С какво ви дразнят свекървите- 38

• 67 838
  • 889
  •   1
Отговори
# 735
За Популе....Ами да-така се е приемало тогава.Още повече,че тя е и по-голямото дете(пък и момиче на всичко отгоре) за което се подразбира ,че ще напусне къщата и "ще намери" мъж с имот.Я намери я не-това е друг въпрос......А малкото дете,още повече момче-то е това ,което според родителите ще остане в дома, ще ги гледа на стари години и ще продължи рода...Така се е приемало и се е знаело винаги как ще бъде-това не е подлежало на коментар изобщо....Вероятно за това го приема спокойно-без недоволство и драма....като нещо естествено и нормално.

# 736
  • София
Фаворит е заради името, и заради това, че е по-малкият брат - т.е. той нищо не е направил. При него фаворитизирането е в отношението, не в материални придобивки. Към мен, като негова жена, имаше по-големи очаквания, които отрязах. Забелязвала съм много пъти, че брат му е наранен от това отношение и се дистанцира, за което го разбирам напълно. Това е другата причина, поради която съм с много лошо мнение за свекъра ми, като основен виновник за това положение. При другата двойка, за която споменах, на сестрите, фаворитката се възползва максимално от това, даже злоупотреби и получи повече материални придобивки, за сметка на сестра си.

# 737
За Популе....Ами да-така се е приемало тогава.Още повече,че тя е и по-голямото дете(пък и момиче на всичко отгоре) за което се подразбира ,че ще напусне къщата и "ще намери" мъж с имот.Я намери я не-това е друг въпрос......А малкото дете,още повече момче-то е това ,което според родителите ще остане в дома, ще ги гледа на стари години и ще продължи рода...Така се е приемало и се е знаело винаги как ще бъде-това не е подлежало на коментар изобщо....Вероятно за това го приема спокойно-без недоволство и драма....като нещо естествено и нормално.

Да кажем, че тогава така се е приемало, което както казах наистина ме отвращава. Обаче ми е чудно защо някои хора го прилагат и сега в 21 век? Ами гадно е

# 738
  • Tам през Атлантическия океан
Брида, родиТелката на мъж ми във фейсбук е най-добрата и всеотдайна майка, която човечеството може да види! А единственият път, в който мъжът ми е поискал помощ от нея за операция преди десетина години, тя тактично е отклонила питането му  Wink
На всички разказва /разбрах случайно/ за грандиозната сватба, която ни спретнали и колко пари похарчили... а сватбата я платиха моите родители и ние  Wink След сватбата пък получих поздравления от една от съседките ни в блока, че щедрата свекърва ни е подарила апартамента, в който живеем. А мъжът ми я МОЛИ ДА СИ ГО КУПИ години наред  Wink И това е една малка част от образа на "майката-светица". Споделям само по повод твоята констатация как искат да изглеждат пред обществото тази порода персони. И аз не намирам логиката в това "родителство" и "измамничество" за пред околните, но се среща доста често  Grinning
За деленето на децата - не съм си представяла, че емоционално е възможно, но хора всякакви. Иначе ние, оправните, живеем по квартири, малкото братче получи етаж от къща и двор, а ние все още молим да КУПИМ апартамента, който според мен може да бъде дори даден безвъзмездно на мъжа ми, за да има справедливост. Ама братчето не може да се оправя сам, ние "сме добре с парите, ще се справим", както казва мамчето. Много нерви хвърлих и в тази посока, но както казва мъж ми "Поне никой не може да ми натяква, че ми е дал, да ме изнудва по някакъв начин за каквото и да е, а и не се чувствам длъжен"... Живи и здрави да сме ние, това са нещастни хора, а нещастните хора трябва само да се съжаляват Simple Smile  Hug

Ох , как ми се наби това МОЛИМ , молим в поста  Mr. Green
Що молите бре , нали казвате че се справяте идеално и сами  Crazy ниШо не разбирам  newsm78
Как само говориш за родителите му, брат му  , яд ли те е  Crazy ?
Радвай се живи сте , здрави сте оправяте се идеално сами  Peace защо залуду влчаите тази тежет тези очаквания и  това МОЛЕНЕ , боШке  ooooh!
Оп , а що не помолите вашите , те нямат ли  Mr. Green апартаментче ,  нещо в повече  ?

И друг път съм го казвала  в подобни теми , имоти според мен е хубаво младите да получат след време а не приживе когато родителите са живи , здрави прави  Grinning 
Иначе ей на, нагледен пример , ония брат дадено му - ползва , другият нещо нЪцки  Laughing
Мъка , драмаааа ,  гледат в ръцете на родителя какво има ,  па не пуска  Laughing

Споделям до голяма част постовете на Popule Grinning

Popule, нали едно дтете имаш ?

п.п. леле представям  си , мъжа ми или аз да молехме нашите , щото нали имат  Hug Ужас !

Последна редакция: пт, 12 дек 2014, 15:44 от Desss

# 739
Въпрос на разбиране е,а не в кой век сме.....

Аз например познавам семейство,което сьбира пари за да строи 3-ти етаж от къща за момчето си,което в момента е бебе на 1 г.И като попитах майката за кого ще е етажа-тя казва " За М."(момчето),което е по-малкото от двете им деца .Тогава я попитах "Ами за момичето?" Тя ми отговори-"Аааа,тя ще си намери някъде..."....Ето ти само един пример....Та хора и разбирания всякакви.

Последна редакция: пт, 12 дек 2014, 16:03 от zhani

# 740
  • София
Desss, и ние молихме да купим единя от апартаментите на свекървата, оня в който моя мъж е израснал. Тя, точно него реши да продава, за да си "живеела". Е, не ни го даде. Продаде го на по- ниска цена, само и само да не "дошъл" при мен.  Радвам се, че стана така, но мъж ми го искаше, защото го свързваше с баба си и дядо си, с рода си...

# 741
  • София
Иначе ей на, нагледен пример , ония брат дадено му - ползва , другият нещо нЪцки  Laughing
Мъка , драмаааа ,  гледат в ръцете на родителя какво има ,  па не пуска  Laughing

п.п. леле представям  си , мъжа ми или аз да молехме нашите , щото нали имат  Hug Ужас !

Истината е, че всичко все до пари опира... Crossing Arms
Благодаря, че разбра какво искам да кажа, Дес.
Иначе, имам двама сина, пълнолетни.

# 742
За съжаление, няма училище за родители, за свекърви и за снахи. Затова всеки допеска грешки било в отношенията, било в имуществен аспект, за което са и тези дебати. Като се връщам в годините назад, отчитам, че съм допускала грешки и като дъщеря, и като майка, и като снаха, а сега и като свекърва. И не защото съм лоша, безотговорна, егоистична или нещо такова. Просто в момента не съм си  давала сметка, че греша. Ако можех да върна времето назад, по-често бих ходила при родителите ми и бих им благодарила, че са ме отгледали, че са ме възпитавали според техните ценности /за което твърдя, че бяха на високо ниво/, че са ми помагали, с каквото могат. Бих благодарила на свекърите ми най-вече за добрия ми съпруг, но  и за материалната помощ, която са ни оказвали. И двамата с мъжа ми бяхме студенти редовно обучение и те ни хранеха, а после ни помогнаха да си направим къща. Бих прекарвала повече време с децата ми, бих ги водила по-често на любими места,  а не непрекъснато да се квалифицирам и да гоня кариера за професия, която е мнооого хуманна, но ниско заплатена. Така пропуснах много  хубави мигове с тях в най-хубавите години от живота ми.  Бих казвала на снаха ми похвали, които не съм изричала от страх  да не си помисли, че й се подмазвам или още по-лошо, че е лицемерно / а не съм лицемерка/. Но и друго  бих правила-да й казвам, че ме е засегнала с думи или действие  в същия момент, а не както обикновено правя- да си замълчавам. Така не  прави човек, който държи на собственото си самоуважение. Да, грешките ми са много, но не са с тежки последици за никой.  Със сигурност не предявявам предпочитания открито. Има неща, които харесвам повече в единия ми син, а други в брат му, дори съм го казвала с думи от рода"  виж брат ти ........, а при теб е........, но то е преди всичко за черти от характера, отношение към образованието и поставяне на лични цели. Никога предпочитания и даване на повече обич, внимание, материална помощ на единия, за сметка на другия. На всеки е давано според потребностите при  отглеждането им, образованието им, устройване с жилище, кола, гледане на внучета и всяко нещо от така наречения  ЖИВОТ.  Така си мисля аз, а те може би са на друго мнение. За сега не съм чула някой да каже, че е усетил деление. Но, кой знае! Тепърва ще имам друга снаха и други внучета.

# 743
Desss, и ние молихме да купим единя от апартаментите на свекървата, оня в който моя мъж е израснал. Тя, точно него реши да продава, за да си "живеела". Е, не ни го даде. Продаде го на по- ниска цена, само и само да не "дошъл" при мен.  Радвам се, че стана така, но мъж ми го искаше, защото го свързваше с баба си и дядо си, с рода си...

Хъм , родителя , възрастният човек няма това право ли  newsm78
Какво лошо има в това  newsm78 да си живе добре страините  Rolling Eyes ?

# 744
  • София
Дес, ти прочете ли изобщо какво е написала?
Продала го е на чужд човек, за по-ниска цена, вместо да го купи от нея сина й, който е емоционално свързан с него освен всичко, за по-висока цена.

# 745
  • София

Истината е, че всичко все до пари опира... Crossing Arms
Благодаря, че разбра какво искам да кажа, Дес.
Иначе, имам двама сина, пълнолетни.

При теб, може би. Ако се бях съгласила да живеем при свекъра, защото нали съм жена и мисията и мечтата в живота ми е да прислужвам, мъжът ми щеше да получи апартамент, без да е дал стотинка. А може би и двамата щяхме да го получим, не знам. Така и не стигнахме дотам, защото не се съгласих. Така че, всичко опира до пари, но само за тези, които се продават, Popule.

# 746
Прочетох , болднато то няма нищо общо с това.
Констатирах начина по който се 'изказа'  Wink

Цитат
Тя, точно него реши да продава, за да си "живеела".

Прозвуча ми много ядливо  Wink

Предполагам че авторката на поста вече си имат собствен дом щом са имали готовност/възможност  да купят този на свекървата.
Ако е така , да не се товари станало е за добро Simple Smile

# 747
  • София
Ами при такова отношение към съпруга ми и аз бих злобяла.
То е върху каквото си постелеш, нали знаеш.

# 748
  • Бургас
Desss , престани да се заяждаш и постоянно да изкривяваш думите на хората. Постоянно го правиш  Confused. Какво лошо има в това да откупиш апартамента на родителите си. После младите били нахални и живеели наготово. Хората са предложили да дадат пари, вместо да получат наготово. По-добре да дадат тези пари на родителите си от колкото на чужди хора, не мислиш ли?
От друга страна и аз бих искала имота, в който живея да е мой, защото живееш в него, правиш ремонти, облагородяваш го, а в следващия момент може да те изгонят като бълхясала котка........или най-малко да те манипулират и цял живот да ти повтарят, че добре, че са те, че да имаш дом.

# 749
Моето мнение,като страничен наблюдател/имам едно дете/е че родителите не трябва да допускат да се забележат предпочитанията им,дори и да има такива.Разбира се че трябва да се обичат и обгрижват и двете деца.Когато става въпрос за големи материалнои придобивки/имоти,големи суми пари/родителите  са тези,които трябва да дават на децата си по равно.Не бива тези ,които са по-оправни да са ощетени.Всички тези въпроси,особено материалните,трябва да се коментират открито пред двете деца.

Общи условия

Активация на акаунт