С какво ви дразнят свекървите- 38

• 67 862
  • 889
  •   1
Отговори
# 675
Майка ми си го гледа ,три години се напикаваше след инсулт,имам брат там,не е женен и до сега.Помагал ми е ,дадоха ми две крави,на сина ми помогна по едно време.Сега си поделяме нивите ,майка ми накрая каза,че и  аз съм им дете и ми даде да продам две парчета ниви от наследството на баща ми.Третото парче сега прехвърлих на другия син ,първите две за единия,че се наложи спешно.Да не му проваля живота.А този ми плаща ремонта ,все едно купува нивата,но поне не е без нищо.Като учеха пък този сега бе привилегирован от мъжа ми,все на него внасяхме за да завърши ,че по скъпо е медицина,аз си знам другия как издържах.Той делеше и ме болеше.Но пак с мен са изкарани и онези пари,аз гледах кравите повече.Сложно е.Нямам злоба към никого.Просто констатирам.Старая се да съм балансирана.Но знам,че не винаги става.Скоро се открихме с позната от 20 години в нета.И се разприказвахме кой как ...не съм излъгала нищо.Но се стреснах като каза под каква звезда съм родена да живея така.Явно не го осъзнавам. А за майка като западна си ходех всяка седмица,но се връщах вечер,защото тук пък свекървата почти ослепя и да я паса.Да не запали нещо или се изгуби,щото излиза и я търся,два пъти  я довеждаха чужди хора,докато не можеше и да излиза.С нея се карах да не кълне,че това се връща като бумеранг на нас.Друго не е имало разправии,и двете сме млъквали като стане горещо.
И все пак майка  е гледала децата ми три дни.Защото приех свекървата на екскурзия в работата-питаха ме дали да я канят.Работехме в една фирма,различни звена.Но децата си обичаше,дори като сме в един двор си е голяма помощ да разчитам.Иначе са самостоятелни от малки-щом започна големия да познава часовник,на обяд тичам ,да наготвя,понякога и не ям залък,че няма време ,метна яденето и кажа-след 30 минути изключи печката.Правеше го точно.Не знам с какъв акъл съм разчитала,може би че има хора в двора и ще видят ако стане беля.Но свекъра приживе прехвърли къщата чрез гледане на мъжа ми.Подписаха и съм благодарна ,иначе сега щях да се стряскам кога ще ми искат дял.Дадоха в пари дела на девера.То каква къща,но имам покрив,на тези години си е сигурност.И сега сме по-близки с етървата и племенниците,докато бе жив девера и мъжа ми свеки си ги делеше и  да не си общуват,стара се яко жената.Живот като турски сериал.

# 676
  • София
Скрит текст:
Претенции към родители нямат нищо общо с делене на децата.
Ако има толерирано и игнорирано дете, то претенциите и очакванията на игнорираното са си съвсем нормални. Ненормално би било да няма такива, ако има толериран брат/сестра

Само че, има един важен детайл. Когато родителите толерират едното дете, то те го правят още когато децата са малки. В този смисъл, нетолерираното дете обикновено е свикнало и не му прави впечатление. Проблемите настават, когато нетолерираното дете се ожени/омъжи. Wink Тогава изведнъж партньорът му започва да му "отваря" очите. И...нещата излизат от контрол. Извод - снахи, като виждате, че мъжът ви няма проблем с това, че не е толериран, защо разваляте душевният му комфорт?

П.С. Само не казвайте, че е заради пари, имоти, вещи....В крайна сметка, родителите са в правото си да решават кому да дадат. Така и така по закон, децата имат запазени части от наследството. Всичко останало си е решение на родителите и никой няма право да се сърди.

Имам дългогодишни наблюдения върху две такива двойки, и при двете това не е вярно.

Със сигурност наблюденията ти са върху вече женени двойки, а не като деца.
Скрит текст:
Децата, като са малки, не ги забелязват тези неща. За тях животът е такъв, какъвто е - в смисъл не очакват повече от това, което им се дава. Даже родителите са ги научили да се грижат и да дават повече на толерираното дете по свое желание. Изключения са болезнено ревнивите по природа. А като пораснат, все ще се намери някой, който да почне да им натяква как родителите толерират брат му или сестра му. А този някой обикновено е партньор, съпруг или съпруга. Щото тогава най-си личи толерирането - чрез приписване на имоти и пр.
[/quote]

Отново невярно. Едната двойка са две сестри, а другата - двама братя. Написаното след това също го няма при тях. Да не говорим колко са жалки тези двукраки, които учат детето си, че е нормално да бъде пренебрегвано от предполагаемите най-близки.

# 677
  • където ми харесва
А дали не е по-жалкото, че има хора, за които е изключително нормално да си делиш децата, че и да насърчаваш един вид други родители да го правят, все едно е най-нормалното нещо.
Направо съм в потрес.

# 678
  • София
А дали не е по-жалкото, че има хора, за които е изключително нормално да си делиш децата, че и да насърчаваш един вид други родители да го правят, все едно е най-нормалното нещо.
Направо съм в потрес.

А представяш ли си, ако такъв двукрак очаква уважение? Защото по документи се водел "родител".

# 679
  • Tам през Атлантическия океан

Отново невярно. Едната двойка са две сестри, а другата - двама братя. Написаното след това също го няма при тях. Да не говорим колко са жалки тези двукраки, които учат детето си, че е нормално да бъде пренебрегвано от предполагаемите най-близки.

Това не е нормално да бъдеш пренебрегван от родител , но се случва в такъв случай трябва да продължиш напред  Peace а  не жално да молиш и да чакаш/очакваш одобрение или някава промяна от тяхна страна.

Кое е по-добре -  да потънеш в мъка и саможъжаление ,  упреци , очаквания или да се отърсиш колкото и да е трудно и да продължиш напред.

# 680
  • София
А кой е твърдял, че трябва да молиш жално?

ПП Не че не съм съгласна с това, но не прочетох някой да призовава към такова поведение.

# 681
Ок не да молиш,  а да се оплакваш на ляво на дясно  Wink
Каква е ползата ?
Какво променя това ?

# 682
  • София
Като всяко оплакване в този форум - временно ти олеква, предполагам. Иначе вече го написах - според мен, най-добре е контактът с такива да се прекрати, защото вредят.

# 683
Ок не да молиш,  а да се оплакваш на ляво на дясно  Wink
Каква е ползата ?
Какво променя това ?
Олеква ти малко на душата. Laughing Аз като се оплача, ми олеква и после пак продължавам да си се боря с живота.
ПП Не съм делено дете, въпреки че сме 2 сестри, но видях такъв пример при съседчетата. Дори като дете разбирах разликата.

# 684
Може , пожелавам на авторката на поста да се мобилизира и да си живее живота с любимият човек , детето , нейното си семейство.
Дано и е олекнало и дано това споделяне и помогне по някакъв начин , да се отърси ..... че това си е сериозна тежест с това да живееш.

# 685
  • където ми харесва
Направо съм в потрес.

А представяш ли си, ако такъв двукрак очаква уважение? Защото по документи се водел "родител".
А ти сещаш ли се, че има и такива двукраки, дето освен уважение, очакват и децата им да са им перманентно длъжни.
УжасТ.
Но, колкото и да го дъвчем това, абсолютно е безсмислено. Такива родители е имало, има и ще продължава да има.

# 686
Боряна, и аз ти съчувствам за тежкия живот. От друга страна ти се възхищавам,че в тези условия си успяла да отгледаш две деца,като единият е завършил медицина. Гледай напред и бъди здрава!

# 687
  • София
Popule , ти си казвала, че си привърженик на деленето и не само, че за теб е нормално ми веднъж беше заявила, че всички си делят децата и ако твърдят обратното лъжат  ooooh! Това м/у другото е най-голямата глупост която си писала. Самозаблуждавай се колкото искаш, че деленото дете си "отваря очите" в много късна възраст и благодарение на друг. Това обаче никога няма да стане истина. Казах ти вече, усещат се още като завъдят приятели и видят и друг модел на семейство.
Ти за да защитаваш така някаква теза, доколкото сама претендираш, все е от личен опит. Ти последно колко деца имаш? Ако са две не говориш за другото, а само за сина с дивана, защото другото си го отписала ли?
Или сина с дивана е това дете на което колкото и малко да дадеш все ти се свиди?

А, не. Аз говоря от позицията на пренебрегвано дете. Брат ми беше фаворитът в нашето семейство. Е, голям праз. Оправям се и дори сега аз се грижа за родителите си. Няма да опищявам орталъка, че са предпочитали брат ми, айде ся, лигавщини. Wink Човек ако иска, може да се справя сам с живота, без да чака на друг. А може вместо това да седне и да мрънка.

Някой по-назад каза, че за пренебрегваното дете и съответно внуци, нямало имоти, пари и коли, та снахите съответно имали право да мрънкат. Ами сори, ама това е то, животът не е справедлив. Това е положението и колкото по-бързо пренебрегваните го преодолеят този проблем, толкова по-добре за тях. Личен опит. Hug

# 688
  • при късмета
Popule, ако си била пренебрегваното дете, наистина ли се усети, чак като се ожени? И продължаваш да го смяташ за нормално? А претендираш за интелигентност.
Да, справят се такива деца, не е нито чудно нито свързано с деленето от родителите им. Въпроса е съвсем друг.
Нали и ти си получила наследствен апартамент? Кой е казал, че пренебрегваните нищо не получават.
Получават, защото им се полага по закон. Просто им се налага да си го вземат по трудния начин, или да му бъде натяквано, че е взел същото, като другото дете, а фаворитизирания си го получава по презумпция.

# 689
И двете деца си ги правил, раждал, гледал. На каква база едното става любимо? Аз това никак не мога да го разбера.  newsm78

ММ е "пренебрегваното" дете, винаги него по-малко са го толерирали, отколкото сестра му (която е голяма сладурана помежду другото и много я харесвам). Той си го знаеше по дефолт и без мен. Не е страдал, ама и при тях не е имало чак такива брутални изцепки като при момичето, което писа по-нагоре. М**ната им на къщите, апартаментите и нивите, въпроса е, че тези грозни демонстрации се отразяват много зле психологически на пренебрегнатото дете. Много от тези деца цял живот се борят с чувството си за малоценност, ниското самочувствие и несигурността в отношенията им с другите. За да причиниш това на твоя плът и кръв, трябва наистина да си не повече от двукрако.

Общи условия

Активация на акаунт