Перилни препарати и омекотители - 26

• 60 575
  • 727
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
Вече цяла седмица пера без омекотители.Освен миризмата,не виждам друга разлика в прането.Съхнат навън и по това време на годината с омекотител или без така или иначе миришат на пушек. ooooh! Най ще ми е мъчно за бялото Сано,но все на някое пране ще сипна малко. Thinking

# 166
Аз забелязвам разлика...с / без омекотител....

Аз май ще се върна на пране на детските дрехи на 40 градуса, че на 60 нещо не ме кефят, като ги извадя...и цветовете се попрецакаха и омешаха...

# 167
Аз не можах да разбера защо всички решихте да перете без омекотител. newsm78

Аз май ще се върна на пране на детските дрехи на 40 градуса, че на 60 нещо не ме кефят, като ги извадя...и цветовете се попрецакаха и омешаха...
Спазвай етикета и пери на не повече от градусите, които са посочени, ако искаш да запазиш дрехите.

# 168
Да, така ще е най-добре и правилно...

Но етикетите са изрязани до дъно, че малкия ги ненавижда, а и не мога да въртя пералня само за бельото му например, а за блузките - отделна пералня да пускам...

Не е проблем де, важното е да ми е здрав, другото са ми бели кахъри...
Просто една жълта блузка от Лидл се е "заваляла" цветово , а при 40 градуса нямах такъв проблем..
Не съм слагала и цветоулавящи кърпички, та затова сигурно...

ПС....Откакто намерих темата, все пред щандовете за прахове вися hahaha

# 169
Пуснали са някакъв нов Bonux tropical fresh. Толкова ми хареса как мирише, че за малко да си взема един пакет. Laughing Ама се сдържах.

А какво е мнението ти за Бонукса изобщо? Аз много отдавна не съм го ползвала и нямам никаква представа как е.

# 170
  • Русе
Сано и в БИЛЛА е на цена от около 10 лв. Предната събота с 25% намаление струваше 7,49 лв., но в Ловеч имаше само Жавел.

# 171
  • в огледалото на живота
Да споделя за един експеримент който направих последните дни.
След като си обещах за известен период да спра с омекотителите,реших за последно да направя такъв  Simple Smile
Пуснах няколко перални с различни такива:Силан,Медикс,Савекс,Бинго т.е такива които не използвам почти.
Резултата който получих:без остатъци в отделението за такъв.
Това което се получаваше  с Коколино и Ленор/винаги да има част от него +вода в чекмеджето/ при гореспоменатите изобщо го нямаше.
Концентрацията ли е причина?
Не намирам друг отговор.... newsm78
Дозировката винаги спазвам.
Ще ми се да порасъждавам с тези които имат други впечатления.
Самоцитирам се,но май никой няма мнение по въпроса...  Simple Smile

# 172
  • София
Детските дрехи ги пера на 60 градуса, че и пара им пускам напоследък  Simple Smile Никога не съм ползвала цветоулавящи кърпички и пера с универсален прах (който не предотвратява пренасянето на цветовете), но въпреки това съм успяла да посъсипя само едни розови дънки на хлапето. Чак сама се учудвам, че не става някаква мазало, защото не деля дрехите по цветове, материи и температура на пране, а само отделям особено оплесканите и овъргаляни връхни дрехи от всички останали (и то не винаги).

Аз не можах да разбера защо всички решихте да перете без омекотител. newsm78
Моята мотивация е една химия по-малко във всекидневието. А повечето дами тук, предполагам, се стреснаха от честото обсъждане на замирисали перални. Виж, че се наблюдава и масово минаване на прах, вместо гел. 
Но все пак, вместо да се плашат, да си ги ползват умерено и да не забравят, че много перални изобщо не изпитват подобни неволи  Sunglasses

# 173
А какво е мнението ти за Бонукса изобщо? Аз много отдавна не съм го ползвала и нямам никаква представа как е.
Лошо ми е мнението.

Моята мотивация е една химия по-малко във всекидневието. А повечето дами тук, предполагам, се стреснаха от честото обсъждане на замирисали перални. Виж, че се наблюдава и масово минаване на прах, вместо гел. 
Но все пак, вместо да се плашат, да си ги ползват умерено и да не забравят, че много перални изобщо не изпитват подобни неволи  Sunglasses
Не забелязвам чак такова масово преминаване към прах; само отделни потребители. Болшинството любители на течни препарати, с които спорих преди 2-3 теми, не са се включвали изобщо.

# 174
  • Бургас
Моята мотивация също е една химия по-малко.Мислех само да пробвам с едно-две изпирания..........а сега се чудя на какви дрехи да сложа омекотител.Може би на пуловерите само.

# 175
Сано и в БИЛЛА е на цена от около 10 лв. Предната събота с 25% намаление струваше 7,49 лв., но в Ловеч имаше само Жавел.

Не споря  bouquet, но Била и ДМ са в един мол при нас - в Била точно Сензитив видях, че е по-евтино от моето за 9 и нещо, може и стар етикет да е останал, защото пишеше 25 процента намаление....не знам, но имаше на рафта Сано сензитив...

ПС...не съм от София...

# 176
Има прахове с които дрехите си остават меки след изпиране./ Омекотител не ползвам поради алергия ,миризмата ми причинява главоболие/. Например след  пране с течен Персил /само такъв съм ползвала последно/ дрехите излизат скритящи и корави.
 С Тема положението си е идеално /БИНГО бебе също ,но тук в последно време нямат аромат дори и директно след изпиране /дори ми мирише на белина леко понякога/.
 От лидълските  Формил ,само с този с марсилски сапун прането е във вида в който ми харесва /на мекота говоря/.
  Доколкото разбирам омекотителите ползвате по-скоро заради аромата ,не толкова антистатичен ефект и мекота на дрехите. Може и да бъркам ,но само  отзиви за аромата виждам.

# 177
Омекотител ползвам заради по лесното гладене. Основно гладя ризи и , ако не са с омекотител трудно се гладят. Перилните препарати са дота добре ароматизирани, така че допълнителна миризма не ми е нужна.

# 178
Много ми хареса аромата на белия омекотител на Сано, но тъй като е на привършване  смятам отново да заложа на същата марка, само че друг цвят и съм в чудене.Не ми се ходи до Метро , но няма как.В ДМ, който е близо има само прах Сано.А просто като инфо най-трайния омекотител и с изключителен аромат е на Вернел, но не ми се плаща цената в БГ, като знам колко е в Германия.Благодаря на ГЕС, че ми препоръча Сано.  bouquet

# 179
В Германия (и някои други страни) Хенкел са пуснали нов омекотител Vernel soft & oils. Бил по-различен от другите омекотители, но така и не можах да разбера от описанието какъв е смисълът на този продукт: не е по-траен от другите, но е в по-малка бутилка и по-скъп. newsm78
Ето и видео с тест на продукта.

Общи условия

Активация на акаунт