден навик.

# 517
Здравей, mimoni! Simple Smile

Според мен, просто ти трябва съвсем мъничко усилие, за да успееш.
Ако си състезателен дух - използвай мен. Водиш ме с 10 дни. Simple Smile И ще е чудесно да остане така. Поне, докато в съзнанието си успееш да " разбиеш " онази стена, която спорадично те проваля. Но и след като толкова пъти я " прескачаш ", явно тя не е нещо непреодолимо за теб. Само ти трябва малката сила, с която да останеш мотивирана за повече време.
Но честно казано - въпреки, че си за завиждане / как едновременно си пушач и непушач / - мисля, че точно това те " разклаща ". Нямаш голяма мотивация да си непушач, понеже в половината си време си такава. То е нещо, като да те боли някаква част от тялото. Ако те боли силно и постоянно - веднага действаш и отиваш на лекар. Отлагаш ангажименти, намираш време и т.н. Но, ако нещо те боли мъничко и от време на време - лекарят остава в някое " утре " и всичко друго е по - спешно от него. Не знам, дали ме разбираш какво имам предвид.
Може би, би ти помогнало да избереш крайност. / Условно сила на болката /. Която да те извади от " средата ". На пушенето и непушенето.
Така или иначе си издържала десет дена - мини в крайността на непушенето. Все пак не е малко време това. Използвай го!

Ще успееш, сигурна съм! Ти всъщност си успяла, просто не си повярвала, че е така!
Опитай да останеш пред мен - с десет дни. Така неусетно - ще минат още десет. После още толкова...И неусетно ще преброим месец. Втори. Година. Представяш ли си? Simple Smile))

Днес - втори ден! Не съм пила кафе и ме боли главата ( и един мъдрец ми пробива, може и от него да е ), но иначе се чувствам спокойна. И просто оставям времето да си тече. Без да го " местя " от нерви за цигари. Но пък сериозно ме преследва ужас - от качването на килограми...

# 518
Здравейте и от мен! Simple Smile Добре дошли на новите ентусиасти! Simple Smile Аз вече наближавам четвъртия си месец и се чувствам много добре. Понякога ми се допушва, но много по-лесно успявам да изгоня мислите, пък и вече нагласата ми е съвсем непушаческа, пу-пу, дано така да си остане. Чувството да се събудя сутрин и да не мисля за цигари е невероятно, а и сега се наслаждавам много по-пълноценно на всички хубави моменти. А дори и когато ми се припуши покрай някого или заради ситуация, вече  не си се представям с цигара в ръка и всъщност не ми се диша дим, а е някаква асоциация и просто за момент ми минава мисълта. So_ros и mimoni, не се опитвайте да спирате цигарите ЗАВИНАГИ, защото наистина звучи страшно. Карайте го ден за ден, просто и днес няма да пуша и така току виж минала година, две и т.н. Пък и надали има човек, който със сигурност може да заяви, че завинаги се отказва от каквото и да е. Така че го давайте по-лежерно и не го мислете много, правете си любимите неща, радвайте се на пролетта и на всичко хубаво и свежо около вас и хич не им обръщайте внимание на пустите цигари. Те не ви дават нищо. Успех и чудесно настроение на всички!   bouquet

# 519
  • София
So_ros , как я караш без тютюнев дим?  Grinning

Но честно казано - въпреки, че си за завиждане / как едновременно си пушач и непушач / - мисля, че точно това те " разклаща ". Нямаш голяма мотивация да си непушач, понеже в половината си време си такава.
Да, много правилно си го написала. Точно така е и според мен. Аз търся мотивация, която да дойде отвън, тъй като ми липсва вътрешна такава. Липсва ми точно, защото така или иначе не пушех по много и редовно в последната година и нещо.
 А относно кафето, аз продължавам да си пия, по едно на ден. Искам да свикна да си пия кафето, без да ми се допуши. Да спра да свързвам кафето с цигара.

Бела, благодаря ти за окуражителните думи!

Реших, че трябва този път да направя нещо по-различно, за да успея. Вчера започнах да чета книгата на Алън Кар от първа страничка. На някого помогнала ли е която и да е книга за отказване от пушенето? Или си губя времето?

# 520
  • Бургас
mimoni, на мен книгата ми помогна. Кара те да се замислиш по-дълбоко над нещата и като цяло ми промени мисленето за пушенето и цигарите. Прочетох и книгата на Дж.Райли, също ми хареса. Най-малкото - и да не помогне няма да ти навреди четенето. Grinning

# 521
Аз също съм доволна от книгата на Алън Кар !Имам си я у дома и чака ред кой ще е следващия който ще я прочете -дали мъжо или сина ! LaughingНа мен лично много ми помогна,но трябва  и желанието да си непушач !Вътрешната нагласа е много важна,първата седмица си прочитах редовно по някой ред от нея ,и от темата тук ,но все пак твърдо бях решила ,че вече не искам да пуша!Щом аз съм успяла ,значи всички можете ,момичета,просто трябва да настъпи точния момент! Hug

# 522
  • Луната
Вчера започнах да чета книгата на Алън Кар от първа страничка. На някого помогнала ли е която и да е книга за отказване от пушенето? Или си губя времето?

Тази книга промени мисленето ми за цигарите. Бях ги отказала от няколко дни когато попаднах на нея. Прочетох я първо на един дъх, а после препрочитах определени детайли... дълго време ми беше настолна книга...
На тези, които искат да откажат цигарите:
Кураж и си повярвайте, че можете! Отказването е много лесно стига да го искате и да сте взели своето решение. Всичко е в ума. Казвала съм го и преди - животът без тях е прекрасен! От вас зависи да спрете да бъдете зависими от тази отрова! Peace

# 523
  • София
Аз вече преполових книгата. В началото ми изглеждаше, че в нея има  общи приказки. В последствие започнах да откривам много истини за цигарите, които на теория знам, но някак си не съм осъзнавала, че ми се случват. А все още дори не съм стигнала до съществената част. Хубаво е да чуя,  че на вас е помогнала.
 Засега се справям много добре. Понякога ми се пуши, но дори не ми минава през ума да запаля. Няма да си позволя да се изкушавам.

# 524
Вчера започнах да чета книгата на Алън Кар от първа страничка. На някого помогнала ли е която и да е книга за отказване от пушенето? Или си губя времето?

Тази книга промени мисленето ми за цигарите.

Peace
Моето също. Книгата ми помогна много.Днес мога да се похваля с 3 месеца и 5 дни непушене.Чувствам се повече от прекрасно Heart Eyes.

Общи условия

Активация на акаунт