С какво ви дразнят свекървите- 38

• 67 824
  • 889
  •   1
Отговори
# 750
  • Tам през Атлантическия океан
Desss , престани да се заяждаш и постоянно да изкривяваш думите на хората. Постоянно го правиш  Confused. Какво лошо има в това да откупиш апартамента на родителите си. После младите били нахални и живеели наготово. Хората са предложили да дадат пари, вместо да получат наготово. По-добре да дадат тези пари на родителите си от колкото на чужди хора, не мислиш ли?
От друга страна и аз бих искала имота, в който живея да е мой, защото живееш в него, правиш ремонти, облагородяваш го, а в следващия момент може да те изгонят като бълхясала котка........или най-малко да те манипулират и цял живот да ти повтарят, че добре, че са те, че да имаш дом.

А щом имаш възможност да 'купиш'   Whistling апартамента от родителя , какъв е проблема да си купиш свой собствен и да градиш на чисто без обеменености  newsm78 ?

След време така или  иначе (ако родителите не са продали имота)пак ще онаследиш това което са оставили   Rolling Eyes
Не е ли по добре така  Wink тамън ще умножиш това което ще получиш с това което и ти си постигнал  Wink

# 751
 Към K.A.G.-
И сега като дойде новата снаха дали и за тях ще имаш спретната друга къща в другия край на двора? Wink Rolling Eyes...За да не кажат,че не им е дадено същото каквото сте дали на единия син....Или ще дойдат да живеят у вас ...и тогава ще чуеш приказки -"Те не дадоха или не напрвиха същото каквото са направили на първия син,който се е оженил,а ползваме само една стаичка при тях"....Май наистина не е лесно да балансираш.
Дали ще имаш същите възможности като за първия.

# 752
Десс, вероятно жилището има емоционална стойност за него. И след като е решила да го продава, защо пък да не го купи той?

# 753
Захапах  Mr. Green Hug

Интересно ми е недоволните снахи в темата от гледна точка на имоти али-бали  , техните родители нищо ли не са постигнали/нямат  че да им дадЪт  Whistling

Dara88  Peace
ох добре , ми по-молко емоции че виж какво става  Confused драма голяма  Crazy

# 754
  • София
Дес, както и да го извъртиш, и на Луната да се качиш, постъпката е тъпанарска и долна.

# 755
Аз не бих купила апартамент от родителите си.Имам ли възможност,бих си купила нещо ново.

Инак моята не ме дразни с нищо.Живеем си отделно,далече един от друг(10-20 км.) всяка си знае кухнята.За час-два,пет ще се изтърпим.Не ангажирам никой с отглеждане и с финансиране на децата ни,оправяме се сами.
Според мен много от проблемите идват,когато имаме някакви претенции и очаквания към родителските тела.

# 756
  • Бургас
Desss , престани да се заяждаш и постоянно да изкривяваш думите на хората. Постоянно го правиш  Confused. Какво лошо има в това да откупиш апартамента на родителите си. После младите били нахални и живеели наготово. Хората са предложили да дадат пари, вместо да получат наготово. По-добре да дадат тези пари на родителите си от колкото на чужди хора, не мислиш ли?
От друга страна и аз бих искала имота, в който живея да е мой, защото живееш в него, правиш ремонти, облагородяваш го, а в следващия момент може да те изгонят като бълхясала котка........или най-малко да те манипулират и цял живот да ти повтарят, че добре, че са те, че да имаш дом.

А щом имаш възможност да 'купиш'   Whistling апартамента от родителя , какъв е проблема да си купиш свой собствен и да градиш на чисто без обеменености  newsm78 ?
След време така или  иначе (ако родителите не са продали имота)пак ще онаследиш това което са оставили   Rolling Eyes
Не е ли по добре така  Wink тамън ще умножиш това което ще получиш с това което и ти си постигнал  Wink

Не знам за какви обременености говориш!?
И никак не е гаранция, че ще наследиш имота. Ами ако е единствен, а наследниците са няколко. Мой приятел от години моли баща си да поделят къщата, в която живеят. Момчето е направило цяла отоплителна инсталация на къщата за хиляди. Сестрата наскоро се ожени. Тя не е дала стотинка по къщата. С какво той е длъжен да поддържа къщата, като утре бащата може да я препише на сестрата /която е и любимото дете/. Накрая се принуди да си купи свое жилище и да се изнесе.
Естествено всеки случай е субективен, но ако насреща си имаш нормални родители, братя и сестри на външен вид сложните неща, могат значително да се опростят.

# 757
Вашите нищо ли нямат  Whistling ?

Че сте зацилкили над 'чуждото'  Laughing

# 758

И никак не е гаранция, че ще наследиш имота. Ами ако е единствен, а наследниците са няколко. Мой приятел от години моли баща си да поделят къщата, в която живеят. Момчето е направило цяла отоплителна инсталация на къщата за хиляди. Сестрата наскоро се ожени. Тя не е дала стотинка по къщата. С какво той е длъжен да поддържа къщата, като утре бащата може да я препише на сестрата /която е и любимото дете/. Накрая се принуди да си купи свое жилище и да се изнесе.
Естествено всеки случай е субективен, но ако насреща си имаш нормални родители, братя и сестри на външен вид сложните неща, могат значително да се опростят.

Ми избор бе , така е избрал  Wink Никой на сила не го е карал предполагам  , или ?  Wink

Ами 'обремененост' да подържаш и влагаш пари в нещо което не е твое дефакто  Sunglasses

# 759
Desss, не намирам поста ти за обективен и начинът на комуникация за нормална, но нека бъда възпитана - моите родители, живи и здрави да са, са се погрижили вече за мен и сестра ми. Апартамент с мъжа ми сме си купили САМИ. А апартаментът, който искаме да купим от свекървата, е дом на мъжа ми от 14 годишен. Там той е живял с дядо си и е обвързан емоционално с мястото. Поддържаме го, плащаме му всички данъци, такси и ремонти, защото свекървата ни го е "дала". Милата "мама" все обяснява, че къщата за единия, апартаментът за другия /разбирай моя мъж/, но когато я помолим да уредим документално въпроса, тя се дърпа... не иска да го дари, не иска да го продаде, а ние не мислим да влагаме повече пари в него, без да знаем, че е официално наш, а не евентуално.

# 760
Без лоши чуства  Hug JoLLyTa

Предполагам вече си имате свой собствен дом и градите всчко на чисто/на ново   Hug

Тъй че , минало  Hug махнете с ръка иначе само ще ви тежи  Grinning

# 761
  • Бургас

Ми избор бе , така е избрал  Wink Никой на сила не го е карал предполагам  , или ?  Wink
Ами 'обремененост' да подържаш и влагаш пари в нещо което не е твое дефакто  Sunglasses

Става въпрос за това, че родителите заблуждават децата си, че им подаряват един имот, а нещата не стоят точно така. Уж ти казват "Ето, подаряваме ти този апартамент. Твой е да живееш в него завинаги", обаче какво става като си го поискаш официално. Започват да мънкат и увъртат. Е, защо!? Нали се отказваш от имота си в името на детето си. Какъв е проблема тогава да му го прехвърлиш документално. Да не се измъкват с глупостите, че да не го делял със снахата при развод /като случая на molive/, защото имотите, придобити чрез дарение, не се водят съпружеска имуществена общност. Цялата работа опира до там, че възрастните искат да имат някакъв контрол и възможност да манипулират младите. Колко е скучно, когато младите са напълно независими, а  Wink

# 762
miss july , и аз вече споделям това мнение :
Цитат
Цялата работа опира до там, че възрастните искат да имат някакъв контрол и възможност да манипулират младите

# 763
Заблуждават  Laughing добрееее ..... като гледам все наивни сте се събрали тук  Wink

Всичко е избор , така ви изнася после някой друг ви виновен , подвеждал али бали  Simple Smile

Много ми е странно да имаш възможност да купиш свой дом и да зациклиш до безобразие над дома на родителя  Whistling Добрееее
Сами си правиме проблемите  Crazy

# 764
Най-добре е родителите нищо да нямат  Wink за да нямат младите семейства такива ядове  Peace

чаЛ , после пак ще дойда да ви гризкам  Hug

Общи условия

Активация на акаунт